2/2/15

Συρία. Ο πόλεμος συνεχίζεται

Με τα δικά μας ξεχάσαμε τα βάσανα των άλλων.
  Ο Πρωθυπουργός της Συρίας, Wael al-Halqi μιλώντας στο κοινοβούλιο χθες είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τελειώσει φέτος με την επανάσταση των Βαχαμπιτών και να διώξει από την επικράτεια της Συρίας όλους τους «αντάρτες» μέχρι το τέλος του χρόνου.
Οι κύριες μάχες σήμερα έγιναν στο Χαλέπι, στην ύπαιθρο αλλά κυρίως στο ιστορικό Κέντρο γύρω από το μεσαιωνικό Φρούριο και στην Επαρχία Ντέιρ Εζζόρ οπου ο Συριακός Στρατός (SAA) αντιμετωπίζει την ISIL .
Οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται 10 χλμ από την πρωτεύουσα της Επαρχίας, και απέκρουσαν προσπάθεια αντεπίθεσης της ISIL στο όρος αλ-Θάρντα, και κατέστρεψαν 17 οχήματα εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα.
Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις έγιναν στην ύπαιθρο της Δαμασκού εναντίον μελών της Αλ Νούσρα , στη Χομς, στη Χάμα όπου σκοτώθηκαν 20 αντάρτες.
Η Συριακή αεροπορία επιτέθηκε σε στόχους ανταρτών στην επαρχία Γκούτα και στην Χόμς. Χθες από επίθεση αυτοκτονίας μέλους της αλ-Νούσρα σκοτώθηκαν στη Δαμασκό 6 Σιίτες προσκυνητές από τον Λίβανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΡΙΔΑ. Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ. ΜΠΑΤΡΙΩΤΗΗΗΗΗΗΣ.

   ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΈΤΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ  ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ   ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ  ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΟΙ ΜΗΤΣΟ...