24/10/09

Δυο βέτο και ένα δημοψήφισμα

Για να αντισταθούμε στις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ χρειάζεται, τόλμη, αποφασιστικότητα, και πίστη στον ελληνικό λαό.

Του Σπύρου Χατζάρα

Μέχρι και ο καημένος ο Σρέντερ ομολόγησε τα όρια της « κυριαρχίας» των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων λέγοντας ότι, η αναγνώριση της «ανεξαρτησίας, που κήρυξε μονομερώς το Κόσοβο, από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες έγινε υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ».
Οι ίδιες «ασφυκτικές πιέσεις», ασκούνται και πάλι στην Ευρώπη, για να προχωρήσουν, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, και η εναρξη ενταξιακών συνομιλιών με τα Σκόπια, τον Δεκέμβριο.
Ασφυκτικές πιέσεις, ασκούνται και στην Αθήνα και τη Λευκωσία, για να μην χρησιμοποιήσουν το δικαίωμά τους να μην συμφωνήσουν, εάν δεν υπάρξουν λύσεις στα διμερή ζητήματα με την Τουρκία και την πΓΔΜ.

Σαν πρώτο βήμα,ο βραχίονας Fitch, της διεθνούς τρομοκρατίας, της κάστας των περιούσιων μεγαλοτραπεζιτών ,υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, και η «ψαλίδα των spreads», ανέβηκε αμέσως κατά έξι μονάδες βάσης, και το «μεγάλο ερωτηματικό» για τους εγχώριους παπαγάλος είναι, «τι θα κάνουν οι άλλοι δύο μεγάλοι αξιολογητικοί οίκοι», εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν υπακούσει στις ασφυκτικές πιέσεις. Για να ξέρουμε τι μας περιμένει, μας προειδοποιούν ότι στο τέλος, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που δεν θα δέχεται ελληνικά ομόλογα, ως εγγύηση, για να δανείσει της ελληνικής τράπεζες.
Παράληλα, και σχεδόν ταυτόχρονα, ο άλλος βραχίονας της «παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης», το Human Rights Watch της Cia , έδωσε το σύνθημα, , στα «υποπρακτορεία», « Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», «Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών», και τον Πακιστανό συνεργάτη της Cia και της Μαφίας, για την «εξέγερση» των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.
Κάτω από τις αμερικανικές «ασφυκτικές πιέσεις», Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για ζητήματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, Ζακ Μπαρό, ικανοποίησε την απαίτηση της Human Rights Watch (και των αφεντικών της), και απαντώντας σε στημένη ερώτηση ,στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου , με θέμα τις νέες προτάσεις της Επιτροπής για την ενιαία διαδικασία ασύλου, είπε, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληροί τους ελάχιστους όρους στην παροχή ασύλου σε αλλοδαπούς, επισημαίνοντας πως η χώρα μας δεν είναι σε θέση να επεξεργάζεται κατάλληλα τις σχετικές αιτήσεις.
Το μήνυμα εστάλη και από το athens.indymedia , του Σόρος.
«Σπάστε, Κάψτε, Κλέψτε, Διασκεδάστε», με υπογραφή «ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ».

Ο εβραίος απεσταλμένος του State Department, Andrew J. Shapiro, έφερε το μήνυμα ότι, για να μην παρενοχλούν την FRΟNTEX οι Τούρκοι, της θα πρέπει να τους συμπεριλάβει και αυτούς, και να την επιβαίνει στα αεροσκάφη της, και Τούρκος αξιωματικός.
Οι Παπαγάλοι του αμερικανικού παράγοντα, μας προειδοποιούν ότι «η Ελλάδα ίσως βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς τον Δεκέμβριο, ενδέχεται να αντιμετωπίσει μια τριπλή «εμπλοκή»: αρνητικές εξελίξεις στα θέματα της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ, υπό τη σκιά του αιτήματος για κατανόηση και αλληλεγγύη από τους εταίρους μας, όσον αφορά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας» , και μας συμβουλεύουν από τώρα να ακολουθήσουμε τη στρατηγική win-hold-win, με « επικέντρωση δηλαδή των προσπαθειών στο συγκριτικά ευκολότερο μέτωπο» , το Μακεδονικό, «επιδιώκοντας ένα θετικό αποτέλεσμα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα».
Το θετικό αποτέλεσμα για τους Αμερικανούς, είναι το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», για τα Σκόπια με χρήση στους διεθνείς οργανισμούς , τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τις χώρες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, και αποφυγή συζητήσεων περί γλώσσας και εθνότητας, ώστε να αποδεχθούμε σιωπηρά, το «μακεδονικό έθνος», και την «μακεδονική γλώσσα».
Το κόστος του βέτο για την Τουρκία και τα Σκόπια θα είναι ασήκωτο, μας προειδοποιούν οι Παπαγάλοι, και επισημαίνουν «την οικονομική αδυναμία και το περιορισμένο διπλωματικό κεφάλαιο» της Ελλάδας και τα στενά χρονικά περιθώρια.
Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, χρειάζεται, τόλμη, αποφασιστικότητα, και πίστη στον ελληνικό λαό.
Το Μακεδονικό, δεν λύνεται ζήτημα ονομασίας της πΓΔΜ. Είναι πρώτα και κύρια ζήτημα «Μακεδονικού έθνους». Για το λόγο αυτό, δεν μπορεί να γίνει καμία συμφωνία. Και ούτε μπορεί να δεχθεί η Ελλάδα την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, γιατί θα αποδεχθεί, το καθεστώς χώρας, δεύτερης κατηγορίας, με δεδομένη την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, για να καταλήξει η επιτροπή σε αυτήν την πρόταση.
Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει να διαπραγματεύεται με την Ε.Ε., ενώ αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, και τα σύνορα, με τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Ούτε μπορεί να συνεχίσει να διαπραγματεύεται με την Ε.Ε, εφόσον δεν αναγνωρίζει την κυπριακή δημοκρατία και διατηρεί στρατεύματα κατοχής στο έδαφός της. Ούτε μπορεί να συνεχίσει να διαπραγματεύεται με την Ε.Ε,. αν δεν εφαρμόσει την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών.
Επομένως είναι από τώρα δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση και στα δύο ζητήματα οφείλει να προβάλει βέτο.
Οι διακηρύξεις δεν έχουν σημασία. Το τι θα λέγεται από τώρα ως τον Δεκέμβριο, δεν έχει καμιά σημασία. Τα λόγια είναι πτερώεντα. Σημασία έχει μόνο, η προβολή του ΒΕΤΟ.
Για να μην καταλήξουμε, στη συνδρομή, της οικονομικής διαπραγματεύσης με την Επιτροπή, και των διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια και την Τουρκία, πρέπει το ζήτημα της οικονομίας να κλείσει γρήγορα. Αυτό είναι το πιο εύκολο. Γιατί η Ελλάδα διατηρεί ακόμα ένα ισχυρό επιχείρημα. Το δημοψήφισμα για την συνθήκη της Λισσαβόνας.
Εδώ αντίθετα, τα λόγια έχουν σημασία. Ο πανικός που θα προκληθεί στις Βρυξέλλες, είναι αρκετός, για να μας εξασφαλίσει, μια καλή οικονομική συμφωνία.

Ταυτόχρονα για να διασφαλιστεί το εσωτερικό μέτωπο, θα πρέπει να συλληφθούν με τις κατηγορίες της τρομοκρατίας και της κατασκοπείας, οι «πορτοκαλί» χαφιέδες, της «παγκόσμιας διακυβέρνησης, όπως έκαναν στη Ρωσία.

Τα λέω απλά και ξεκάθαρα.. Περισσότερο δεν γίνεται. Και επαναλαμβάνω. Xρειάζεται, τόλμη, αποφασιστικότητα, και πίστη στον ελληνικό λαό.
Και η νίκη θα είναι δική μας !


ΥΓ. Κανάλι επικοινωνίας μεταξύ Ερντογάν-Χριστόφια αναζητεί ο διεθνής παράγοντας και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» γίνονται σκέψεις να συζητηθούν σε άτυπη βάση τα δύσκολα θέματα του Κυπριακού, όπως το εδαφικό και η ασφάλεια που αφορούν άμεσα την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διεθνής παράγοντας (Γραμματεία Ηνωμένων Εθνών, Ουάσιγκτον, Λονδίνο) υπολογίζει ιδιαίτερα στη συνδρομή του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος θα κληθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ιδέα αναμένεται να αναπτύξει στον κ. Παπανδρέου, ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ, σε συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας την ερχόμενη εβδομάδα, πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που διεξάγεται στις 29 και 30 Οκτωβρίου στη Στοκχόλμη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ. Κανάλι επικοινωνίας μεταξύ Ερντογάν-Χριστόφια αναζητεί ο διεθνής παράγοντας

μπα!τι εγινε η μητερα πατριδα ελλας παραδιδει την κορη κυπρο στα χερια της μητριας τουρκιας?

(και βιαστριας κατακτητριας απο το 160 αιωνα,εμπορου πωλητριας στους αγγλους τον 19ο,για φαντασου γιωργακη ΄΄ωστε μητερα πατριδα η τουρκια?ημαρτον!)

μαλλον γιωργακη οταν ελεγες να φυγουν οι μανες πατριδες απο την κορη ηξερες τι λες.

να φυγει η μια αληθινη και να μεινει η μητρια...

ουτε το σολωμοντα με τις δυο μαναδες δε μπορεσες να αντιγραψεις..

O πολιτης ειναι η εφημεριδα της παραδωσης στη κυπρο.τυφλα να εχει ο σωμεριτης και ο αλιβιζατος στα οσα γραφονται εκει για πληρη παραδωση και υποταγη.

ειναι η φυλλαδα των αμερικανικων βαλιτσων.

Ανώνυμος είπε...

Έχει ήδη γεμίσει η Αθήνα με αφίσες που προπαγανδίζουν την "εξέγερση"... Μα δε βρίσκεται κανείς να τις αφαιρέσει.....;;; ....κι ας ξαναπληρώσουν καινούριες τα αφεντικά τους...

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...