1/5/20

Το Γκρο-πλαν και το χέρι του Σοφού Δάσκαλου

Καμιά φορά, αποδεικνύεται χρήσιμη η μελέτη της Θεωρίας του Σινεμά. Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για την ανάλυση το ολοκληρωτικού τρόπου χειραγώγησης του βλέμματος του Θεατή, με το γκρο-πλαν. 
Αυτό το Βλέμμα του (χαζού) Θεατή απασχόλησε και την περίφημη Κινεζική παροιμία πως , «Όταν ο Σοφός έδειξε τον ήλιο ο (χαζός) μαθητής κοιτούσε το δάχτυλο του Δασκάλου». 
Το Γκρο-πλαν , στην καθόλα ασήμαντη (Ιστορικά) Μελίνα, μου θυμίζει έντονα την Κινεζική παροιμία. 
Από το «δράμα» Μελίνα, δεν υπάρχουν πολιτικά «διδάγματα». Μόνο Κουτσομπολιά. Κακομαθημένη Κόρη της «πολύ καλής» αθηναϊκής Ψωρο-ελίτ, που την μισούσαν οι άσχημες συμμαθήτριες της. 
Τέλος πάντων,  στο «γύρισμα», δίπλα της  εκτός από τον Γαρδικιάρογλου , στέκεται και ο Ζυλ Ντασέν αλλά και ο Παναγής Χαροκόπος, τα ανάκτορα κλπ κλπ. κλπ κλπ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσοι παρακολούθησαν την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή διαπίστωσαν ότι ο Τσίπρας συνεχίζει την διχαστική και πολωτική τακτική του.
Όσοι περίμεναν έναν συναινετικό Τσίπρα διαψεύσθηκαν, γιατί ακόμα και σήμερα δεν έχουν κατανοήσει την φύση της Αριστεράς.

Η μαρξιστική ιδεολογία είναι επιθετική. Δεν θέλει την συνύπαρξη. Δεν αποδέχεται το κορυφαίο δόγμα της Δημοκρατίας, το δικαίωμα δηλαδή στην διαφορετικότητα. Γι αυτό αναπτύσσει τον διχαστικό λόγο. Χρησιμοποιεί το ψέμα, την συκοφαντία, την κολακεία προς τον λαό ως εργαλεία. Χωρίζει την κοινωνία σε «λαό» και «προνομιούχους». Έχει αναλάβει την «προστασία» των εργαζομένων.
Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως ο αρχηγός του, αλλά και μεγάλο ποσοστό στελεχών του, είναι άεργοι ή τέκνα πλούσιων, προνομιούχων. Από τα «πόθεν έσχες» προκύπτει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί εκατομμυριούχοι, ίσως περισσότεροι από τα άλλα κόμματα.
Εντελώς ενδεικτικά:
Ο πατέρας του ευρωβουλευτή Π. Κόκκαλη είναι από τους πλουσιότερους Έλληνες.
Ο βιλάτος Σκουρλέτης, απόφοιτος Κολλεγίου, είναι γιός εφοπλιστή και ανιψιός μεγαλοεφοπλιστή.
Ο Σταθάκης είναι μεγαλοκαταθέτης και μέτοχος εφοπλιστικής εταιρίας.
Μεγαλοκαταθέτης και ο Τσακαλώτος.
Βουλευτίνα δήλωσε 42 ακίνητα!!
Άλλοι, όπως Παπαδημούλης, Βούτσης, διαθέτουν μεγάλες ακίνητες περιουσίες χωρίς να έχουν εργαστεί.
Τα παιδιά του Τσίπρα φοιτούν σε πολύ ακριβό ιδιωτικό σχολείο και η οικογένειά του ξεκαλοκαιριάζει σε βίλα εφοπλιστή στο Σούνιο.

Σε δημοσκοπήσεις η μεγάλη πλειοψηφία, το 82%, κρίνει θετικά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Για πρώτη φορά, η Ελλάδα, σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα, εγκωμιάζεται από την διεθνή κοινότητα για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα.

Κι όμως ο Τσίπρας δεν αναγνώρισε κάτι θετικό. Δεν άρθρωσε ούτε μια ενωτική φράση.
Πλειοδότησε και πάλι σε λαϊκισμό, δημαγωγία και μικροψυχία.
Ούτε ο σεβαστός Καθηγητής Τσιόδρας γλύτωσε.

Η επόμενη ημέρα αφήνει μεγάλες πληγές στην κοινωνική ζωή και την οικονομία της χώρας μας. Θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να μαζευτούν τα συντρίμμια της.
O ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και πάλι απών, από την εθνική προσπάθεια και θα την υπονομεύσει.

