2/2/15

72 χρόνια από την ήττα των Γερμανών στο Στάλινγκραντ

Στις 2 Φεβρουαρίου 1943 ο Φον Πάουλους υπέγραψε την παράδοση της 6ης Στρατιάς με 110.000 άνδρες. (Περίπου 11.000 συνέχισαν να μάχονται μέχρι τον Μάρτιο).
Από τις περίπου 110.000 αιχμάλωτους του Στάλινγκραντ, μόνο 5.000 επέστρεψαν στα σπίτια τους .75.000 επιζώντες πέθαναν μέσα σε 3 μήνες από τη σύλληψη σε στρατόπεδα αιχμαλώτων και αργότερα σε στρατόπεδα εργασίας.
Οι περισσότεροι πέθαναν από τα τραύματα, τις αρρώστιες (κυρίως τύφος), το κρύο, την υπερκόπωση, την κακοποίηση και τον υποσιτισμό. Ορισμένοι αιχμάλωτοι κρατήθηκαν στην πόλη του Στάλινγκραντ για να εργαστούν στην ανοικοδόμηση.
Ο Πάουλους μεταφέρθηκε στη Μόσχα όπου υπέγραφε αντι-Χιτλερικές δηλώσεις που τις μετέδιδαν στα γερμανικά στρατεύματα. Κατέθεσε στις δίκες της Νυρεμβέργης και διαβεβαίωσε τις οικογένειες των αιχμαλώτων στρατιωτών ότι ήταν ασφαλείς. Παρέμεινε στη Σοβιετική Ένωση μέχρι το 1952, και στη συνέχεια μετακόμισε στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας, όπου πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του υπερασπιζόμενος τις ενέργειές του στο Στάλινγκραντ, και έγραψε ότι ο κομμουνισμός ήταν η καλύτερη ελπίδα για τη μεταπολεμική Ευρώπη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάντηση με τον επικεφαλής του ομίλου της τράπεζας Πειραιώς,

Μike Σallah είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος συντονιστής για την οικονομική πολιτική Γιάνη Drugασάκη.




Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Drugασάκη διαβεβαίωσε τον Μike Σallah ότι αποτελεί το μοτέρ της τραπεζικής μηχανικης κάτι που εκλαμβάνεται ως πλήρη στήριξη των χειρισμών στην Τράπεζα Περαιώς.




Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ενίσχυση του αναπτυξιακού ρυθμού της οικονομίας,ενώ συζητήθηκαν και τρόποι επανεκδικησής της.




Η συνάντηση κράτησε μία ώρα

Ανώνυμος είπε...

εδω να επισημανουμε οτι ο γραφικος μεταμοντερνος δημαρχος σελανικ -σολουν σαλονικας ειναι εβραιος στη καταγωγη απο τα μερη του ντονμε γυρισμενου μπαι κεμαλ εξω απο την μπιτολα

το ονομα μπουταρης ειναι το εβραικο με ιταλικη ενδυμασια butari

αναλογα εβραικα ειναι τα καμπαρι καμπαρης

για αυτο και η εμμονη με τον φιλοσημιτισμο καθοτι λομπιστας της ρατσας του ο ανωτερω στην ελλαδα και προασπιστης της δυτικης pax capitalista judaica απο τους επικινδυνους για την ισορροπια της πυραμιδας της.

ετσι ο αντισημιτισμος ως μεγιστο αδικημα αρνησης της καπιταλιστικης ειρηνης αναδεικνυεται σε δαιμονικο συστατικο στοιχειο αναπαραγωγης του καπιταλισμου και των ελιτ του ως ηθικη νομιμοποιηση τους και μηχανισμος καταδιωξης των εχθρων τους



αλλα εβραικα πατρωνυμα στην ελλαδα με ιταλικη ενδυμασια ειναι τα εις -ινι (ελληνιστι -ινη) ληγοντα

οπως αλλατινη κωνσταντινη λιαντινη

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΛΕΓΟΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΕΠΩΜΥΜΟ ΣΕ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΛΙΑΝΤΙΝΑ ΦΑΡΙΔΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΛΜ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