28/5/11

ΕΚΛΟΓΕΣ σε ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ - ΕΔΟΕΑΠ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΕΔ-Πρώτος σε ψήφους ο Δ. Τσαλαπάτης

Με νίκη της παράταξης ΚΕΔ, με επικεφαλής τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανανέωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Ο Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)» πήρε 384 ψήφους, και έτσι στο νέο ΔΣ θα διαθέτει δύο συμβούλους.
Στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συμμετέχουν πλέον εφτά παρατάξεις από τις οποίες οι τέσσερις έχουν από δύο συμβούλους και οι τρεις από έναν.Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θα αποτελούν:


«ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ) (2):
ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (286 ψήφοι) ΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΑ (94)


«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»(2) :ΤΡΙΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (268)
ΝΤΑΒΑΝΕΛΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (225)


«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»(2) : ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (262)
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ (185)


«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»(2): ΡΑΜΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (208)
ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (130)


«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ»(1): (επειδή ισοψήφισαν μετά από κλήρωση, ένας από τους:) ΚΑΝΕΛΛΗΣ ΗΛΙΑΣ (126)
ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (126)


«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»(1): ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (100)


«ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»(1) : ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ ΝΑΝΑ (222)
Η «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» δεν κατόρθωσε να εκλέξει σύμβουλο, και έτσι, δεν θα εκπροσωπείται στο νέο ΔΣ.
Πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκπροσωπούνται οι αθλητικοί συντάκτες αλλά και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με την εκλογή της Μαρίας Γκίκα (ΚΕΔ).




Αναδιοργάνωση τώρα
Με την ευθύνη της συμμετοχής μας και του χειρισμού των προηγούμενων ΣΣΕ (αυξήσεις μισθών την περίοδο 2002-2009 (6-6,5%) και θεσμικών διεκδικήσεων (κυριακάτικα, επέκταση ΣΣΕ, αργία Σαββάτου, αυξήσεις στις συντάξεις, απαλλαγή από τον ΦΠΑ κά) θεωρούμε ότι η επόμενη μέρα στην Ένωση απαιτεί σχεδιασμό, στρατηγική, πρόγραμμα και εγγυημένη εμπειρία για το αποτέλεσμα.


Οι εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, επιμένουμε στη δέσμευσή μας για την επόμενη μέρα:


1. Άμεση συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ στην κατεύθυνση, συμμετοχής όλων,επειδή θέση μας είναι ο,τι δεν περισσεύει κανείς.
2. Πρόγραμμα ανασυγκρότησης της ΕΣΗΕΑ ( αναδιάρθρωση υπηρεσιών, διασφάλιση της ακίνητης περιουσίας της Ένωσης και της απόδοσης της λειτουργία γραφείου ανέργων ενίσχυση νομικής υπηρεσίας για την υποστήριξη (legal-aid) ανέργων, πνευματικών –συγγενικών δικαιωμάτων, δημιουργία μονάδας τεκμηρίωσης κλπ).
3. Διαπραγμάτευση κλαδικών ΣΣΕ με στόχο την μετεξέλιξη τους σε ενιαία κλαδική σύμβαση με απαραίτητες προβλέψεις για τα επί μέρους θέματα με κωδικοποίηση των υφισταμένων και εξομοίωση όλων προς τα υψηλότερα στάνταρς και θεσμικά, που ήδη ισχύουν.
4. Εφαρμογή των προτάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί από την ΚΕΔ (18-7-2009) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας Και έχουν από τότε διακομματική αποδοχή. http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2380
5. Να καθιερωθεί ρήτρα μισθωτής εργασίας (σύμφωνα με την ΣΣΕ)
προκειμένου να κατανέμεται με κοινοβουλευτική εποπτεία, κρατική διαφήμιση, χορηγίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, κοινοτικά κονδύλια σε ΜΜΕ.
6. Αποσύνδεση των Ταμείων Τύπου από την κηδεμονία του Μνημονίου, επειδή είναι αυτοδιαχειριζόμενα και δεν χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό.
7. Κατοχύρωση του ύψους των συντάξεων των Ταμείων Τύπου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ΕΣΔΑ (προστασία της περιουσίας) και άμεση αναζήτηση - επιστροφή παρακρατηθέντων.
8. Σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας:
α. Αύξηση επιδομάτων στο 85 % των αποδοχών του τελευταίου 12μηνου
(σύμφωνα με την ΣΣΕ)
β. Αξιοποίηση του ειδικού ταμείου της ΕΕ .
γ. Αναβάθμιση των διαδικτυακών μέσων ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ σε portals και δημιουργία θεματικών δικτύων, με απορρόφηση ανέργων.
δ. Δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης με διαφανείς και επίσημες διαδικασίες
9. ΕΡΤ Άμεση αντιμετώπιση των οφειλομένων στους συντάκτες, λόγω έλλειψης ΣΣΕ 2009, δεδομένου ότι η ΕΡΤ δηλώνει πλεονασματική. Ασφάλιση στο ΤΣΠΕΑΘ και της προϋπηρεσίας που έχει αναγνωρίσει η ΕΡΤ για τους δημοσιογράφους.
10. Εξομοίωση της απασχόλησης στα sites με τα αντίστοιχα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, με τις ίδιες ασφαλιστικές προϋποθέσεις, με κατοχύρωση ΣΣΕ και αγγελιόσημου.


