1/4/12

Μαύρο σε νέο-ΠαΣοΚ και ΝουΔου (Κ. Μπετινάκης)

Άγνωστε δικαστή: προς σε κράζω...

http://www.styx.gr/

Συνήθως, όταν βαδίζαμε προς τις εκλογές γνωρίζαμε κάποιες δεδομένες δεσμεύσεις, ως μέλη του ΝΑΤΟ αφ’ ενός και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την άλλη.
Εκεί όμως, που νομίσαμε ότι ανήκουμε στην ομάδα των περιούσιων- είχαμε ευρώ διάβολε- μας ήρθε η σφαλιάρα από το νέο Εφιάλτη που φρόντισε να ανοίξει την κερκόπορτα ώστε να μας καθίσει στο σβέρκο το ΔΝΤ. Και αρχίσαμε νε βλέπουμε τα ευρουλάκια μας να μετατρέπονται σε …λέβα.
Ο νέος Εφιάλτης και τα τσιράκια του, αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους απαλλάχτηκαν και από την Επιτροπή της Βουλής για τα κόλπα που έδωσαν αφορμή στα γρκρήκ στατίστικς να επιτρέψουν την ξένη εισβολή για τη λεηλασία του γεωλογικού μας πλούτου. Είδες τι μπορεί να κάνει η κολυμπήθρα του Σιλοάμ; Και μετά έρχονται οι εκλογές. Πότε; Μα είπαμε οσονούπω.
Αλλά εκτός των άλλων δεσμεύσεων, τώρα είμαστε και υπό αυστηρή επιτήρηση. Να βλέπουν κι άλλοι λαοί της ευρωζώνης αλλά και γενικότερα της ΕΕ, ότι ατίθασα κράτη δεν επιτρέπονται. Αν θέλεις να λέγεσαι ευρωπαίος πρέπει το «πέος» να γράφεται με «ε» και να να το δέχεσαι όπως καθορίζει ο Ράιχενμπαχ –που θα βάλει γκαουλάιτερ και στου Μαξίμου. Και να κάνεις ελαφρά πηδηματάκια προς τους βαλκανικούς μισθούς όπως θέλει ο Τόμσεν.
Ενόψει των εκλογών το ΔΝΤ διαμηνύει «διακριτικά» στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και κυρίως στα δυο κόμματα εξουσίας, να μην υποκύψουν σε λαϊκισμούς και υποσχέσεις. Προειδοποιούν, δε, ότι η στάση της νέας κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων, αποτελεί το "κλειδί" για να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο απρόσκοπτα η πρώτη αξιολόγηση της πορείας του νέου προγράμματος από την οποία θα κριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Άλλωστε, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, μιλώντας προχθές στο London School of Economics, κατέστησε σαφές ότι η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.
Βέβαια, παρά τις προσπάθειες των γερμανικών Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης, οι λαϊκές αντιδράσεις δείχνουν ότι ουδείς στην Ευρώπη τρώει πλέον κουτόχορτο. Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Φρανκφούρτη μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την πολιτική λιτότητας που επιβάλλουν η ΕΕ και η ΕΚΤ στις χώρες της Μεσογείου. Σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές Αρχές, χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της οργάνωσης Μ-31 (για την 31η Μαρτίου) στο πλαίσιο της «ευρωπαϊκής ημέρας δράσης κατά του καπιταλισμού».


Αλλά μια και μιλάμε για προεκλογικό κλίμα, στην παντέρ’μη χώρα μας, καλό θα είναι να καταλάβουμε τις θέλουν οι δημοσκόποι κι οι βαρόνοι που καθοδηγούν τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, προκειμένου να ποδηγετήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Κι όταν θα είναι ώριμη η κατάσταση και με την άδεια της τρόϊκα, τότε θα μάθουμε και την ημερομηνία που θα επιτραπεί να ψηφίσουμε.
Παρ’ όλο που δεν θέλουν οι εκλογές να διεξαχθούν με αντιμνημονιακά συνθήματα, εκ των πραγμάτων τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:
Ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ.
Μετά διέγραψε 21 βουλευτές του επειδή ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η γραμμή της ΝΔ ήταν ΝΑΙ.
Στη συνέχεια κάποιοι απ τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Ντόρα για να ενταχθούν στον Δημοκρατικό Συναγερμό, που έλεγε ΝΑΙ στο μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν ΟΧΙ.
Η Ντόρα που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η ίδια έλεγε ΝΑΙ, κατηγόρησε τον Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια.
Ο Σαμαράς τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ.
Στις μνημονιακές δυνάμεις μπορεί να καταχωρηθεί εκτός από το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη και εκείνο του Στέφανου Μάνου. Όμως πρόκειται για δυνάμεις μικρές «ούλτρα φιλελεύθερες», δυνάμεις χωρίς πολλές πιθανότητες προσέλκυσης ικανού αριθμού ψηφοφόρων στο πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.
Οι δημοσκόποι άλλωστε, προτείνουν ξεκάθαρα στη Ντόρα, να επιστρέψει στη ΝΔ –και οι παπαγάλοι προσπαθούν να διαμορφωθεί παρόμοιο κλίμα- μια και δεν της δίνουν τύχη από το προβλεπόμενο αποτέλεσμα της κάλπης. Οι ίδιοι δημοσκόποι δίνουν στον Καρατζαφέρη την τύχη του Σαμαρά και της «Πολιτικής Άνοιξης» προκειμένου κι εκείνος να επιστρέψει στο ελεγχόμενο μαντρί.
Επιτρέπουν ωστόσο στον Καμένο να παίξει το ρόλο νέο- Καρατζαφέρη προμοδοτώντας τον με κάπου είκοσι βουλευτές. Και βάζουν στη Βουλή ακόμα και τους νεοναζί, ενώ έχουν πλέον ψαλιδίσει τα φτερά της Αριστεράς, δίνοντας πάντως και στα τρία κόμματα από 12% έκαστο. (Όμως 3Χ12=36).
Κι αν είχαν μυαλό εκείνοι εκειπέρα, θα καταλάβαιναν ότι ΝΔ και νέο-ΠαΣοΚ, εκεί το γυροφέρνουν. Αλλά άλλο ΚΚΕ, άλλο Σύριζα, άλλο Κουβέλης, άλλο Αλαβάνος (κι ας μην τον μετράνε). Αλλά η πολυδιάσπαση της Αριστεράς, δεν σταματάει εδώ. Στο Σύριζα υπάρχουν οι δραχμικοί και οι εραστές του ευρώ. Στον Κουβέλη ο νεοεισελθών Αμοιρίδης θα πρέπει να βρει κοινούς στόχους με τη Ρεπούση.
Είναι κι άλλα κόμματα και σχήματα που θα κατέλθουν στις εκλογές τα οποία ξεχνάμε ή απλώς δεν ξέρουμε. Αλλά και σημαντικός αριθμός πολιτών που ούτε να ακούσει θέλει για εκλογές. Πολλοί συζητούν την αποχή σ' αυτές τις εκλογές ως στάση πολιτική, ενώ στην πραγματικότητα έτσι πριμοδοτούν το πρώτο κόμμα.
Κι είναι κι οι απολωλότες Δημαράς, και Κατσέλη που δεν τους παίζουν οι δημοσκόποι.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άφρονες πολιτικοί έχουν προκαλέσει την οικονομική καταστροφή στη χώρα, αλλά σε διατεταγμένη πορεία πράκτορες έφεραν το ΔΝΤ. Με αποκορύφωμα εκείνους που με το κούρεμα δήθεν μας απάλλαξαν από δυσβάσταχτο χρέος, ενώ στην πραγματικότητα κούρεψαν τα αποθεματικά. Κάπου 200 εκ. ευρώ από ... καταθέσεις ΑΕΙ, ΤΕΙ νοσοκομείων και άλλων ΝΠΔΔ για να πετύχει το εγχείρημά τους, χωρίς να ενημερώσουν φυσικά, μετέτρεψαν τις καταθέσεις σε ομόλογα εν μία νυκτί και τα ομόλογα κατόπιν τα ... "κουρέψανε"!
Έχουν λεηλατήσει τη χώρα και δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Κανένα έλεος.
Οψέποτε λοιπόν πάμε στις κάλπες, καλό βόλι αδέλφια. Αλλά τουλάχιστον μη ξεχάσετε να τιμωρήσετε εκείνους που μας έφεραν σ΄αυτή την κατάσταση. Ουδεμία συγχώρεση σε όσους με την βουλευτική συντεχνιακή νοοτροπία κατάφεραν και έφεραν τους ξένους να διαφεντεύουν πάλι τον τόπο. Πίσσα και πούπουλα είναι το μόνο μας όπλο.
ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ. Μαύρο σε νέο-ΠαΣοΚ και ΝουΔου, έτσι για να μπούμε στο μάτι των βαρόνων και των δημοσκόπων. Κι ας ελπίσουμε πως έχει απομείνει ζωντανός κάποιος απόγονος των Τερτσέτη και Πολυζωίδη, για τα περεταίρω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...