28/2/16

“In Goldman Sachs We Trust.”

Η τράπεζα του Θεού ανησυχεί. Ο θεός (του χρήματος) εκεί φυλάει τις επενδύσεις του. Στην Goldman Sachs. Και η Γκόλντμαν ανησυχεί για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και ζητάει από τους ελέω Θεούς Κεντρικούς Τραπεζίτες να κρατήσουν τα φθηνά Επιτόκια. Η νέα μαύρη πρόβλεψη της τράπεζας είναι ότι «ο κόσμος δεν μπορεί να ξεφύγει από την κρίση». Ανησυχούν και στην «Citigroup» και υποβάθμισαν τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2016 στο 2,5% από 2,7% που έλεγαν προηγουμένως.
«Κατά τη γνώμη μας, η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας είναι επισφαλής» λένε οι οικονομολόγοι της σύμφωνα με το Bloomberg και τονίζουν ότι οι πιθανότητες επιστροφής στην ύφεση είναι και πάλι υψηλές και αυξάνονται.
Το συμπέρασμα της έκθεσης της Citigroup είναι ότι για να αποφευχθεί η ύφεση και η περαιτέρω επιβράδυνση του παγκόσμιου ΑΕΠ, ο κόσμος χρειάζεται μια χαλαρή νομισματική πολιτική σε συνδυασμό με δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Χαλαρή νομισματική πολιτική σημαίνει φθηνό και πληθωρικό χρήμα. Το βασικό επιτόκιο της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας είναι 0,25%-0,5% .Το επιτόκιο κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος είναι 0,05%, το επιτόκιο χρηματοδότησης στο 0,30% και το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων στο -0,20%. Δηλαδή οι τράπεζες για να παρκάρουν τα διαθέσιμά τους στη σίγουρη αγκαλιά της ΕΚΤ την πληρώνουν 0,20%. Τα επιτόκια του Γεν είναι επίσης αρνητικά.

Παρόλα αυτά το «πρόγραμμα διάσωσης» των Φίλων και Εταίρων δανείζει το ελληνικό κράτος 1300% ακριβότερα από ότι τις τράπεζες. Το δε «φιλάνθρωπο» ΔΝΤ μόνο 600% ακριβότερα.
Οι οικονομολόγοι της Citigroup «ανησυχούν» από την αύξηση του Χρέους πολλών χωρών, αλλά δεν λένε τίποτα για το ιδιωτικό χρέος των επιχειρήσεων. Το χρέος όλων των χωρών στο τέλος του 2015 ήταν 59,7 τρις αλλά το χρέος των επιχειρήσεων στο τέλος του2014 ξεπέρασε τα 200 τρισεκατομμύρια δολάρια από σχεδόν 60 τρισεκατομμύρια που ήταν το 2007.
Το κρατικό και ιδιωτικό χρέος αντιστοιχούν στο 400% του ετήσιου ΑΕΠ του πλανήτη. Αλλά οι τραπεζίτες δεν ανησυχούν για τα χαμένα λεφτά των επιχειρήσεων . Μόνο για τις συντάξεις.
Το 2015 βάρεσαν κανόνι 111 μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο , από το «ΚΑΡΤΕΛ» των περίπου 740 επιχειρήσεων που ελέγχουν έμμεσα ή άμεσα το 80% της Παγκόσμιας Οικονομίας. Το 2009 την χρονιά του Αρμαγεδδώνα της «Λήμαν Μπράδερς» οι χρεοκοπίες ήταν 242. Περίπου το 60 % των εταιρειών που χρεοκόπησαν ήταν δανειολήπτες των ΗΠΑ.
Για τους τραπεζίτες το πρόβλημα δεν είναι η συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια 147 μάνατζερς των «παγκόσμιων Ομίλων», ούτε η φούσκα των χρηματιστηρίων ,αλλά η κυκλική επιβράδυνση στην Κίνα, η συναλλαγματική ισοτιμία του Γουάν, η κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου, η σπέκουλα σχετικά με τη νομισματική πολιτική της Fed , η τρέχουσα περιφερειακή και παγκόσμια γεωπολιτική κρίση, και οι ανησυχίες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ GOLDMAN SACHS ΑΛΛΑ GOLDMAN SUCKS!!!ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΣΠΥΡΟ;;;

Στο Κουρσκ, ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε τον οικισμό Νικολάεφ-Νταρίϊνο

Ο οικισμός Νικολάεφ-Νταρίινο   βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανική περιοχή Σάμυ.Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή, εκκαθαρίζον...