16/11/14

Στον κόσμο της τεχνολογίας

Όπως θα έχετε προσέξει σκόπιμα απέφυγα να αναφερθώ στο ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της Ρωσικής Τηλεόρασης «Первый канал» για την κατάρριψη του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στο Ντονιέτσκ στις 17 Ιουλίου από ουκρανικό MIG-29. Όπως είδατε η ρωσική κυβέρνηση και ο στρατός απέφυγαν να υιοθετήσουν τα στοιχεία, τα οποία οι δυτικοί αμέσως χαρακτήρισαν «χαλκευμένα».
Οι φωτογραφίες μαζί με ένα συνοδευτικό σημείωμα, στάλθηκαν από κάποιον με το ψευδώνυμα «Τζορτζ Μπιτλ» που υποτίθεται ότι είναι απόφοιτος του ΜΙΤ και αεροπορικός εμπειρογνώμονας με είκοσι χρόνια εμπειρίας.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ρώσων Μηχανικών Ιβάν Αντριέφσκι, δήλωσε ότι σύμφωνα με την ανάλυση της δορυφορικής εικόνας πιστεύει ότι είναι αυθεντική, και ότι με βάση τις συντεταγμένες, η λήψη των έγινε από αμερικανικό ή βρετανικό κατασκοπευτικό δορυφόρο.
Το Ρωσικό Ινστιτούτο των Μηχανικών είναι ο πρώτος φορέας που υποστήριξε τη θεωρία της κατάρριψης από ουκρανικό αεροσκάφος.
Θα περιμένω να ακούσω τι θα πουν υπεύθυνα οι ρωσικές υπηρεσίες, και όχι «δημοσιογραφικές πηγές», γιατί στον κόσμο της τεχνολογίας εμφανίζονται και «μικροί ήρωες» που σώζουν κοριτσάκια από τις βόμβες του Ασαντ.
   Άλλωστε μου φαίνεται ύποπτη , ως αντιπερισπασμός, η θεωρία ότι ο πύραυλος εδάφους αέρος (BUK) ρίχτηκε από τους ρωσσόφωνους και ότι οι Ουκρανοί το κυνηγούσαν με ….αεροπλάνο. Υπομονή.
Πάντως στην Αυστραλία το αεροπλάνο το ξέχασε μέχρι και ο Αμποττ*

*Άσε τον «Εισαγγελάτο» και τους ρουφιάνους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: