22/10/09

Πρόκληση από τις Βρυξέλες που τα λέει όλα

His Master's Voice, ( το κεντροδεξιό «καθικάκι» της UDF ), Ζακ Μπαρό

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για ζητήματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, Ζακ Μπαρό, ικανοποίησε την απαίτηση της Human Rights Watch (και των αφεντικών της), και απαντώντας σε στημένη ερώτηση ,στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου , με θέμα τις νέες προτάσεις της Επιτροπής για την ενιαία διαδικασία ασύλου, είπε, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληροί τους ελάχιστους όρους στην παροχή ασύλου σε αλλοδαπούς, επισημαίνοντας πως η χώρα μας δεν είναι σε θέση να επεξεργάζεται κατάλληλα τις σχετικές αιτήσεις.
Ο Επίτροπος της Human Rights Watch-Cia έκανε και είπε ακριβώς ότι απαιτούσε η «παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση».
Ταυτόχρονα στην Αθήνα , άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, συνέλαβαν οχτώ ασιάτες λαθρομετανάστες, με 100 κιλά (αφγανικής) ηρωίνης , που διατηρούσαν και εργαστήριο νόθευσης της ηρωίνης, σε διαμέρισμα στα Πατήσια.
Η σχέση είναι άμεση.

Η Cia προσταεύει την παραγωγή και διακίνηση της αφγανικής ηρωίνης και το Human Rights Watch της Cia προστατεύει τα βαποράκια που τη διακινούν.
Μάλιστα η μαφία με την υψηλή προστασία επιστρατεύει «επιτρόπους» και «πρωθυπουργούς».
Από τα κέρδη της ηρωίνης «κόβουν» και μερίδιο στις επιχορηγούμενες "ανθρωπιστικές"ΜΚΟ.

Σ.Χ

ΥΓ.Οι τεράστιες ποσότητες οπίου που παράγονται στο Αφγανιστάν προκαλούν το θάνατο περισσότερων ανθρώπων στις χώρες της Δύσης από ότι ο πόλεμος που διεξάγεται στη χώρα, αποκαλύπτει το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), απευθύνοντας έκκληση για την καταπολέμηση της μάστιγας.

Διαθέτοντας το 92% της παγκόσμιας παραγωγής οπίου, το Αφγανιστάν χρηματοδοτεί με περίπου 65 δισεκατομμύρια δολάρια αντάρτες και εγκληματικές οργανώσεις, που δρουν κυρίως στην κεντρική Ασία, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια, αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύεται στη Βιέννη.

Σύμφωνα με το UNODC, 15 εκατομμύρια τοξικομανείς καταναλώνουν όπιο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται περίπου 100.000 θάνατοι κάθε χρόνο, ενώ έχει επιδεινωθεί και η εξάπλωση του ιού του AIDS.

"Η κατάσχεση του αφγανικού οποίου εδώ ή εκεί όπου παράγεται είναι πολύ πιο αποτελεσματική και λιγότερο δαπανηρή από το να κάνουμε το ίδιο εδώ ή οπουδήποτε αλλού καταναλώνεται", σημείωσε ο γενικός διευθυντής του UNODC, Αντόνιο Μαρία Κόστα, καλώντας παράλληλα τη διεθνή κοινότητα να διαθέσει περισσότερους πόρους για το σκοπό αυτό.

Ο ετήσιος αριθμός των θυμάτων του οπίου στις χώρες του ΝΑΤΟ (10.000 θάνατοι) είναι πέντε φορές μεγαλύτερος από αυτόν που έχει καταγραφεί κατά τα οκτώ έτη του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το UNODC, οι θάνατοι που σημειώνονται στη Ρωσία εξαιτίας του οπίου (30.000 θάνατοι) είναι περισσότεροι από αυτούς που σημειώθηκαν κατά τον εξαετή πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Παρά τη μικρή μείωση που παρουσίασε το 2007, η παραγωγή οποίου στο Αφγανιστάν έχει εκτοξευθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, για να φτάσει στους 6,900 τόνους το 2009.

πηγή: http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=485135&cid=8


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...