26/2/16

Συρία: Ο χάρτης της εκεχειρίας

Σχεδόν 100 ομάδες «ανταρτών» του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και της ένοπλης αντιπολίτευσης συμφώνησαν σήμερα να τηρήσουν για δύο εβδομάδες την κατάπαυση του πυρός που διαπραγματεύτηκαν Ρωσίας και ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από όλα τα μέρη που εμπλέκονται οι μόνες περιοχές που θα εφαρμοστεί η κατάπαυση του πυρός είναι στο βόρειο τμήμα της Χάμα, στην Ντάρα, στην πεδιάδα αλ-Χαάμπ, στη βόρεια Χομς, και στην ανατολική Καλαμούν.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις αναμένεται να συνεχίσουν τις ευρείας κλίμακας επιθέσεις τους στις επαρχίες Χαλέπι και Λαττάκεια.
Πριν λίγο στο νοτιοανατολικό Χαλέππι, οι καταδρομείς του Συριακού Αραβικού Στρατού κατέλαβαν και τα τελευταία τέσσερα χωριά ,(Raheeb, Ruwahayb, Rasm Al-Tineh, και Muntar), που έλεγχε το ισλαμικό Κράτος και έτσι επανήλθε στον κυβερνητικό έλεγχο η οδός Χανασέρ –Χαλέπι την οποία είχαν αποκόψει τις τελευταίες μέρες ο Ισλαμιστές.
Οι Καταδρομείς και η Χεζμπολάχ θα μετατοπίσουν την προσοχή τους τώρα στη βορειοανατολική της Χάμα , στον δρόμο Σείχ Χιλάλ-Ιθρύγια που την απειλούν επί του παρόντος οι τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο χωριό Χαμάμ σήμερα το πρωί. Παράλληλα, η 66η Ταξιαρχία του Συριακού Αραβικού Στρατού υποστηριζόμενη από την 11η τεθωρακισμένη Μεραρχία επιτέθηκε κατά μήκος της οδού Σείχ Χιλάλ-Ιθρύγια και κατέλαβε μια σειρά από χωριά που βρίσκονται κοντά στο στρατηγικής σημασίας χωριό Αλ-Σιίν. Στις μάχες σκοτώθηκαν 13 μαχητές του Ισλαμικού κράτους και καταστράφηκαν 2 θωρακισμένα οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Σι Τζινπίνγκ πρότεινε στον φαλακροκαγκελάριο να πάψεινα κάνει τον καμπόσο

  Ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η Κίνα είναι υπέρ της σύγκλησης διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, στην ...