15/1/20

Ρωσία: Ο Πούτιν «απέλυσε» τους τεχνοκράτες και η ρωσική κυβέρνηση θα κάνει τωρα «στροφή» για την κάλυψη των αναγκών της ρωσικής οικογένειας. Ο Μεντβέντεφ θα παραμείνει στο Κρεμλίνο ως αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας του οποίου πρόεδρος είναι ο Βαλόντια.

Ρωσία: Ο Πούτιν «απέλυσε» τους τεχνοκράτες και η ρωσική κυβέρνηση θα κάνει τωρα «στροφή» για την κάλυψη των αναγκών της ρωσικής οικογένειας.
 Ο Μεντβέντεφ θα παραμείνει στο Κρεμλίνο ως αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας του οποίου πρόεδρος είναι ο Βαλόντια.
Ο Βλαδίμηρος που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής και οι Ρώσοι  τον θεωρούν πηγή σταθερότητας, πρότεινε σήμερα ένα εθνικό δημοψήφισμα για  εκτεταμένες αλλαγές στο Σύνταγμα που θα εισάγουν την αρχή της «δεδηλωμένης» και ο πρόεδρος θα είναι υποχρεωμένος να διορίζει τον πρωθυπουργό που εκλέγει η Δουμα.

Πρόκειται για αλλαγές που είχε δεχθεί και προηγουμένως.

Οι «εχθροί» του Πούτιν αμέσως υποστήριξαν ότι ο Πούτιν αναζητά τρόπο  να επεκτείνει τη βασιλεία του μετά την έξοδό του από το Κρεμλίνο.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είναι στα 67, και είναι στην εξουσία ως Πρόεδρος ή Πρωθυπουργός από το 1999 και   θα πρέπει να αποσυρθεί το 2024 όταν λήξει και  η τέταρτη θητεία του.
Δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα σχέδιά του μετά το τέλος της θητείας του, αλλά σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα, το οποίο απαγορεύει στον Πρόεδρο να υπηρετεί δύο συνεχόμενες εντολές, ο Πούτιν δεν μπορεί να είναι  αμέσως υποψήφιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: