20/7/19

Το «μαύρο Ίλιντεν» του 1974 και η Τουρκική «εκδρομή» στην Κυρήνεια

Σαν σήμερα πριν 45 χρόνια η "οικουμενική" προδοσία της Κύπρου, σε σκηνοθεσία Cia μπήκε στη φάση, της υλοποίησης της . 
Στις 5 το πρωί , επτά τουρκικά αποβατικά, που είχαν την κάλυψη 4 αντιτορπιλικών, αποβίβασαν στην παραλία «Πέντε Μίλι», οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, το πρώτο απόσπασμα του Αττίλα. 
Ήταν δυο Ουλαμοί αρμάτων και δύο ενισχυμένα τάγματα, που δεν συνάντησαν καμιά αντίσταση. 
Ήταν η απαρχή της Τουρκικής εισβολής την οποία είχε ζητήσει ο Μακάριος. Σχεδόν ταυτόχρονα, σμήνη μαχητικών F-100 από τις Μοίρες 171,132, και 184 της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν προσβολές κατά της ευρύτερης περιοχής της Κερύνειας και της Λευκωσίας. Στις 05: 30,έγινε ρίψη αλεξιπτωτιστών γύρω από τη Λευκωσία, στην οποία συμμετείχαν και τα 19 C-47, τα 6 C-130, και τα 11 C-160d της Τουρκικής αεροπορίας. Συμμετείχαν και 12 ελικόπτερα. 

Στις 20 Ιουλίου 1974 δεν αποβιβάστηκαν οι 40.000 του «Αττίλα» αλλά περίπου ένα Σύνταγμα. Το πόσοι ακριβώς αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» παραμένει ακόμα Εθνικό μυστικό της Τουρκίας που καλύπτει τους πράκτορες «έλληνες» φίλους της. 

Τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα εδώ και 45 χρόνια από τους διαφόρους «ερευνητάς» ιστορικούς, πολιτικούς κλπ είναι πολύ απλά. 

1.Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974; 2. Μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα;
3. Πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο;

 Για 45 χρόνια, αυτή είναι η ουσία της Προδοσίας των Ιωαννίδη, Αραπάκη, Παπανικολάου, Μπονάνου, Γεωργίτση, Καραμανλή, Αβέρωφ, Μακάριου, κλπ, εκ των οποίων ουδείς δικάστηκε. 
Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974, μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα, και πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο; 

Και οι «έλληνες προδότες» δεν απαντούν στο ερώτημα, γιατί δεν βύθισαν τα τουρκικά αποβατικά που συνέχιζαν το πήγαινε έλα διαρκούσης της Γενεύης.

Η κορυφή της προδοσίας του 1974 δεν ήταν ο αόρατος Ταξίαρχος, αλλά η τότε ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

 Ο μεν ναύαρχος Αραπάκης, δεν χρησιμοποίησε κατά του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου από 6 «παντόφλες» και ένα αρματαγωγό , τα «Γλαύκος ΙΙΙ», «Νηρευς ΙΙ», «Τρίτων ΙΙ», και δεν ανέκοψε το πήγαινε έλα του Αττίλα.
 Ο δε (αεροπόρος) Παπανικολάου, δεν έστειλε ποτέ εναντίον του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου, τα 7 Φάντομ -4Ε που είχαμε και που μεταστάθμευσαν από την Ανδραβίδα στο Ηράκλειο και έμειναν εκεί .  

Και παρά την απομάκρυνση των προδοτών, από την "Δημοκρατία", η προδοσία συνεχίστηκε και επί της άλλης βάρδιας των προδοτών. 
Ο Τουρκικός στολίσκος συνέχισε να μεταφέρει στρατό ως και τον Αύγουστο. 
Επί των ημερών του «Εθνάρχη».
 Διότι, «η Κύπρος κείται μακράν». Και για τα Φάντομ. 

Σπυρίδων Χατζάρας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η μάζα που ψηφίζει εναλλάξ Koulis-Cipra δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τέτοια πράγματα αλλά για το επίδομα που θα μπει στην τράπεζα, στο κάτω-κάτω υπάρχει απάντηση, "φταίει η χούντα" έτσι τους είπαν άρα έτσι θα είναι.

Ανώνυμος είπε...

[...]
Ελεύθερος Τύπος:
Ο στρατηγός Φαίδων Γκιζίκης στην πολύκροτη συνέντευξη που είχε δώσει στην εφημερίδα μας σπάζοντας τη σιωπή του, είχε υποστηρίξει ότι Μπονάνος, Αραπάκης ευθύνονται για την προδοσία γιατί αυτοί ανακάλεσαν τις στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες επέστρεψαν στην Ελλάδα.
Σαμψών:
Είχε πει ότι ο Αραπάκης κάλεσε τα 2 υποβρύχια που βρίσκονταν ήδη στην Πάφο και είχαν στα σκόπευτρά τους τον Τουρκικό αποβατικό στόλο να επιστρέψουν στην Ελλάδα γιατί δήθεν γινόταν εισβολή Τουρκικών δυνάμεων στη Ρόδο. Και είδαν με τα περισκόπιά τους τουρίστες στις παραλίες.
Ελεύθερος Τύπος:
Είχατε δηλώσει πως κάθε υποβρύχιο έφερε 18 τηλεκατευθυνόμενες τορπίλες και ότι τα τουρκικά αποβατικά ήταν 38.
Σαμψών:
Ακριβώς. Λάβετε υπόψη ότι τα Φάντομ τα ελληνικά, γιατί η Τουρκία δεν είχε Φάντομ, είχαν ξεκινήσει για να ισοπεδώσουν την περιοχή των 500 μέτρων εισβολής. Προδότες ήταν οι Μπονάνος, Αραπάκης και Ντάβος.
...
Ελεύθερος Τύπος:
Ας επανέλθουμε στους άλλους πρωταγωνιστές. Στον τότε αρχηγό ΓΕΝ, Πέτρο Αραπάκη.
Σαμψών:
Είχε ολοκληρωθεί η προδοσία με τη διαταγή του Αραπάκη να επιστρέψουν τα υποβρύχια, τα αεροπλάνα να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο των Χανίων και να διαλυθούν τα τάγματα στην Κύπρο. Η συμφωνία καταπαύσεως του πυρός έγινε μεταξύ Αραπάκη και Sisko. Εκείνη την ώρα που ο κ. Αραπάκης υπέγραφε την κατάπαυση του πυρός, εμείς στην Κύπρο παίρναμε τα σήματα του Ντενκτάς που ζητούσε ελικόπτερο να τον μεταφέρει στην Τουρκία διότι η Κύπρος έπεφτε στα χέρια των Ελλήνων. Παίρναμε και τα σήματα του αρχηγού του τουρκικού αποβατικού στόλου ότι δεν μπορούσαν να κρατηθούν στην ακτή των 500 μέτρων που τους περιορίσαμε. Τότε ο Γκιζίκης μου τηλεφώνησε να ετοιμάσω το διάγγελμα της Ένωσης με την Ελλάδα όταν τα Φάντομ σηκώθηκαν για να ισοπεδώσουν την περιοχή των 500 μέτρων. Αλλά μετά γύρισαν πίσω με εντολή Αραπάκη (ΓΕΝ) και Παπανικολάου (ΓΕΑ) και επέστρεψαν στα Χανιά. Τότε που ήμουν πρόεδρος καταβάλαμε μεγάλη αντίσταση κατά των εισβολέων Τούρκων που έχασαν 26 αεροπλάνα μαχητικά, παραδέχθησαν 19, ενώ στο δεύτερο μέρος της εισβολής έχασαν μόνο 3 αεροπλάνα. Ελευθερώσαμε θύλακες όπως Λεύκα, Μαργί, Κοφινού, Μούτουλλας, τουρκική συνοικία Λάρνακας, Ζαχάρια Αμμοχώστου, όλα τα μικτά χωριά, Κιόνελι, ΄Ασπρη Μούτη. Ήμουν στη Μαλούντα με το στρατό ως πρόεδρος της δημοκρατίας και καταλάβαμε τις περιοχές. Καταλάβαμε επί ημερών μου τη βάση των Τούρκων Κιόνελι 2 φορές με την ΕΛΔΥΚ και Κύπριους μαχητές και έρχονταν διαταγές από τον προδότη Μπονάνο απευθείας στον διοικητή της ΕΛΔΥΚ να επιστρέψουν πίσω όλοι στη βάση εξορμήσεως...
[...]

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/07/blog-post_7957.html#.Ue12WdKUySo

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Μπορει οι δυο λουριδες του ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ να μπηκαν κατα λαθος στην σημαια του ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, αλλα οι φιλοι μας οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΟΒΡΙΟΙ δεν ξεχασαν τον φιλο μου τον σακη απο την ΕΛΔΥΚ, μοναδικο επιζωντα αλλα χωρις γεννητικα οργανα και απο θαυμα ΘΕΟΥ επιζωντα....Του εδωσαν ενα πρακτορειο προπο....Τα ΧΡΥΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ...Ακομα να τον ΑΝΟΙΞΟΥΝ!!!Σαλουτ ..

Δοξαιος είπε...

Κυριε Χατζαρα, πως γινεται οταν γραφεις για την προδοσια των μασονων της ΧΟΥΝΤΑΣ που αφησαν την Κυπρο ερμαιο στον ΒΙΑΣΜΟ και τον ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ, οι χρυσαυγιτες που μπαινουν εδω να μας το γυρναν στο ποσο προβατα και ζωα ειναι ο λαος που ψηφιζει 40 χρονια κουλη, τσιπρα κτλ.... Το παλουκαρι Σάβ Ιουλ 20, 09:28:00 π.μ. αν μπορει να μας εξηγησει οτι και επι εθνοπροδοτου Καραμανλη οι αρχηγοι των επιτελειων παρεμεναν οι ιδιοι οι τοποθετημενοι απο την εθνοσωτηριον και τον 'αφελη' 'πατριωτη' Ιωαννιδη. Δηλαδη ο στρατος της ΧΟΥΝΤΑΣ αφησε τους Τουρκους να καταλαβουν ανενοχλειτοι ελληνικο εδαφος, να δολοφονησουν, βιασουν, εκδιωξουν ελληνικο πλυθησμο και να το εποικισουν με μογγολους. Και αυτο γιατι πηραν τετοια διαταγη απο τη πρεσβεια και τη στοα. Μετα ας βρισει τον ελληνικο λαο που το 80 ψηφιζε Παπανδρεου και οχι Επεν...