3/5/20

Βουλγαρία : Το 71% των φοβισμένων στηρίζει τον Μπορίσοφ

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Ντενίτσα Σάτσεβα ανακοίνωσε ότι από την αρχή της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την Πανδημία στα Γραφεία Ευρέσεως εργασίας καταγράφηκαν 91 783 άνεργοι αλλά μετά τις 13 Μαρτίου 20 000 από αυτούς έχουν ξαναβρεί δουλειά. 
Το 25% των ανέργων που έχασαν την δουλειά τους λόγω της κρίσης δεν μπορούν να εγγραφούν στα Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας γιατί πριν από αυτό δούλευαν δίχως συμβόλαια και ασφάλιστρα. 
Η υπουργός είπε ότι τις τελευταίες εβδομάδες μειώνεται σταθερά ο αριθμός των νέων καταχωρήσεων ανέργων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Άλφα Ρισέρτς» που έληξε στις τις 23 Απριλίου. το 45% των νοικοκυριών δήλωσε ότι τα έσοδα του δεν έχουν αλλάξει από την αρχή της κρίσης. Το 26% απάντησε ότι τα έσοδα τους έχουν μειωθεί χωρίς να επηρεάσουν δραστικά την διατροφή των νοικοκυριών ενώ για το 25% τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά. Το 48% των Βουλγάρων συνεχίζουν να εργάζονται με πλήρες ωράριο, Το 20% διατηρεί την δουλειά του αλλά με αλλαγή όρων. Το 8% εργάζεται εξ αποστάσεως , ενώ το 10% εργάζεται εξ αποστάσεως αλλά πρέπει να πηγαίνουν που και που στο γραφείο. Το 71% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για τις ενέργειες της κυβέρνησης ενώ 21% έχουν αρνητική γνώμη.
 Το 46% των ερωτηθέντων αναμένουν πιο ευρείς κοινωνικές πρωτοβουλίες ενώ κατά τους κοινωνιολόγους παρά την θετική γνώμη των πολιτών η γενική τους διάθεση είναι πεσιμιστική γιατί φοβούνται ότι μπορούν να χάσουν την δουλειά τους και τα έσοδά τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: