25/10/09

Το αύριο του Κόσμου, των Εθνών, των Ελλήνων και της ΝΔ

ή, ο Επαναστάτης κ. Αντώνης Σαμαράς και οι αντιφάσεις του

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε άρθρο του στην Ημερησία αναρωτήθηκε: «Πόσο «ξεπερασμένη» είναι η έννοια του Έθνους στον σύγχρονο κόσμο; Πόσο «αναχρονιστικός» είναι σήμερα ο πατριωτισμός; Και πρόσθεσε :Τα ερωτήματα αυτά ακούγονται παράδοξα». Πουθενά στον κόσμο δεν τίθενται σοβαρά, τουλάχιστον από πολιτικούς…Μόνο στην Ελλάδα η έννοια του Έθνους βρίσκεται σε «αμφισβήτηση» και η αρετή του πατριωτισμού θεωρείται «ξεπερασμένη»…
Αυτή η διαπίστωση είναι ένα κολοσσιαίο ψέμα.

Διότι, η κύρια αντίφαση που προκαλεί την εξέλιξη της ιστορίας σήμερα, είναι ο πόλεμος, ανάμεσα στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση και το Έθνος -Κράτος. Και ειδικότερα, ο πόλεμος της κάστας των (Εβραίων) μεγαλοτραπεζιτών, με τις εθνικές ηγεσίες της Ρωσίας και της Κίνας. Αυτό ισχύει τώρα, όπως ίσχυε και το 1914,και το 1940, που η αόρατη τότε, παγκόσμια διακυβέρνηση, εξαπέλυσε τους ορατούς παγκοσμίους πολέμους, για να λύσει τις αξεπέραστες με άλλα μέσα, αντιφάσεις του Τραπεζικού συστήματος.

Η αντίθεση που προκάλεσε η «ηφαιστειακή έκρηξη» της γαλλικής επανάστασης, με τη γέννηση των εθνικών κρατών και της Δημοκρατίας, εξακολουθεί να είναι η κινητήριος δύναμη της ιστορίας και του κόσμου. Η τωρινή ισορροπία, έχει προέλθει μέσα από συνεχείς επιμέρους μάχες, με νικητή στις περισσότερες ,την κάστα των (Εβραίων) μεγαλοτραπεζιτών, που πλέον έχει βγάλει την κουκούλα και εμφανίζεται ως Παγκόσμια (Δημοκρατική) Διακυβέρνηση, και ως Νέα Τάξη.
Στο ίδιο άρθρο του, ο Αντώνης Σαμαράς, γράφει:
«Το έθνος είναι συλλογική ταυτότητα, είναι υπερηφάνεια και Πολιτισμός. Η εθνική συλλογικότητα μετατρέπει τον «πληθυσμό» σε «Λαό». Και το Λαό σε συλλογικό υποκείμενο της Πολιτικής… Ο Πατριωτισμός είναι η υπέρτατη και η έσχατη εγγύηση Δημοκρατίας .Καλό είναι να λέμε «πρώτα ο Πολίτης». Αλλά να θυμόμαστε ότι ο Πολίτης πρoϋποθέτει την «Πόλη». Και «Πόλη» είναι η Πατρίδα, αυτή που ενώνει τους Πολίτες στην «κοινή αίσθηση» ότι εκεί ανήκουν».
Οι διαπιστώσεις αυτές είναι πέρα για πέρα αληθινές.
Οπότε φαίνεται το ακόλουθο παράδοξο.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, να υποστηρίζει την αλήθεια λέγοντας ψέματα. Και όμως η αντίφαση είναι μόνο φαινομενική.
Γιατί η αλήθεια, για τον επαναστάτη, είναι, η επαναστατική αλήθεια. Και ο κ. Σαμαράς είτε το γνωρίζει είτε όχι, είναι σήμερα επαναστάτης.
Η Νέα Δημοκρατία, ήταν σαν εξουσία και είναι ακόμα σήμερα, ένας μοχλός εξουσίας υπό τον πλήρη έλεγχο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.(Όπως και το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Δημοκρατία, άλλωστε).
«Στην Ελλάδα κυριαρχεί ακόμα μια ιδεοληπτική ακρότητα, που υποκινεί επιθέσεις εναντίον όποιου μιλάει για εθνικό συμφέρον και πατριωτισμό σήμερα. Με την κατηγορία του… «εθνοκεντρισμού»!¨» γράφει ο κ.Σαμαράς, και αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Η δική του ρητορική, εκφράζει στην επιμέρους μάχη, (του Παγκοσμίου Πολέμου),το εθνικό απέναντι στις αγορές χωρίς πατρίδα.

Από το αποτέλεσμα της δικής του προσπάθειας, θα κριθεί εάν η ΝΔ θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της Νέας Τάξης (Ντόρα &Co), ή εάν θα υπάρξει ανατροπή.

