23/11/10

Σαμπάτικαλ. Νέα πράσινα κόλπα σοσιαλιστικά.

Στο υπουργείο «ημιαπασχόλησης» της κας Κατσέλη μελετούν την ιδέα του «πράσινου τραπεζίτη» , για ευρύτερη εφαρμογή στην «πράσινη απασχόληση»

Το «σαμπάτικαλ» είναι ένας θεσμός της αμερικανικής πανεπιστημιακής κοινότητας.
Όταν ένας καθηγητής θέλει να πάρει άδεια για ένα ερευνητικό ταξίδι ή ευρύτερα μια έρευνα με το σαμπάτικαλ πέρνει άδεια μακράς διαρκείας χωρις να χάνει τα δικαιώματα του αλλά μόνο μέρος τουμισθού του.

Τον όρο αυτό χρησιμοποίησε η Πειραιώς για ένα «καινοτόμο και σίγουρα ρηξικέλευθο προαιρετικό πρόγραμμα που εγκαινιάζει από σήμερα στους εργαζομένους της και ολοκληρώνεται στις 15 Δεκεμβρίου».


Όσοι εργαζόμενοι θέλουν να πάρουν άδεια για 2 χρόνια θα την πάρουν απολαμβάνοντας το 40% των αποδοχών τους ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίζεται και το 100% των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Αν κάποιος επιθυμεί να πάρει άδεια για 3 χρόνια εξασφαλίζει το 50% των συνολικών τους εισοδημάτων και ταυτόχρονα όλα τα ασφαλιστικά του δικαιώματα.
Ένας εργαζόμενος που χρειάζεται 3 χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί μπορεί να κάνει χρήση του προγράμματος σαμπάτικαλ θα λαμβάνει το 50% των αποδοχών του και πλήρως τα ασφαλιστικά του δικαιώματα.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Π.χ. τους νεοεισερχόμενους που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό, τις εγκύους γυναίκες, εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στην σύνταξη κ.α.
Η «Πειραιώς» θα εξοικονομήσει 20 εκατ ευρώ από το πρόγραμμα μακροχρόνιας άδειας για τους εργαζομένους .Η κίνηση της Πειραιώς ίσως βρει μιμητές.


Πηγή. http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/7965-θα-εξοικονομήσει-η-πειραιώς-20-εκατ-ευρώ-από-ένα-καινοτόμο-πρόγραμμα-μακροχρόνιας-άδειας-για-τους-εργαζομένους .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δειτε λιγο εδω αυτη την αναρτηση των γνωστων "αναρχικων" τρομπων.

ερχομαστε
http://tro-mpa-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_9914.html

καταλαβατε ποιοι ειναι σημερα οι "αναρχικοι" στην ελλαδα?

αλβανους ταισαμε και τα παιδια τους τα ναζι φιδια τα εντυσαν αναρχοτσολιαδες!


θρεψαμε το φιδι στο κορφο μας,ακριβως οπως οι τουρκαλβανοι ναζι επαρισταναν ταχα τους κομμουνιστες και συμπολεμουσαν με το εαμ στο ταχα εμφυλιο,οπως οι ναζι σλαβομακεδονες συμπολεμουσαν με τον κομμουνιστικο στρατο στον ταχα εμφυλιο.

πεμπτη φαλαγγα με αναρχικη προβια ναζι βαλαμε στη χωρα...

Ανώνυμος είπε...

Oλη η Ελλαδα μια υπαιθρια φυλακη ψυχων.

Συντομα η κολαση και στη γειτονια σας!

Εξαγορασμενη αντισυνταγματικη εξουσια.
Η Μαφια νομοθετει !

Μέτρα για δίκες - εξπρές


Επεκτείνεται ο θεσμός της ποινικής συνδιαλλαγής για οικονομικά αδικήματα που δεν ασκείται βία. Αποποινικοποιείται η οφειλή μικροποσών στα Ταμεία. Δυνατότητα αποφυλάκισης για έγκλειστους λόγω οικονομικής αδυναμίας.
....

Η φυλάκιση παραμένει ποινή για τα σοβαρά αδικήματα και τους υπότροπους εγκληματίες. Εξαγοράζονται ποινές φυλάκισης έως 3 ετών κατά κανόνα, παρέχεται δυνατότητα δόσεων λόγω οικονομικής αδυναμίας.
....

Αποφυλακίζονται όσοι δεν μπορούν να εξαγοράσουν τις ποινές τους με δυνατότητα αποφυλάκισης καταδικασμένων σε 3 - 5 χρόνια, αφού έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής. Η εξαγορά ποινών από 10 - 60 ευρώ ημερησίως γίνεται 3 - 100 ευρώ
...
Μειώνονται οι ποινές για όσους διευκολύνουν την είσοδο λαθρομεταναστών, αφού τιμωρούνται με πρόσκαιρη κάθειρξη έως 10 ετών (αντί ισοβίων) ή και με φυλάκιση, με δυνατότητα παραπομπής κατευθείαν στο αυτόφωρο (αντί των χρονοβόρων διαδικασιών) και απειλή χρηματικής ποινής 5.000 - 500.000 ευρώ, αντί των 10.000 - 700.000 ευρώ.( !!! )

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=42772948

Ανώνυμος είπε...

Σοσιαλιστικό κίνημα της 17 Νοέμβρη Σ.Κ.Δ.Ε.Ν ή απλά 17 Νοέμβρη .
Αποκαλύφθηκαν επιτέλους μόνοι τους , (κοινώς καρφώθηκαν μόνοι τους ) χωρίς να το καταλάβουν .όλοι τους ήταν πράκτορες χρηματοδοτούμενοι από το ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ , έκαψαν την Αθήνα έκαναν τρομοκρατικά κτυπήματα , δολοφονίες δεξιών πολιτικών τώρα που είναι όλοι αυτοί αναρχικοί -κουκουλοφόροι , δεκαεπτανοεμβρίτες ;;;;;;;;;
Θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβει ο καθ ένας μας ;;;;;