27/1/20

Όλο το Μαυροβούνιο που ξεσηκώθηκε φώναζε χθες «Μίλο Κλέφτη», «δεν δίνουμε τους Αγίους». «Ustala je Crna Gora», «Milo, lopove». «Ne damo svetinje».


 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παταθαλασίας Αμφιλόχιος τέθηκε επικεφαλής της χθεσινής Λιτανείας στην Ποντγκόριτσα την οποί ακολούθησαν χιλιάδες πιστοί παρά τη βροχή. Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμα του είπε ότι οι Λιτανείες είναι ακομμάτιστες και τόνισε «αν υποφέρουμε, υποφέρουμε για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία, όχι το μίσος» και ότι ο αθεϊστικός νόμος που ψήφισαν εκείνοι που αρνούνται τα 800 Χρόνια της εκκλησίας «δεν είναι ένας νόμος για την ελευθερία, αλλά είναι κατάσχεση και κρατικοποίηση». Ο Μητροπολίτης είπε αυτού του είδους οι ενέργειες δεν έγιναν στο Μαυροβούνιο μέχρι την εποχή μας και ειδικά στις περιόδους μετά το 1945. Μιλώντας για τα γεγονότα χθες το βράδυ στην Ζλάτιτσα ρώτησε ποιούς ενόχλησαν τα χρώματα που σηματοδότησαν την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφοσύνη». Οι πιστοί και οι κληρικοί της Μητρόπολης, με επικεφαλής τον Αμφιλόχιο , περιέφεραν στην συνέχεια τις εικόνες στους δρόμους της πόλης και επέστρεψαν στο Ι. Ναό, της Αγίας Παρασκευής .
Λιτανεία έγινε και για πρώτη φορά στο ορεινό χωριό Σινιάγεβινα και την παρακολούθησαν οι 150 κάτοικοι. Μεγάλη ήταν η παρουσία των Πιστών στο Νίκσιτς, όπου προσήλθαν να προσκυνήσουν στον Αγιά Βασίλειο και 3000 πιστοί με επικεφαλής τον ιερέα τους από την ενορία του Βίντροβαν περπατώντας 15 χιλιόμετρα υπό βροχή. Για να φθλασουν στην Λιτανεία πέρασαν και από Το «ανάκτορο» του Τζουκάνοβιτς στο Νίκσιτς το οποίο φρουρούσαν ισχυρές; αστυνομικές δυνάμεις. Οι διερχόμενοι πιστοί φώναζαν «Μίλο κλέφτη, δεν σου δίνουμε τους Άγιους μας». Ο Επίσκοπος Ιωανίκειος τέθηκε επικεφαλής της Λιτανεία στο Μπιέλο Πόλιε. Στην Πλιέβλια περιέφεραν μια εικόνα του Αγίου Σάββα ύψους 13 μέτρων, η οποία λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη στο Μαυροβούνιο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον και οι παπαδες του Μαυροβουνιου ειναι εκτος νεωτερικοτητας και διαφωτισμου!

υγ.
Αλιευσα αυτο το ενδιαφερον ποστ.
http://diki-xa.blogspot.com/2017/09/blog-post_27.html#more

Πρώτος προσήλθε για να καταθέσει ο ..., καθηγητής Κοινωνιολογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο ... υπήρξε επί σειρά ετών γνωστός ΠΑΣΟΚΟΣ
(έχει γράψει και βιβλίο με τον τίτλο «ΠΑΣΟΚ»), ενώ τελευταία έχει βρει στέγη στον Συριζα, ο οποίος τον έχρισε και Πρόεδρο στην «Επιτροπή Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση».
................................
Να θυμίσουμε ότι επί ημερών ..., η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, είχε φιλοξενήσει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα! Τότε, προκειμένου να δικαιολογήσει την ενέργειά του, επικαλέστηκε την ελευθερία του λόγου η οποία δεν πρέπει να περιορίζεται με κανέναν τρόπο.
......................
Η επόμενη ερώτηση της Προέδρου αφορούσε το τι γνωρίζει για τη Χρυσή Αυγή. Ακούστε την καταπληκτική απάντηση του μάρτυρα: «Η ρητορεία του συγκεκριμένου κόμματος είναι εκτός του πλαισίου του γαλλικού διαφωτισμού και εκτός νεωτερικότητας»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χατζαρα, έμαθες τις δηλώσεις του Κουλη στο Αουσβιτς; Πάλι μίλησε για 6.000.000 εβραιους "θύματα". Η προπαγάνδα καλά κρατεί,75 χρόνια τώρα. Κατά τα άλλα ο East Med θα μας σώσει!

Η Προδοσία του 1897. Η 18η Απρολίου

Η υποχώρηση στον Δομοκό  Οι αποδοκιμασίες του Λαού κατά του Γλξυμπουργκ  Οι Αγγλικές Φουστιές