20/9/16

Απάντηση στην αριστερή Μαστούρα

Ονομάζονται « Σκέπτομαι, άρα υπάρχω», (cogito ergo sum), αλλά «δεν σκέπτονται». Ο συντάκτης υπερηφανεύεται διότι «έχει διαμορφώσει την ιδεολογία του βασιζόμενος στην αλήθεια» και λέει «ποτέ δεν βίασα την αλήθεια για δικαιολογήσω την ιδεολογία μου», αλλά παραθέτει ένα κάρο ψέματα. Ένα (αριστερός) μη σκεπτόμενος αναγνώστης του έγραψε: «Στα Βρετανικά Αρχεία (TNA) βρήκα έναν αξιωματικό Γκίμπσον, αλλά δεν είχε πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, ούτε υπάρχει σχετική έκθεση για το Μελιγαλά.
Συνεπώς η εκδοχή, που αν δεν κάνω λάθος είναι η εκδοχή Σπύρου Χατζάρα, πρέπει να αποσυρθεί εντελώς».
Δηλαδή σε τι φταίει η αλήθεια και η ιστορία εάν εκείνος είναι μαλάκας;

Ο «σκεπτόμενος» του απαντά «Όχι μόνο δεν αμφισβητώ στο παραμικρό την διάθεση του αναγνώστη να ανακαλύψει, μαζί με όλους μας, την αλήθεια αλλά πρέπει και να τον ευχαριστήσω για τις παρεμβάσεις του. Και, βεβαίως, θεωρώ περιττό να δηλώσω ότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να χρησιμοποιήσω ως πηγή μου τον Χατζάρα».
Αλλά θεωρεί ως πηγή του την αλητήριο Ξιάρχο, που είναι δικός τους. Πάντως καταλήγει γράφοντας ."θεώρησα ως λογικό το συμπέρασμα ότι ο Μελιγαλάς μάλλον παραδόθηκε παρά κυριεύτηκε".
Δηλαδή αφού με βρίζει συμφωνεί μαζί μου. Καλά, όμως. Το συμπέρασμα είναι ότι επί 70 χρόνια οι αριστεροί έλεγαν ψέματα. Αλλά ο σκεπτόμενος αυτό δεν το καταλάβαίνει. Ο Χατζάρας του φταίει.
Αλλά αφού είναι εραστές της αληθείας οι «σκεπτόμενοι», τα πτώματα των Δεκεμβριανών «το έφερναν από το Κατίν», όπως έλεγε το Κόμμα τότε; Η το Κόμμα έλεγε ψέματα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έριξα μια ματιά στο συγκεκριμένο ιστολόγιο και παρόλο που προφανώς ο διαχειριστής του είναι αριστερός, μου αρέσει ότι κάνει έρευνα και στηρίζει όσα ισχυρίζεται με στοιχεία. Και μόνο για τον χρόνο που αφιερώνει, θα έπρεπε να του πούμε μπράβο. Ας μην είμαστε μικρόψυχοι. Όταν κάποιος θυσιάζει τον προσωπικό χρόνο του χάριν της ιστορικής έρευνας, θα έπρεπε να του το αναγνωρίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, τουλάχιστον αυτός ο αριστερός μπλόγκερ επιτρέπει την αντίθετη άποψη και ενθαρρύνει τον διάλογο. Εσύ άμα κάποιος σχολιαστής διαφωνεί με τις απόψεις σου τον φιμώνεις...

Μου αρέσει που στην εκπομπή σου λες ότι δέχεσαι από τους ακροατές ακόμη και επικρίσεις! Πως και δεν έχουμε ακούσει κάποιον επικριτή ως τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Ντάνιελ Γκίμπσον είναι τελικά το όνομα του "καμπούρη" Άγγλου αξιωματικού και όχι Ντόναλντ. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ψαγμένοι αναγνώστες...

Ανώνυμος είπε...

Η σκέψη δεν έχει να κάμει με την ποσότητα και τον χρόνο, ούτε με την παρουσίαση. Η ελκυστικότητα των 'αριστερών' συνίσταται στο περιτύλιγμα ποτέ στο περιέχόμενο.

1. Η εγκληματική οργάνωση που δολοφόνησε τον Καποδίστρια το 1831, κυβερνάει και σήμερα το Ψωροελαδιστάν

  Η τελετουργική εκτέλεση   του  Ιωάννη Καποδίστρια έγινε με εντολή της Στοάς του Λονδίνου και του Ρότσιλντ