30/10/09

Χρειαζόμαστε ισχυρή αίσθηση ταυτότητας, εθνικής αξιοπρέπειας και συνείδηση αποστολής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26/10/09

Επιστολή προς την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Νέας Υόρκης, απέστειλε με αφορμή την επέτειο του έπους του 40, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής.

Στην επιστολή του αυτή ο κ. Παπαθεμελής αναφέρει:

Αδέλφια της Μείζονος Νέας Υόρκης

Το έπος του 40-41 και η αντίσταση κατά της τριπλής κατοχής που ακολούθησε απέδειξε την αρετή και την τόλμη των Ελλήνων εκείνων των χρόνων. Αυτή την αρετή και τόλμη είναι χρέος μας να την επαληθεύουμε οι απόγονοί τους. Κύπρος. Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία είναι στο μάτι εξωελλαδικών κύκλων που εποφθαλμιούν την πατρίδα μας.

Χρειαζόμαστε ισχυρή αίσθηση ταυτότητας, εθνικής αξιοπρέπειας και συνείδηση αποστολής. Δικαιούμαστε και μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα αρκεί να υπερβούμε τον τωρινό εαυτό μας.

Ζήτω η Ελλάδα και η Μακεδονία μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιος Παπαθεμελής έκανε για τις επετείους της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου την ακόλουθη δήλωση:

Οι απελευθερωτές του Δώδεκα και οι ήρωες του Σαράντα έδειξαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους αρετήν και τόλμη.

Χρέος των σημερινών Ελλήνων να αποδείξουν ότι είναι αντάξιοι συνεχιστές τους. Η πατρίδα υπέρ ποτέ άλλοτε το έχει αυτό ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...