1/5/20

Η Μικρασιατική καταστροφή είχε Κομμουνιστή Χορηγό! Για του Ρουφιάνους που μας λένε ότι «οι κομμουνιστές δεν είχαν καμιά συμμετοχή, στις 2 μεγάλες απώλειες εδαφών του 20ου αιώνα , στη Μικρά Ασία 1922, Κύπρος 1974), γιατί δεν ήταν στην κυβέρνηση».

Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι αλλά τα έχω γράψει από το 2009. 

Ο υπερπράκτορας Αλεξάντερ Πάρβους, Ίσραελ Λαζάρεβιτς Χέλιφαντ, (Израиль Лазаревич Гельфанд), ήταν το άλτερ εγκο του Μπρονστάιν και ο βασικός σύνδεσμος του Γερμανικού Επιτελείου με τον Λένιν. Το 1905, έκανε φυλακή μαζί με τον Lev Davidovich Bronstein (Τρότσκυ).
Το 1909-1910, ο Ίσραελ Λαζάρεβιτς Χέλιφαντ, μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη , όπου έζησε για 6 σχεδόν χρόνια . 
Στην Κωνσταντινούπολη έγινε οικονομικός υποστηρικτής και πολιτικός σύμβουλος των Νεότουρκων και συνεργάστηκε στενά με την Τριανδρία των Ενβέρ πασα, Ταλάτ πασά, και Τζεμάλ πασά, καθώς και με τον υπουργό οικονομικών των Νεότουρκων Djavid (Δαβίδ) Bey . 
Το 1912 έγινε αρχισυντάκτης της καθημερινής εφημερίδας του κινήματος των Νεοτούρκων Turk Yurdu. Παράλληλα έκανε εμπόριο όπλων, και δημιούργησε σημαντική περιουσία κατά τη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων εξοπλίζοντας τον οθωμανικό στρατό. Ήταν αντιπρόσωπος της γερμανικής Krupp και της βρετανικής Vickers , του Basil Zaharov. Η εταιρεία του ανέλαβε και την αποκλειστική τροφοδοσία σε τρόφιμα του τουρκικού στρατού. 
Ελπίζω σας προβληματίσει, το γεγονός ότι ,ο Ισραέλ Λαζάρεβιτς, έγινε στενός φίλος και συνεργάτης με την Τριανδρία των Ντονμέ Νεότουρκων, (Εβρέν,Ταλαάτ,Τζεμάλ) με το «καλημέρα», και αρχισυντάκτης της εφημερίδας τους το 1912. 
Το 1915, υπέβαλε στον Γερμανό πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη, το 20σέλιδο σχέδιο, για την εξουδετέρωση της Ρωσίας, και πρότεινε την συνεργασία με το Σοσιαλδημοκρατικό Επαναστατικό Κόμμα. 
Η πολιτική των μπολσεβίκων απέναντι στην Τουρκία και το κίνημα του Κεμάλ, καθορίστηκε από τη σχέση, Τραπεζίτες Λονδίνου- Πάρβους-Νεότουρκοι και τη σχέση Πάρβους-Τρότσκι-Λένιν. 
Ο ντονμές Κεμάλ Ατατούρκ ,ολοκλήρωσε το σχέδιο για την Οθωμανική αυτοκρατορία, που εφάρμοσαν στην πρώτη φάση οι Νεότουρκοι, Εβρέν,Ταλαάτ,Κεμάλ. 
Στον Καύκασο, ο «Κόκκινος στρατός»,με την ηγεσία του Μπρονστάιν, απέσυρε τη ρωσική μεραρχία από την Τραπεζούντα, και άφησε τον Κεμάλ να σφάξει (με την ησυχία του), Έλληνες και Αρμένιους. Ο Κεμάλ με τη σειρά του ,απέσυρε τους δικούς του από τον Καύκασο, και επιτέθηκε στον ελληνικό στρατό
Ο "ηρωικός" «κόκκινος στρατός», δεν πολέμησε με τους «συντρόφους» Τούρκους στον Καύκασο ,αλλά με τους Γεωργιανούς Μενσεβίκους ,(όσους δεν έσφαξαν οι Τούρκοι) και με κάτι ρεταλάκια του «λευκού στρατού». 
Η εμπλοκή του «εργατικού» κινήματος με το μέτωπο της Μακράς Ασίας και το σύνθεμα «ΟΙΚΑΔΕ», ξεκινάει από τη σχέση, Πάρβους-Τρότσκι-Ράκοβερ-Μπεναρόγια.
 Περιμένω τους «αρμόδιους ιστορικούς» να κοιτάξουν τα ιστορικά ντοκουμέντα και να μας πουν: -Ποιος έστειλε στην Κωνσταντινούπολη τον πράκτορα Ίσραελ Λαζάρεβιτς και με ποια αποστολή; Και ποια η σχέση των εργοδοτών του,με την Μικρασιατική Καταστροφή και την γενοκτονία του ελληνισμού. Ποιοι ήσαν οι χρηματοδότες των Μπεναρόγια-Ράκοβερ-Πάρβους; 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%82_%CE%9A%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%82
Επεσα πανω σε αυτη την προσωπικοτητα. Μοιαζει λιγο με τον Παρβους στις περιπλανησεις. Δεδομενου οτι εχετε διαβασει αρκετα για την επαναστατικη περιοδο, μπορειτε να μας πειτε προς τα που εκλεινε η ιστορια του, θετικα η αρνητικα για τον αγωνα?

Λακης είπε...

Σπυρο καλησπερα.Ολα αυτα που αναγραφεις για Παρβους Μπρονσταιν και τους λοιπους,ετσι ακριβως τα διηγειται και το συριαλ Τροτσκι στο νετ φλιξ.Οταν πηγε να παιξει στο Ελληνικο νετ φλιξ η Ρωσικη παραγωγη Τροτσκι η απο δω Αριστεροι της τρυπας ψυριζα κυβερνηση τοτε και το κακο συναπαντεμαν διαμαρτυρηθηκαν εντονος να μην προβληθει ο μεντορας στους Μπρονσταιν αρχιδολοφονος και μεγαλο πιονι της νεοτερης ιστοριας.Πληρωσε για τις αμαρτιες του ο Μπρονσταιν απο τα 4 παιδια πεθαναν ολα πριν ακομα το καθαρισει ο μεγαλος Κομπα..

aviator είπε...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 12/07/1935
«Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα 'τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη "λευτεριά" μας θα την στηρίζαμε στην

υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι

σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική

κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι' αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την

αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»