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο,
ο ντεμέκ «αντι-αριστερός» 06:36 με την έντονη γραμματοσειρά είναι από τους υπαλλήλους-σχολιαστές που λέγαμε οτι πλάκωσαν, λόγω δημοτικότητας του blog.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσιπρας και ο Σύριζα είναι το ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ με εσάς και τον πρόεδρό σας. Ο Τσιπρας με τον Βαρουφακη έκλεισαν τις τράπεζες, τσάκισαν την λαϊκή αποταμίευση με την εκμηδενιση των επιτοκίων καταθέσεων, έκοψαν το από 20ετιας θεσμοθετημενο νομίμως ΕΚΑΣ, έκανε "νόμους" ύπουλους και ραδιουργους για να πάρει και το τελευταίο εναπομειναν ευρώ από τους Έλληνες και άλλα "όμορφα". Κι εσείς; Εσείς, η Αθέατη Εξοχοτης σας, κλείσατε μία ολόκληρη χώρα με το πρόσχημα του "ιού" του εργαστηρίου, επιβάλατε 30% αγορές με κάρτα για το χτίσιμο (μασονικη έκφραση, όλο χτίζετε, χτίζετε και στην ουσία χαλάτε την ησυχία του ελληνικού λαού) του αφορολόγητου, συντάξεις και ΕΚΑΣ δεν πρόκειται να επανέλθουν (στο κόμμα σας υπάρχουν πολλοί που έχουν μίσος για τους συνταξιούχους και δεν θα πούμε ονόματα), η ανεργία στα ύψη, τα ενοίκια επίσης αυξήθηκαν σε παράλογα επίπεδα ως δια (μασονικης κι αθεατης) μαγείας, ο κοσμάκης υποφέρει από την φτώχεια και την υπερφορολογηση κι εσείς το..... (Αθεατο) βιολί σας. Κριτική στην...."αντιπολίτευση". Ποια αντιπολίτευση; Αυτή που είναι ίδια με εσάς! Διότι δεν υπάρχει δυστυχώς στην Ελλάδα ούτε αντιπολίτευση ούτε τίμια κόμματα γι'αυτο και βρίσκετε έναν λαό μόνο και έρημο και του κάνετε ο,τι τού κάνετε! Αντί να κάνετε στάση πληρωμών προς τους διεθνείς τοκογλυφους, κάνατε στάση πληρωμών προς τον ελληνικό λαό! Έχετε αυτό το θράσος, ίδιον του χαρακτήρα της κοσμοθεωριας σας! Είσθε ίδιοι με τους μαρξιστες και τα "κόκκινα" "καλόπαιδα".

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητσοτάκης κατέληξε πολύ χειρότερος από τον Τσιπρα. Και το καλύτερο που έχει να κάνει είναι εκλογές. Σύντομα και χωρίς την "βοήθεια" της... Singular Logic. Αν έχετε τα κότσια κάντε τίμιες εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Και σε ο,τι αφορά τις δημοσκοπησεις που λέτε ότι δείχνουν ότι η πλειοψηφία του λαού εγκρίνει τα μέτρα σας, ξέρετε και ξέρουμε ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές είναι πληρωμένες. Αυτά που παραγγέλνετε κι αυτά για τα οποία πληρώνετε, αυτά σάς δίνουν! Τίμιες εκλογές λοιπόν, χωρίς Singular κι αφήστε τις μασονικές ραδιουργιες και ανοησίες.

Ανώνυμος είπε...

Σε ο, τι αφορά το πρόστιμο σας, των 150 ευρώ, έχει καθαρά φορομπηχτικο χαρακτήρα. Είναι μία έμμεση περικοπή συντάξεων, των ηλικιωμένων ανθρώπων που μπορεί να ξεχαστούν καμιά φορά και να μπουν σε λεωφορείο π.χ. χωρίς μάσκα! Είστε λοιπόν απατεώνες. Μαζέψτε, παρακαλούμε θερμά, τους "υπαλλήλους σας", τα κλεμμένα που πήρατε από τον ελληνικό λαό, τα "ασημικά και χρυσαφικά" σας που τα κλέψατε κι αυτά από τις αποταμιευσεις των Ελλήνων και ξεκουμπιστειτε από την Ελλάδα. Μαζέψτε τον Βρουτση σας(που το μυαλό του το έχει πώς να κόψει συντάξεις και είναι κρίμα που ο κ. Σαμαράς δεν τον μαζεύει) , τον Αδωνι σας που φιλοδοξεί να βγάλει τους ανέργους φοροφυγάδες και όλα τα υπόλοιπα τσιράκια και φύγετε από την Ελλάδα. Αν εσείς εξαφανιστειτε και αφήσετε ήσυχο τον ελληνικό λαό, ο τελευταίος θα τα βγάλει πέρα μόνος του.