1/5/18

«Εργατική Πρωτομαγιά 1948». Το μακρύ χέρι του ΚΚΕ εκτέλεσε τον Χρήστο Λαδά. «Εργατική Πρωτομαγιά» 1944. Οι Γερμανοί εκτέλεσαν για μια φορά τους σωστούς!

Ο Χρήστος Λαδάς ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σοφούλη.
Ο Λαδάς έπρεπε να υπογράψει για να εκτελεστούν οι θανατικές καταδίκες εκείνων που είχαν καταδικαστεί εις θάνατον από τα κακουργιοδικεία, για τη συμμετοχή του στα εγκλήματα της Κατοχής , της ΕΑΜόκρατίας, και του Κόκκινου Δεκέμβρη. Το ΚΚΕ διαπραγματευόταν με τους Άγγλους μια αμνηστία και για αυτό οι μελλοθάνατοι έμεναν ζωντανοί στις φυλακές.
Τον Ιούνιο του 1947 άρχισαν δεικά λοι πρώτες εκτελέσεις .Το Μάρτιο του 1948 ο Λαδας υπέγραψε 77 εκτελέσεις, και άλλες 150 μέσα στον Απρίλιο. Τότε, «η κυβέρνηση του Βουνο», ανακοίνωσε από το ραδιόφωνό του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος» , ότι, «...Όλοι οι σύντροφοι της Αθήνας πρέπει να κινηθούνε δραστήρια και να δώσουν ένα γερό μάθημα στον εχθρό του λαού Χρήστο Λαδά που η ελεύθερη κυβέρνηση και το ΚΚΕ τον κατεδίκασαν σε θάνατο και τον επικήρυξαν μαζί με άλλους αρχιχαφιέδες...».
Τη δολοφονία του Λαδά ανέλαβε η ομάδα της ΟΠΛΑ του Δημήτριου Κωνσταντινέα, γνωστού στους «συντρόφους» με το ψευδώνυμο «Λεωνίδας». Την 1η Μαΐου του 1948, που ήταν Μέγα Σάββατο, ο Χρήστος Λαδάς πήγε στις εννιά το πρωί, στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στην Πλατεία Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας, για την πρώτη Ανάσταση. Ενα τέταρτο μετά, βγήκε από την εκκλησία και μόλις μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο τον πλησίασε ο 22χρονος Ευστράτιος Μουτσογιάννης, που φορούσε στολή σμηνίτη και έριξε μέσα στο αυτοκίνητο μια χειροβομβίδα με αποτέλεσμα ο Λαδάς να τραυματιστεί βαριά. Μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με ταξί και εξέπνευσε στις 10.20 το βράδυ.

Ο Μουτσογιάννης συνελήφθη τραυματισμένος μετά από καταδίωξη και αφού προηγουμένως είχε ρίξει δύο χειροβομβίδες στους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν, προκαλώντας το θάνατο του αστυφύλακα Αθανάσιου Πινακούλια. Αφού συνελήφθη το δελτίο του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ, ανέφρε: «1η Μαΐου 1948. Ο ελεύθερος σκοπευτής Στάθης Μουτσογιάννης σκότωσε με χειροβομβίδα το δολοφόνο υπουργό της Δικαιοσύνης στη μοναρχο-φασιστική κυβέρνηση της Αθήνας, Χρήστο Λαδά». Περισσότερα για τη δολοφονία του Λαδά θα διαβάσετε εδώ 
http://deltio11.blogspot.gr/2017/05/1-1948.html 1/5/17

Οι 200 κομμουνσιτές της Καισαριανής και οι άγγλοι μαλακοπίτουρες
Χαρακτηριστικό δείγμα της Κόκκινης Απάτης. Χαρακτικό Κόκκινου Καλλιτέχνη που εμφανίζει και μια Κομμουνίστρια συντρόφισσα ενώ και οι 200 ήσαν άνδρες.

Η Εκτέλεση του υποστράτηγου Φράντς Κρεχ στους Μολάους ήταν ένα βλακώδες σχέδιο της SoE, και έγινε σε συντονισμό με την απαγωγή του υποστράτηγου Κράιπε στην Κρήτη.
Οι άγγλοι μαλακοπίτουρες ήθελαν να κάμψουν το ηθικό των Γερμανών, και κάποιος μαλάκας της SoE, σκέφτηκε να κυκλοφορήσει τη φήμη ότι η Γκεστάπο παγίδευσε και σκότωσε τον στρατηγό, (που ανήκε στην στρατιωτική αντιπολίτευση), που εκδηλώθηκε τελικά στις 20 Ιουλίου του 1944.
Η SoE, (Operation Hemlock), κυκλοφόρησε μάλιστα και πλαστογραφημένο γράμμα του, με το οποίο ο Κρεχ καλούσε τους Γερμανούς στρατιώτες σε λιποταξία, και διέδωσαν ότι ο Κρεχ μαζί με τον Κράιπε συμμετείχαν στο κίνημα των αντιφρονούντων, «Ελεύθερων Γερμανών».
Αυτή η επιχείρηση εκτέλεσης του Κρεχ, από την SoE, στις 27 Απριλίου του
1944 , στην οποία συμμετείχε μια διμοιρία του 8ού Συντάγματος (Λακωνίας) του ΕΛΑΣ, είχε σαν αποτέλεσμα, την εκτέλεση στην Καισαριανή των 200 ομήρων από τους κρατούμενους στο Χαϊδάρι, και 100 άλλων επίσης στην περιοχή της Λακωνίας-Μεσσηνίας, ενώ η περιοχή της Πελοποννήσου κηρύχτηκε ως τον Μάιο ως «ζώνη επιχειρήσεων», και στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που ακολούθησαν πήραν μέρος και τα Τάγματα Ασφαλείας Γυθείου, Καλαμάτας, Μελιγαλά.

Οι «200» της Καισαριανής, ήσαν επομένως θύματα ενός μαλάκα μαλακοπίτουρα Εγγλέζου, και όχι των Γερμανών.

Ο αιμοσταγής «Φάνης» , (Μπαρτζιώτας) βεβαίωσε ότι ήταν 135 στους 200 ήταν «Ακροναυπλιώτες», και ότι εκτελέστηκαν και έξι τροτσκιστές και πέντε αρχειομαρξιστές. Στους 200 ήταν και ο ΟΠΛΑτζής δολοφόνος του Κίτσου Μαλτέζου Μικές Κουρουνιώτης .

Η εκτέλεση των 200 ήταν πολύ επιτυχής και στοχευμένη.
Κανείς δεν πήγε άδικα. Κανείς τους δεν αισθανόταν Έλληνας, και ούτε ήσαν πατριώτες. Ρουφιανοπατριώτες ήσαν.

Ένας από τους 200, ο εργάτης μεταλλουργός Σάββας Σαββόπουλος, στο σημείωμα που έγραψε και άφησε στους συντρόφους του στο Χαϊδάρι έγραψε: «Ας μάθει όλη η Ελλάδα, δε χάσαμε την πίστη μας στην τελική νίκη της Σοβιετικής Ενωσης... Καμία δύναμη δε θα τσακίσει το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ θα νικήσει. Καλώ τον αδελφό μου με σκληρή δουλειά να προσπαθήσει να ξεπλύνει το κακό που έκανε με τη δήλωση και την αδελφούλα μου να πάρει τη θέση μου στο ΚΚΕ».

Κομμούνια 100%, που εκτελέστηκαν φωνάζοντας «Ζήτω το ΚΚΕ».

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, για να σώσει τους 200 , κινητοποίησε τις συνδικαλιστικές και φοιτητικές οργανώσεις και οργάνωσε συγκέντρωση «συγγενών» των Αθέων στην Μητρόπολη, για να πιέσουν το Δαμασκηνό, ο οποίος αργά τη νύχτα της 30ης Απριλίουμ εμφανίστηκε μπροστά στις μαυροφορημένες κομμουνίστριες που παρίσταναν τις απελπισμένες Χριστιανές και τους ανακοίνωσε ότι «δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα».