Πάγια θέση μας ήταν και παραμένει ότι η Ενημέρωση δεν απεργεί τις ημέρες γενικών απεργιών και είμαστε οι μόνοι που είχαμε αυτή την θέση στο απερχόμενο ΔΣ και επιμένουμε:
ΌΧΙ σε τυφλές απεργίες και στις εκπτώσεις σε μισθούς και δικαιώματα υπέρ των εργοδοτών, στις απολύσεις, στα χαμένα μεροκάματα χωρίς αντίκρυσμα, στη σφαγή των συνταξιούχων, στην ανεργία.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιοματο ακροαριστερους βλεπω και το συναφι σας.

καλα τα ειπε ο ολλανδος προχθες οτι στην ελλαδα μεγαλα τμηματα του λαου κουβαλουν στην εργατικη τους λογικη κομμουνιστικο κρατος .

αν γσεε ολμε ,δασκαλοι και εργατες και δημοσιογραφοι δεν απεμπλακειτε απο την κυριαρχη κομμουνιστικη λογικη στα συνδικαλιστικα οργανα,η ελλας και εσεις δεν θα δειτε χαιρι.

μετατοπιση προς το κεντρο χρειζεται η ελλας απο την ακρα αριστερα.

αλλιως γσεε και ολμε θα στηριζουν φανατικα την λαθρομεταναστευση,τον εθνομηδενισμο και την στειρα αντικαπιταλιστικη αντιδραση...

Ανώνυμος είπε...

Εμπρός σύντροφοι,συντροφισσες

στην διεθνιστικη ταξικη πάλη για την αποτροπή πώλησης της Ελλάδας , της τελευταίας ευρωπαϊκής(;) χώρας (;) που κρατά ψηλά την σημαία, τα ιδανικά και τα οράματα της (ΕΥΡΩ)Σοβιετικής Ένωσης! Μπορεί οι υπόλοιπες αδερφές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης,της Ασιας, να πρόδωσαν τον υπαρκτό σοσιαλησμό πριν 21 χρόνια και να ξεπουλήθηκαν στο διεθνιστικόν κεφάλαιο, εμείς όμως αντιστεκόμαστε και δεν θα τις ακολουθήσουμε στη σημερινή τους κατάντια,στην συνθηκολογηση με τον εχθρο,τον καπιταλα και τον φασιστα !

Το ξένο κεφάλαιο υπάρχει μόνον για να χρηματοδοτεί τα επιτεύγματα της σοσιαληστρικής μας κοινωνίας και όχι για να μας εξαγοράζει οταν απο τη πολυ αταξική μάσα,απο τα σοσιαληστικα καταναλωτικα δανεια και εορτοδανεια διακοπων στη Κουβα, χρεοκοπούμε!

Αδέρφια (λαθρο)μεταναστριες ληστοσυμμοριτισες μην πτοείστε! Η Κούβα και η Βόρειος Κορέα εξακολουθούν να μας δείχνουν το δρόμο της λαϊκής ευημερίας, της πάλης και της αντίστασης σε κάθε προσπάθεια εκποίησης κρατικής περιουσίας,ολοι ενωμενες ελλληνιδες και πακιστανοσομαλες αγωνιστριες!Μαλιστα της ξεπερασαμε και αυτες σε λαικη μεταεθνικη ευημερια ανεξαρτητως φυλης και εθνους.

Εμπρός να αντισταθούμε στην προσπάθεια διάλυσης των ελληνικών σοβχόζ και κολχόζ,των ελληνικων λαικων πανεπιστημιων αυτοδιαχειριζομενης πρεζας και λαθρο-εμπορων, αυτοδιαχειριζομενων ευρωπαικων προγραμματων και των αυτοδιαχειριζομεων φρουρων της επαναστασης εναντι των ρεβιζιονιστων φασιστων, σε αυτούς,τους φασιστες και καπιταλες, που δεν μπορούν ακόμα να καταλάβουν ότι οι συνδικαλιστές είναι οι ιδιοκτήτες και τα αφεντικά της κάθε λαικης διεθνιστικης κολεκτίβας, η νεολαια ιδιοκτητρια καθε κρατικης πρυτανικης αναρχοκομμουνας αυτοδιαχειριζομενης και διαγουμιζομενης,σε αυτούς που δεν πιστεύουν στη μηδενική ανεργία για καθε περαστικο στα κολχοζ μας, και δεν δέχονται ακόμα να γίνουν όλοι οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι εργάτες και δημόσιοι αγρότες,ολοι της γης οι κολασμενοι λαθρεμποροι και νταβατζηδες στην Αθηνα!