Η μικρή ποσοτική αλλαγή που θα συμβεί, εάν κερδίσει ο κ.Σαμαράς, μπορεί να έχει μεγαλύτερες ποιοτικές επιπτώσεις στην παγκόσμια ισορροπία, αναλόγως με το σθένος και την εξυπνάδα, του υποκειμενικού παράγοντα της ιστορίας. (των ανθρώπων-Πατριωτών-Πολιτών).

Επειδή ο ψηφοφόρος της ΝΔ, ούτε γνωρίζει τον πόλεμο που διεξάγεται, και το μόνο που βλέπει είναι η ήττα, και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ούτε είναι σε θέση, να αντιληφθεί τις διαλεκτικές αντιφάσεις της ιστορίας, το γλυκό ψέμα, γίνεται όπλο της επανάστασης, οπότε, είναι και αληθινό.

«Ασφαλώς πρέπει να ανανεώσουμε την έννοια του Έθνους. Ασφαλώς πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του πατριωτισμού. Να τα ανανεώσουμε, όχι να τα καταργήσουμε»,γράφει ο κ. Σαμαράς ,λέγοντας ψέματα, ώστε να φανεί μετριοπαθής και εκσυγχρονιστής.

Το έθνος σαν προϊόν της φυσικής και κοινωνικής εξέλιξης δεν ανανεώνεται με πολιτικές αποφάσεις. Το έθνος σχηματίζεται και εξελίσσεται σύμφωνα με τους φυσικούς και ιστορικούς νόμους. Ο πατριωτισμός, που γέννησε η γαλλική επανάσταση, είναι ταυτισμένος με το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Δεν επαναπροσδιορίζεται, και δεν γίνεται νέος. Δεν ανανεώνεται.

«Δεν υπάρχει «πατριωτισμός» χωρίς Πατρίδα. Και δεν υπάρχει Δημοκρατία, χωρίς πατριωτισμό», γράφει ο κ.Σαμαράς λέγοντας την αλήθεια.

Ωστόσο, το παράθυρο προς τον νεοταξικό «νέο πατριωτισμό», που αφήνει ο κ. Σαμαράς με την «ανανέωση» και τον «επαναπροσδιορίσμο» της έννοιας του πατριωτισμού, είναι καθαρά αντεπαναστατική θέση, και έρχεται σε αντίφαση με την ρητορική του.

«Οι καλύτερες παραδόσεις της Ελλάδας είναι αγώνες για Πατρίδα και Δημοκρατία. Τίποτε απ’ αυτά δεν είναι «παρωχημένο». Τίποτε απ’ αυτά δεν είναι «ξεπερασμένο». Για μάς αυτά τα δύο είναι αξεχώριστα. Και αδιαπραγμάτευτα…» ,γράφει ο κ.Σαμαράς υπηρετώντας την επαναστατική αλήθεια.

ΥΓ. Η γνήσια προλεταριακή, υποψηφιότητα του κ.Ψωμιάδη , είναι επίσης (αντικειμενικά) επαναστατική, αλλά κινείται με ελατήριο το ένστικτο και όχι την πολιτική. Κινείται στη σωστή κατεύθυνση, χωρίς όμως να γνωρίζει γιατί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ισόβιοι!!!
ή... τα κόκκινα γιλέκα