Ο στρατιωτικός διοικητής του 68ου Σώματος Στρατού Χέλμουτ Φέλμυ, που ήταν και ο φρούραρχος Αθηνών, και ο οποίος είχε την επαφή με τον Ντόναλντ Στοτ, κατά την απολογία στη Δίκη της Νυρεμβέργης, είπε ότι οι 100 εκτελέσεις κομμουνιστών που έγιναν τότε στη Λακωνία και τη Μεσσηνία, με εντολή του συνταγματάρχη Παπαδόγγονα έγιναν χωρίς εντολή είτε από την Γερμανική διοίκηση είτε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο Αθηναϊκό Τύπο στις 30 Απριλίου 1944, δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση του Υπουργούθ Εσωτερικών Ταβουλάρη που ανέφερε: «Την 27ην Απριλίου 1944 κομμουνιστικαί συμμορίαι παρά τους Μολάους κατόπιν μιας εξ ενέδρας επιθέσεως εδολοφόνησαν ανάνδρως έναν Γερμανόν Στρατηγόν και τρεις συνοδούς του. Πολλοί Γερμανοί στρατιώται ετραυματίστησαν. Ως αντίποινα διατάχτηκε: Ο τυφεκισμός 200 Κομμουνιστών την 1.5.1944. Υπό την εντύπωσιν του κακουργήματος τούτου Έλληνες εθελονταί εφόνευσαν αυτοβούλως 100 άλλους κομμουνιστάς».

Το ΚΚΕ μετα τις εκτελέσεις εξέδωσε προς το «λαό» στο οποίο δικαιολουσε την προβοκατόρικη δράση του και ανέφερε: «…Η φρικώδης και πρωτάκουστη τρομοκρατία που εξασκεί στην Ελλάδα ο καταχτητής με τη βοήθεια γερμανοράλληδων δεν είναι στην ουσία αντίποινα για τη δράση του ΕΛΑΣ εδώ και στην ύπαιθρο. Αυτό είναι απλή δικαιολογία. Γίνεται για να τρομοκρατηθεί ο λαός, να σταματήσει την αντίστασή του .ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, Η στιγμή είναι κρίσιμη. Αν σκύψουμε το κεφάλι είμαστε χαμένοι. Τα θύματα του αγώνα είναι πολύ λιγότερα από τα θύματα της επιστράτευσης, από τα θύματα της πείνας. Οι κρεμασμένοι και τουφεκισμένοι ήρωες, τα καμένα μας χωριά φωνάζουν. Μην αφήστε τη θυσία μας να πάει χαμένη! Μην υποταχθείτε! Αγωνιστείτε για να μη γίνει η επιστράτευση. Αγωνιστείτε για τη ζωή σας. Εκδικηθείτε. Αγωνιστείτε για να σταματήσουν οι σφαγές».

Όλα τα γεγονότα της 1ης Μάϊου θα τα διαβάσετε εδώ 
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2018/05/1.html

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, ότι ήσουνα υμνητής των Ταγμάτων Ασφαλείας το γνώριζα. Τώρα έγινες και υμνητής των Γερμανών;

Ανώνυμος είπε...

Το χαβα του το κουμ μουνί.

Αν οι Γερμανοι κερδιζαν τον πολεμο, εσυ ρουφιανε (Τρί Μαΐ 01, 12:38:00 μ.μ.) θα ησουν σκαφτιας και η Ελλαδα και οι Ελληνες θα μεσουρανουσαν οικονομικα, πολιτικα, πολιτιστικα, ακαδημαίκα, ολουθε, στην Ευρωπη.
Ενω τωρα που θες δημοκρατια, να τρως απο μαγνητοσκοπηση στου "στην υγεια μας"
Και θα υπηρχε ακομα, Παλαιστινη, ενω οι Αραβες θα ζουσαν στα χωρια τους.
Καρα-ηλιθιε.


ΠΣκΦ

Τα Παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Τσιμπουκια "ο Βασιλικος Τίγρης".....μοιρασε πονο Σπυρακο (ξανα!!!) στα χαιβανια τους αφελείς και τους χρησιμους ΗΛΙΘΙΟΥΣ που νομιζουν ότι είναι επαναστατες και ....κομμουνιστες...