29/5/11

Η μετατροπή του έθνους κράτους σε πολυεθνική εταιρία

του Κ. Μπετινάκη

http://www.styx.gr/

Έχει σηκώσει πλέον το περίστροφο από το τραπέζι και το έχει στρέψει στην καρδιά του λαού. Ο απεσταλμένος τους ΓΑΠ ο ελάσσων, αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων που του είχαν υποδείξει να διαχειριστεί.


Του τράβηξαν και το χαλί με την «επιχείρηση καμαριέρα» και τώρα ψάχνει να βρει σωσίβιο. Όχι για τον ίδιο – μια και είναι προδιαγεγραμμένη η τύχη των αναλώσιμων υποτακτικών του μεγάλου αδελφού – αλλά για το κόμμα που του δώρισαν - κληρονομικώ δικαιώματι - να ηγείται. Την έχει πατήσει ως ο πλέον αδύναμος κρίκος στην Ευρώπη.


Η επιχείρηση καμαριέρα, βέβαια δεν είχε αποκλειστικά στόχο τον ΓΑΠ τον ελάσσονα, αλλά το σύνολο της Ευρώπης. Και αυτό φαίνεται από τις άμεσα πληττόμενε χώρες. Πορτογαλία, Ιρλανδία, (μη ξεχνάμε την Ισπανία…). Χώρες με πολλαπλά προβλήματα (όχι μόνο οικονομικά) εσωτερικής φύσης που θα πρέπει να κληθεί να επιλύσει ο μεγάλος αδελφός. Που ωστόσο κάνει «φειδωλές» παρεμβάσεις, ώστε να τρώνε τη χλαπάτσα πρώτα οι Γερμαναράδες, που φύσει ορθολογιστές, δεν μασάνε τα λόγια τους.


Επειδή δεν είναι μόνο οι μίζες που αφειδώς μοίραζαν οι γερμανικές εταιρίες. Ουδείς μιλάει για τις μίζες που έχουν δοθεί για την υποχρεωτική αγορά αποκλειστικά αμερικανικού οπλισμού για τις ανάγκες του NATO… Είναι και η ατιμωρησία που ελέω "συναδελφικής αλληλεγγύης" έχουν προνοήσει συνταγματικά για παρόμοιες περιπτώσεις αγιάζοντας τα γένεια τους οι βουλευτές.


Αλλά μια και μιλάμε για απόλυτα ελεγχόμενη πολιτική υποταγής, σκεφτείτε μια ανεξάρτητη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Που να μην ελέγχεται από το ΝΑΤΟ. Ακόμα και την υπερήφανη Γαλλία του ντε Γκώλ, φρόντισε ο Σαρκοζί να επανεντάξει στο ΝΑΤΟ και να επιτεθεί πρώτος εναντίον της Λιβύης, ώστε να επιβραβευτεί με την «επιχείρηση καμαριέρα». Μια επιχείρηση με πολλαπλούς αποδέκτες.


Η διεθνοποίηση έχει αναμείξει πάρα πολύ τα εσωτερικά με τα εξωτερικά. Με στόχο να καταργηθεί ο όρος έθνος-κράτος και να αντικατασταθεί με τον όρο πολυεθνική εταιρία.


Συναντήθηκαν λοιπόν, εκείνοι που έχει επιλέξει ο λαός να καθορίζουν την τύχη του, και αποφάσισαν να επιμείνουν στη μόνιμη διαφωνία τους. (Εδώ υπάρχει χάσμα επικοινωνίας σε παραπλήσια ιδεολογικά κόμματα. Θα υπάρξει συνεννόηση σε εντελώς αντίθετα…). Τους είχε καλέσει να συμφωνήσουν στην υπαγορευμένη πολιτική "ΠΟΥΛΑ- ΠΟΥΛΑ- ΞΕΠΟΥΛΑ".


