23/11/10

Με την αγάπη μας πάντα

Όχι στον «μποναμά» του Αλαφούζου

22-11-2010

Tελεσίγραφο στον ΣΚΑΙ, πρότεινε να σταλεί απόψε ό εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, Δημήτρης Τσαλαπάτης, στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. , για τις μειώσεις μισθών κατά 10% από την Ι-12-2010, πού ανακοίνωσε ο όμιλος Αλαφούζου, τις απολύσεις που προετοιμάζει και την κατάργηση των ΣΣΕ, με ατομικές ‘η επιχειρησιακές συμβάσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Φαλήρου.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη παρέμβαση και στην Κυβέρνηση για όλα αυτά, καθώς επίσης στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ, όπου ήδη έχουν παρακρατηθεί ,κατά παράβαση των ΣΣΕ, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, παράλληλα με το ΙΟ % των μισθών των δημοσιογράφων και για τα οποία η πλειοψηφία του ΔΣ δεν έχει κάνει τίποτα.
Ανάλογη οφείλει να είναι η στάση της ΕΣΗΕΑ και σ’ όποια άλλη παραβίαση των ΣΣΕ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και στις περικοπές των συντάξεων και των παροχών των συναδέλφων από τα Ταμεία μας, τα οποία δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την ώρα που παίζεται η Τρίτη δόση, οι περικοπές στους εργαζόμενους του ΣΚΑΙ δίνουν την γραμμή του Φαλήρου προς την κυβέρνηση τα κόμματα και την τρόικα, ο,τι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ υποκύπτουν , γεγονός πού δημιουργεί ντόμινο όχι μόνο για τον κλάδο της ενημέρωσης.

Το θέμα των περικοπών και των απολύσεων και στο ΣΚΑΙ είχε θέσει με ανακοίνωση της η ΚΕΔ, από την περασμένη εβδομάδα (15/11/2010) που σημείωνε:
«…Μετά το κόλπο Σαραντόπουλου με το λουκέτο και τη στάση πληρωμών στην «Απογευματινή», το κλίμα γίνεται ακόμη πιο βαρύ σ’ όλα τα «μαγαζιά».
- Στον «ΔΟΛ» και τον «ΠΗΓΑΣΟ» κάνουν τώρα και προγραφές για όσους έχουν δεύτερη δουλειά.
- Την περασμένη εβδομάδα έγιναν δύο απολύσεις στον «Πρωταθλητή» και μαγειρεύουν και άλλες.
- Στις οικονομικές εφημερίδες αφού βγήκε η νέα απόφαση για δημοσιεύσεις ισολογισμών έγιναν οι δύο πρώτες απολύσεις (εφημ. «Χρηματιστήριο»).
- Στο «ΣΚΑΪ» είναι σε εξέλιξη περικοπές 10% που δεν διευκρινίζεται αν αφορούν μόνο τους μισθούς εργαζομένων.
- Στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ) πάνε να ασφαλίσουν τους συντάκτες εκ περιτροπής, δηλαδή κόβουν τους μισθούς στη μέση όπως και η ασφάλιση και οι πρώτες λίστες έχουν έρθει από τις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης...»


Απολύσεις εν ψυχρώ φέρνει και ο «Καλλικράτης»
για τους δημοσιογράφους, με πρώτες τις συγχωνεύσεις και τις
εσωτερικές περικοπές σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και Πειραιά (9,84,
TV-100, FM-100 και Κανάλι 1) αλλά και στα γραφεία Τύπου.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: