30/10/09

H (πράσινη) ανασφάλεια» του απλού Έλληνα Πολίτη

7 ευρώ η λεία θρασύτατης ληστείας σε βάρος γυναίκας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Λιποθύμησε το θύμα

Ληστεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Άγνωστος με την απειλή μαχαιριού απέσπασε από γυναίκα το ποσό των 7 ευρώ. Το θύμα δεν άντεξε το σοκ και λιποθύμησε και χρειάστηκε η διακομιδή της σε Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

newsblog.gr

ΥΓ1. Εάν επρόκειτο για μουσουλμάνο και δή Πακιστανό θα έσπευδε και το ΒΒC και θα έκανε δήλωση ο Σαλαμαλέκουμ!

ΥΓ2 Το BBC μετέδωσε εκτεταμένο ρεπορτάζ για τις καταγγελίες περί ξυλοδαρμού μεταναστών στο κέντρο κράτησης προσφύγων στην Παγανή της Λέσβου με αναφορά στην «απαίτηση της "Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες να διεξαχθεί έρευνα για τις...καταγγελίες του ξυλοδαρμού των αλλοδαπών από τους φρουρούς», ενώ τονίζεται ότι η "νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση" έχει ανακοινώσει τη μηδενική της ανοχή απέναντι στην αστυνομική βία. Κάνει λόγο για τον 17χρονο Κούρδο, ο οποίος φέρει τραύματα και καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τους φρουρούς του κέντρου. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ειδικός του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, αφού μελέτησε τις σχετικές φωτογραφίες με του μετανάστη, εκτιμά ότι τα τραύματα του 17χρονου είναι συμβατά με τις καταγγελίες των υπόλοιπων κρατούμενων προσφύγων .Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σημειώνει το ρεπορτάζ του Μάλκολμ Μπράμπαντ, υπάρχουν καταγγελίες ότι τέσσερις αστυνομικοί φρουροί χτυπούσαν το μετανάστη για μισή ώρα, έως ότου λιποθύμησε και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο. Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στις "απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των προσφύγων στο κέντρο", επικαλούμενο τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια. Περιγράφεται ένα κελί στο οποίο ζούσαν 200 γυναίκες και παιδιά με μόλις δύο τουαλέτες, οι οποίες είχαν υπερχειλίσει με αποτέλεσμα να υπάρχει ανυπόφορη δυσωδία. Γίνεται, επίσης, αναφορά σε υγρά στρώματα και εξαπλάσιο αριθμό κρατούμενων από αυτόν που αντέχει το κέντρο. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η νέα κυβέρνηση έχει υποσχεθεί την κατασκευή νέων κέντρων για πρόσφυγες και την πάταξη της αστυνομικής βίας.

ΥΓ3 Μηδενική ανοχή απέναντι στην καθημερινή βία κατά του απλού Έλληνα πολίτη πότε θα επιδείξουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...