Βγήκε ο Καρακαταφέρνης και μίλησε για καρέκλες. Λες κι ο ίδιος αγωνίζεται για το λαό και δεν έχει προκαθορισμένο ρόλο που παίζει. Αλλά κουνώντας τα κορδονάκια του, υποχρέωσαν τον ΓΑΠ τον ελάσσονα να αναζητήσει συνεργούς στο έγκλημα. Που δεν βρήκε ούτε στο πλέον συγγενικό του κόμμα τη ΝΔ. Επειδή το ΠαΣοΚ, τύποις διατηρεί εκείνο το «σοσιαλιστικό», που θα έπρεπε να το έχει αλλάξει από τότε που το ανέλαβε ο απεσταλμένος τους, σε «πολύ νεοφιλελεύθερο» - δεξιότερα και της Θάτσερ.


Και ουδείς μίλησε για εκλογές. Επειδή οι δημοσκόποι τους έχουν περάσει πως ο λαός δεν τις θέλει. Λάθος. Η τρόικα δεν τις θέλει. Κάποτε μας έλεγαν πως «λαός δίνει πάντα τη λύση». Τώρα όμως είναι μουδιασμένος και αποπροσανατολισμένος από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Που τον στέλνουν –κατόπιν εντολής του facebook- στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί –λέει- σιωπηλά. Ποιος τον στέλνει και τίνος το συμφέρον εξυπηρετεί αυτού του είδους η αμερικανιά εκδήλωση; Ποιος έχει στοιχηματίσει να κερδίσει απ’ αυτήν; Ο φίλος του πρωθυπουργού Σόρος μήπως;


Πήγα κι εγώ για να καταλάβω τι συμβαίνει. Άκουσα τα γηπεδικά συνθήματα τύπου «ούουου» είδα τις μούντζες και τα κυρτωμένα μεσαία δάχτυλα με κατεύθυνση τη Βουλή. Διαπίστωσα από τα πρόσωπα, πως δεν επρόκειτο συνολικά για χρήστες του Διαδικτύου. Αλλά για πραγματικά αγανακτισμένους πολίτες, λαϊκών κυρίως συνοικιών, που συνήθως εύκολα πείθονται από τα παραμύθια που τους αραδιάζουν οι καινοφανείς λαϊκοί παπαγάλοι των περιθωριακών τηλεοπτικών εκπομπών. Ώσπου να αποφασίσουν κάποιοι να διαχειριστούν τη λαϊκή οργή. Ωστόσο δεν κατάλαβα ποιοι ακριβώς είναι και τι ακριβώς ζητούν. Απλώς αποδοκιμάζουν. Ε, και;


Δεν είδα νέους με μπλουζάκια-μάρκες, πράγμα που σημαίνει πως δεν το έχουν ενστερνισθεί ακόμα οι εγκέφαλοι της ΝΔ την εκδήλωση. Ούτε κουκουλοφόρους είδα. Ούτε του ΠΑΜΕ. Επειδή όλοι ψάχνονται να δουν τι γίνεται και που το πάει η «λαϊκή αποδοκιμασία με εντολή του facebook»…


Γεγονός είναι ένα: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί μια θύελλα που μόνη της προκάλεσε. Αλλά ούτε υπάρχει σωστή καθοδήγηση στην λαϊκή αντίδραση.


Όσο για την κυβέρνηση διαπιστώνει καθημερινά, ότι βουλιάζει όλο και περισσότερο στο λάκκο που ίδια άνοιξε. Ο ΓΑΠ ψάχνει απεγνωσμένα σανίδα σωτηρίας όπου δει. Να χωθούν και άλλοι μέσα στα σκατά. Άσχετο αν τα αίτια ήταν βαθύτερα. Όταν ζητάς τη λαϊκή ψήφο πρέπει να γνωρίζεις και τις λύσεις. Και να λες ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ. Όχι να παραπλανάς τον κόσμο, να τους κλέβεις μόχθους ζωής επιτελώντας εκείνα εφ’ ω ετάχθης από τα ξένα κέντρα που σε όρισαν πρόεδρο της αποκαλούμενης Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καπηλευόμενος όλα εκείνα, ώστε να τρίζουν τα κόκκαλα εκατομμυρίων που είχαν αγωνιστεί για μια ιδέα...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο ζούγκλας όταν μεταδίδει από πάνω δείχνει πρόσωπα ενώ όταν μεταδίδει από κάτω ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ;;;
Τόσο άσχημοι είναι;;
Δεν γράφουν στον φακό;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το Ψήφισμα-κάλεσμα των «αγανακτισμένων » στο Σύνταγμα :
Πηγή www.real-democracy.gr βλέπε: ΕΔΩ καί ΕΔΩ
----------------------------------------------------
----------------------------------------------------
« Ψήφισμα-κάλεσμα σε όλους τους πολίτες πέρα από κόμματα:

Aγανακτισμένοι στο Σύνταγμα – Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης

Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα. Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ! ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ! »
----------------------------------------------------
----------------------------------------------------

Ας σχολιάσουμε το ψήφισμα των Αγανακτισμένων:

Όσοι ήσασταν εκεί, άραγε συμμετείχατε στην ΣΥΝ-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ τού ψηφίσματος αυτού ή το διαβάσατε στον τύπο ή το διαδίκτυο ;


Ο κόσμος προσπαθεί να βρεί μία διέξοδο από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό τού διαβρωμένου πολιτικού συστήματος.
Αν στις επόμενες εκλογές οι πολίτες βγάλουν πάλι τα ίδια κόμματα, τότε δεν θα τούς φταίει κανείς.
Αν κάνουν αποχή, τότε τα σπρώχνουν στην εξουσία.

Το αίτημα είναι να φύγει αυτή η φασιστική κυβέρνηση. Να παραιτηθεί η να εκδιωχθεί. Και να τιμωρηθούν όσοι έχουν παρανομήσει. Ο στόχος είναι οι εκλογές.

Οι αφελείς ευχολογικές διακηρύξεις πού υποτίθεται συντάσσονται ομαδικά από τούς 10 ή 50 ή 100 χιλιάδες περιπατητικούς διαδηλωτές του συντάγματος, είναι εκτός θέματος.
Aν η ομάδα των συντακτών αυτών των διακηρύξεων νομίζει ότι μπορεί και θέλει να συμμετάσχει δια τού λαού στην εξουσία, τότε ας διαμορφώσει τις θέσεις της
-(και ας μην ξεχάσει να συμπεριλάβει σε αυτές και το θέμα τής νομοθετημένης ισηγορίας στον προεκλογικό αγώνα (ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες προβολής, ανέξοδα- αλλιώς είναι κοροϊδία), το θέμα των δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία, καθώς και το διαχρονικό παγκόσμιο σκάνδαλο τής εκχώρησης σε ιδιωτικές τράπεζες πού τις βαφτίζουν «κεντρικές», τού δικαιώματος έκδοσης εκ του μηδενός χρήματος (και τοκισμού του), καθώς και άλλα συναφή θέματα σε σχέση με την σαθρή νομοθετημένη λειτουργία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, πού είναι η αφανής αποσιωπημένη αιτία των περισσότερων δεινών)-
και ας τις θέσει στην κρίση τού λαού. Πώς ; Μα με εκλογές. Τι το δημοκρατικότερο ;
Έτσι οι ψηφοφόροι θα έχουν τουλάχιστον μία -ή και περισσότερες- επιλογές, αντί να πέσουν στην δικαιολογία τής αποχής. Πόσο μάλλον πού μοιάζει με εύκολη νίκη, αφού τα δημοσίως απογυμνωμένα και διεφθαρμένα κόμματα θα πιάσουν πάτο, ελπίζουμε.
Μήπως δεν τούς κάνει αυτή η λύση και θέλουν κάτι πιό δραστικό και πιό κοντά στα συμφέροντα τού λαού ; Μα χωρίς εκλογές ;
Ο λαός, που ο ίδιος συντηρεί διαχρονικά το διαβρωμένο σύστημα στην εξουσία, ψάχνει γιά μανιφέστα και αγανακτεί γιά την ποιότητα τού πολιτικού συστήματος.