Εμπρός να αντισταθούμε με ενοτητα ελληνων προς ξενοποιηση και ξενων προς ελληνοποιηση, αγωνα ταξικης παλης που θα ζηλευε και ο καρποζηλος , και σε αυτούς που έχουν το θράσος να λένε ακόμη ότι τους χρωστάμε χρήματα, τη στιγμή που δεν μας έχουν ακόμα ξεπληρώσει τα πνευματικά δικαιώματα για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που τους χαρίσαμε, εμεις οι νομεκλατουριοι της μεταπολιτευσης και τα παιδια των λαθρομεταναστων που γεννηθησαν εδω και τους χρωστανε εξισου, και τα ιδεώδη της σοσιαλιστικής κοινωνίας που διατηρούμε σαν κόρη οφθαλμού,για να ευλογει συνδικαλες,αρχοντες παχιους και λαο περηφανο και αντιρατσιστη !

Ας καταλάβουν λοιπόν οι κύριοι της τρόικας,οι ντοπιοι και ξενοι φασιστες καπιταλες, ότι οι καπιταλίστες βορειοευρωπαίοι είναι υποχρεωμένοι να μας χρηματοδοτούν (και όχι να μας δανείζουν) για πάντα χωρίς κανένα όρο,να ταιζουν και εμας και τις οικογενειες μας και τον νεγρο θερμαστη απο το τζιμπουτι που αλλαξε επαγγελμα σε κυψελιωτη νταβατζη, και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε τα βρώμικα και προστυχα φασιστικα χρήματά τους προκειμένου να οικοδομήσουμε τη χώρα πρότυπο του νέο – υπαρκτού σοσιαλισμού και να αγορασουμε το σκοινι με το οποιο θα μας κρεμασουν,ως αλλοι εμποροι της βενετιας.

Η Ελλάς δεν πωλείται! Είναι υποχρεωμένη να …καλοπερνάει και θα …καλοπερνάει οσο υπαρχουν φασιστες να πλερωνουν ναουμε,γιατι ειναι τιμη σου δανειστη φασιστα καπιταλα, να μας πλερωνεις το σοσιαληστικο αντιρατσιστικο μας οικοδομημα,την αληθη αταξικη αντεθνικη βασιλεια επι γης!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΠΟΛ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ; ΣΤΗ ΚΑΚΑΒΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!


Ένας 38χρονος Αλβανός, που αναζητούσε με διεθνές ένταλμα η Ιντερπόλ, συνελήφθη από αστυνομικούς στον τελωνειακό σταθμό Κακαβιάς, ενώ προσπαθούσε να περάσει στην Ελλάδα.

Ο 38χρονος κατηγορείται στην Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για διακεκριμένη μορφή συνομωσίας, συνέργεια σε κατοχή και πώληση ναρκωτικών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη εγκατάσταση, εξώθηση και εκμετάλλευση σε πορνεία και σύσταση και συμμορία.

Ο συλληφθείς, με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/05/blog-post_5581.html

Ανώνυμος είπε...

γενιτσαρο-Παπατζή, μια ΚΡΕΜΑΛΑ θες κι εσύ!

Ανώνυμος είπε...

Τά θερμότερα συγχαρητήριά μου στόν καταπληκτικό φίλο, ο οποίος έστειλε τό σχόλιο "Εμπρός σύντροφοι,συντροφισσες..." (Σαβ Μαϊος 28, 04:59:00 μμ).
Κύριε Χατζάρα, νά τό βάλης σέ παρακαλώ στήν κεντρική σελίδα τού ιστολογίου σου (γιατί δέν έχει γίνει ήδη;;). Όσοι μπορείτε διαδώστε το. Είναι πράγματι θεσπέσιο...

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μηνυμα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ προς τους πολίτες της Δύσης ότι «οι πολιτικές τους ελίτ έχουν χάσει τα αυγά και τα Πασχάλια»

ΜΟΣΧΑ. Ο Ρώσος υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ , δήλωσε  στο TASS ,  ότι «οι δυτικές πολιτικές ελίτ που κάνουν συνεχώς δηλώσεις σχετικ...