4/9/20

Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι το Μινσκ υπέκλεψε συνομιλία που αποδεικνύει ότι η φερόμενη δηλητηρίαση του Ναβάλνι ήταν απόλυτη κατασκευή. Τα στοιχεία των Λευκορώσων σχετικά με την υποτιθέμενη πλαστή δηλητηρίαση του Ναβάλνι παραδόθηκαν στην FSB.

ΜΟΣΧΑ.  4 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Τα στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών της Λευκορωσίας που αποδεικνύουν ότι η υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι ήταν ψεύτικη έχουν παραδοθεί στην ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB και η ειδική υπηρεσία θα τα παρουσιάσει στον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου Ντιμίτρι Πεσκόφ. «Τα υλικά παραδόθηκαν χθες», δήλωσε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε: 
«Η FSB θα υποβάλει σ έκθεση σχετικά με τα έγγραφα που ελήφθησαν από τους ομολόγους της Λευκορωσίας. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό», δήλωσε ο Πεσκόφ, που αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ότι η Γερμανία και η Πολωνία κατασκεύασαν στοιχεία σχετικά με τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι. 
«Δεν έχω πληροφορίες για αυτούς τους φακέλους, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω τη δήλωση του Προέδρου της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Πεσκόφ την Παρασκευή. «Για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή όλων στο γεγονός ότι το νοσοκομείο του Ομσκ παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία του ασθενούς από ό, τι, κάνει αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο του Βερολίνου. Οι γιατροί μας συμπεριφέρθηκαν με πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια», ειπε ο Πεσκόφ. που τόνισε «ότι η Ρωσία δεν κρύβει γεγονότα». 
 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε επίσης ότι, σύμφωνα με δηλώσεις των επίσημων εκπροσώπων των δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίδας καγκελαρίου, οι Γερμανοί ειδικοί κατάφεραν να ανακαλύψουν μια άγνωστη δηλητηριώδη ουσία. «Σε αυτή την περίπτωση, βασιζόμαστε στο διάλογο με τους Γερμανούς συναδέλφους και αναμένουμε ότι θα λάβουμε πληροφορίες για αυτή την ουσία μέσω αυτού του διαλόγου», δήλωσε ο Πεσκόφ, που απέφυγε να κάνει υποθέσεις για το ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, είτε εντός είτε εκτός Ρωσίας.
 Ο Λουκασένκο σε συνάντηση με τον Ρώσο Πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισχουστίν την Πέμπτη ότι το Μινσκ είχε υποκλέψει μια συνομιλία μεταξύ Βερολίνου και Βαρσοβίας, η οποία απέδειξε ότι η ιστορία της δηλητηρίασης του Ναβάλνι είχε προσχεδιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δολοφονία Φίτσο. Το ερώτημα είναι ΝΑΤΟ.CIA, MI6, Κίεβο ή BND; Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται σε «πολύ σοβαρή κατάσταση» μετά την απόπειρα δολοφονίας του.

    Ο   71χρονος συγγραφέας Γιουράϊ Τσίτουλα (Juraj Tsintula) που κατάφερε να πυροβολήσει πέντε φορές τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερ...