9/9/16

Η αμερικανική πονηρά αλώπηξ και η Συμφωνία με τη Ρωσία για τη Συρία

Η νύχτα με την ημέρα απέχουν η θέσεις της Μόσχας και της Ουάσιγκτον για τη Συρία. Όπως έγραψε η Washington Post η κυβέρνηση του Ομπάμα προσπαθεί να διασώσει διπλωματικά τους «μετριοπαθείς» μισθοφόρους της επιβάλλοντας μια εκκεχειρία στο Χαλέπι πριν από την στρατιωτική τους ήττα. 
Η «τελική πρόταση» των αμερικανών που μετέφερε στους Ρώσους ο ιουδαίος αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του μελαμψού Βενιαμίν ο Ρόδιος,
« καλεί για κατάπαυση του πυρός σε όλη τη χώρα», συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών στο Χαλεπί, και τη διασφάλιση του ανεφοδιασμού των «ανταρτών», με την «ασφαλή, και σταθερή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας». Στη συνέχεια, και αφού « η εκεχειρία είναι σε ισχύ για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η συριακή Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να πάψει να πετάει», (ώστε να διευκολυνθεί η σταθεροποίηση των θέσεων των αμερικανών μισθοφόρων), και μετά, αφού γίνουν αυτά , θα μπορεί να ξεκινήσει μια κοινή αεροπορική εκστρατεία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας εναντίον στόχων των τρομοκρατών.
Με καρότο μια κοινή «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» οι ΗΠΑ προσπαθούν να κερδίσουν όλο το εδαφος που εχασαν ως τώρα στη Συρία. Και καλά μπορεί να βρούν κάποιο βλάκα διπλωμάτη που να το συζητήσει το σχέδιο, αλλά αυτό δεν περνάει ούτε από τον Πούτιν ούτε από τους στρατιωτικούς. Και κυρίως δεν περνάει από τον Άσαντ και τους δικούς του.
Οπότε ας περιμένουμε να πέσει το Χαλέπι, και η ανατολική Γκούτα και βλέπουμε .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν δεις τον αγαπητο Χενδρι, στην Μοσχα μην περιμενεις λυση για τη Συρια. Οσο δεν γινεται αυτο τοσο θα χτυπιετε ο συμφερτος CIA-Σαουντ-Καταρ

Ανώνυμος είπε...

Πάλι μέσα έπεσες στις προβλέψεις σου Χατζάρα... Η συμφωνία που επετεύχθη χθες στη Γενεύη μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας, νομιμοποιεί στην ουσία την παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία, που μέχρι τώρα ήταν τελείως παράνομη!