Γράφει: Η Ισμήνη Ράπτη
«Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο τόξερα τί κάθαρμα ήσουν,
Τί κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα»
Ο Μανόλης Αναγνωστάκης είχε γνωρίσει, μέσα στην Αριστερά, πολύ καλά τους κάλπικους παράδες. Δεν θα φανταζόταν, ίσως, τότε που έγραφε του στίχους, τη σημερινή καταιγίδα των κάλπικων παράδων με τα κόκκινα γιλέκα…
Δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ο ποιητής την ολική μετάλλαξη της Αριστεράς που πίστεψε και υπηρέτησε.
Δεν θα μπορούσε να υποψιαστεί καν, ότι αυτοί οι πρώην αριστεροί σύντροφοι, θα αποτελέσουν τα «ηθικά αποδεκτά ρούχα» της καθεστωτικής προπαγάνδας και πλανητικής τρομοκρατίας.
Και όμως, σήμερα, ζούμε ένα από τα πιο θλιβερά δράματα της ιστορίας και ένα από τα πιο αποκρουστικά συμπτώματα της ανθρώπινης ψυχολογίας:
«Αριστεροί» διανοούμενοι και ποικίλοι «εξεγερμένοι» κατά της χούντας να έχουν εξαργυρώσει την ιστορία τους στο χρηματιστήριο των καπιταλιστικών αξιών, να έχουν προσκυνήσει την εξουσία και μάλιστα την πιο ακραιφνή νεοφιλελεύθερη αιχμή της, και ταυτόχρονα να εμφανίζονται με ισόβιο πιστοποιητικό αριστερών φρονημάτων για κάποια παρελθούσα δράση.
Το παίζουν αντικαθεστωτικοί και αριστεροί και είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό στο σύστημα και τις απολαβές του, στα καθεστωτικά πόστα και τις χρυσοφόρες επιδοτήσεις…
Και αυτό το διέκρινε και το στηλίτευσε ο Μανόλης Αναγνωστάκης:
«…γράφουν, συζητούν, αγορεύουν σε συνέδρια και σεμινάρια για τη βαρβαρότητα των πόλεων, τη μαζοποίηση, την αλλοτρίωση, το αδιέξοδο του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού από προοδευτική πάντα σκοπιά, αριστερή και συνήθως άκρως ριζοσπαστική – πόσο βολεμένοι οι ίδιοι σε θέσεις με γερούς μισθούς και επιμίσθια, με παροχές και ταξίδια, πόσο δεμένοι οι ίδιοι με το σύστημα που καταριούνται και, υποτίθεται, αγωνίζονται για την ανατροπή του, πόσο βέβαιοι τελικά πως τίποτα ευτυχώς δεν κινδυνεύει ν’ αλλάξει, τουλάχιστον στα αμέσως προσεχές μέλλον».
Φαίνεται ο ποιητής είχε υπόψη του και το Δημήτρη Παπαχρήστο!!!
Είναι μικρή η χώρα μας και γνωρίζουμε την ιστορική διαδρομή του καθενός…
Ο Παπαχρήστος είναι ένας ισοβίτης της αντιδικτατορικής δράσης. Έχει εξαργυρώσει γενναία αυτή τη δράση του. «Χωμένος», σταθερά και «ατσαλάκωτα» μέσα σε ποικίλους κρατικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς: Από υπουργεία Νέας Γενιάς, τράπεζες, μέχρι τα καθεστωτικά μέσα της δημοσιογραφίας…
Όλα τα «κόκκινα γιλέκα» της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όλοι αυτοί οι «τζέντλεμαν» των «εξεγερμένων» φωνακλάδων υιοθετήθηκαν, με το αζημίωτο, από το σύστημα που δήθεν πολεμάνε και πολλοί αγιοποιήθηκαν…
Συνεχίζουν και σήμερα να το παίζουν θιασώτες των «εξεγέρσεων» «πόσο βολεμένοι οι ίδιοι σε θέσεις με γερούς μισθούς και επιμίσθια, με παροχές και ταξίδια, πόσο δεμένοι οι ίδιοι με το σύστημα που καταριούνται…»
Τους αφιερώνω την «Ποιητική» του Μανόλη Αναγνωστάκη:
- Προδίδετε πάλι την Ποίηση, θα μου πεις,
Την ιερότερη εκδήλωση του Ανθρώπου
Τη χρησιμοποιείτε πάλι ως μέσον, υποζύγιον
Των σκοτεινών επιδιώξεών σας
Εν πλήρει γνώσει της ζημιάς που προκαλείτε
Με το παράδειγμά σας στους νεωτέρους.
- Το τι δεν πρόδωσες εσὺ να μου πεις
Εσὺ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια,
Ένα προς ένα τα υπάρχοντά σας ξεπουλώντας
Στις διεθνείς αγορὲς και τα λαϊκὰ παζάρια
Και μείνατε χωρὶς μάτια για να βλέπετε, χωρὶς αφτιὰ
Ν᾿ ἀκούτε, με σφραγισμένα στόματα και δὲ μιλάτε.
Για ποια ανθρώπινα ιερά μας εγκαλείτε;
Ξέρω: κηρύγματα και ρητορείες πάλι, θα πεις.
Ε ναι λοιπόν! Κηρύγματα και ρητορείες.
Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις
Να μην τις παίρνει ο άνεμος.


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=22045#22045

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν καταλαβαινεις οτι η πρωτη δουλεια ενος πολιτικου ειναι να μετραει νουμερα;
H ΝΔ πιεζομενη απο τη παραδοσιακη νοοτροπια της δεν εδωσε δικαιωμα ψηφου στους μεταναστες.Αλλα θα δωσει το ΠΑΣΟΚ και αρα η ΝΔ δεν ξεκινα απο 33% αλλα απο 25% στο συνολικο πληθυσμο.Επαναπροσδιορισμος του πατριωτισμου σημαινει να ψαξει ψηφους αναμεσα στους πιο "φιλελληνες" μεταναστες.Εαν δεν το κανει αυτο απλουστατα θα μεινει για παντα στην αντιπολιτευση.
Εσυ μπορει να κλεινεις τα ματια και να παριστανεις οτι μπορει να φυγουν οι μεταναστες αλλα η αληθεια ειναι οτι οχι μονο δε θα φυγουν αλλα θα ψηφιζουν.