Αρμόδιος και υπεύθυνος να μεριμνά και να δημιουργεί τα κόμματα, είναι ο λαός και όχι βέβαια η πολιτεία. Εκτός και αν θέλουμε κρατική κομματική δικτατορία.
Και ο μόνος υπεύθυνος γιά την δημιουργία τών κομμάτων, ο λαός, διαμαρτύρεται διά τής αποχής.



ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Η αγανάκτηση δεν είναι κακό πράγμα, η σύγχυση όμως είναι. Η υποτίμηση 200 χιλ. στην πραγματικότητα ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο είναι κάτι πραγματικά ακατανόητο, αγγίζει τα όρια του κυνισμού. Τα ψηφίσματα των εγκάθετων προβοκατόρων, δεν αφορούν τον κόσμο που συμμετέχει στις συγκεντρώσεις. Η επιδίωξη της πλειοψηφίας είναι να φύγει η πολιτική φαυλοκρατία. Και αυτό σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει μέσα από τη διαδικασία των εκλογών και τα διεφθαρμένα πολιτικά κόμματα. Όσοι λοιπόν κατακρίνουν την αποχή, και βλέπουν τη λύση στις εκλογές, ας εκθέσουν τις απόψεις τους ανοιχτά, αλλιώς αερολογούν. Εγώ εκθέτω, μία, από τις δικές μου, συνδυασμός άλλων που άκουσα: κυβέρνηση προσωπικοτήτων ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ( και δεν εννοώ βέβαια ούτε εργολάβους ούτε τραπεζίτες ούτε ακαδημαϊκούς αλλά καταξιωμένους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και επιστήμονες ) και ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Αλλιώς τα ψευτοδιλήμματα του φαύλου συστήματος θα συνεχίσουν να καταστρέφουν την Ελλάδα.

Σ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΔΑ , ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .
Ο κάθε μετανάστης η λαθρομετανάστης κοστίζει για τον Έλληνα φορολογούμενο 1.000 € τον μήνα .Αναλυτικά: νοσοκομειακά έξοδα, ιατρούς , φάρμακα, τροφή, στέγη, έξοδα λιμενικού, αστυνομίας, έξοδα δικαστικά - δικαστές, δικηγόρους , μεταφραστές , φυλακές, ασφαλιστικά δικαιώματα, συντάξεις, επιδόματα όπως επίδομα μοναξιάς 410 ευρώ , Δ.Ε.Η . , Ε.Υ.Δ.Α.Π., ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ (όλοι τους με ένα κινητό στο χέρι είναι, και σε καρτοτηλέφωνα σταθερά του Ο.Τ.Ε είναι και μιλάνε , ποιος πληρώνει ; ) ,
Μ .Κ .Ο .κ. λ .π .
Κάντε τον λογαριασμό μόνοι σας και θα καταλάβετε ότι τα ελλείμματα προέρχονται από αυτούς και χρεωνόμαστε με δάνεια από το εξωτερικό για να ταΐζουμε αυτούς.
Και εμείς έχουμε και θα έχουμε και άλλες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών για να τα δίνουμε σε αυτούς ( τους μετανάστες ) που βάσει σχεδίου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να φέρει άλλους 10.000.000 μετανάστες .

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε
Δευ Μαϊ 30, 05:57:00 πμ
"...Και αυτό σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει μέσα από τη διαδικασία των εκλογών και τα διεφθαρμένα πολιτικά κόμματα..."

Δηλαδη πως θα γίνει;:!!!
Χωρίς εκλογες; Ή με εκλογές που θα απαγορευτεί σε κάποια κόμματα να πάρουν μέρος;
Δεν βιαζόμαστε όμως, ας γίνουν και σε 5 χρόνια οι εκλογές, σιγά τώρα...