30/12/20

Οι προδότες Τσιπρόφσκι και Εφιαλτάκης πούλησαν την Μακεδονία, με την προδοτική συμφωνία των Ψαράδων . Ο Σεβερνομακεντόνατς ΖΑΕΦ δήλωσε σήμερα . «Θα είμαστε μέλος της ΕΕ, ως Μακεδόνες που μιλούν Μακεδονικά».

 Ο χριστουγεννιάτικος σύντροφος Ζάεφ είπε στην Βουλή της Σεβερνοματσεντόνιγια ότι , οι (παρτιζάνοι) , «εθνικοί ήρωες» σκοτώθηκαν από τους φασίστες, και όχι από ολόκληρο το βουλγαρικό έθνος 

 Ο Ζάεφ απάντησε σε ερώτηση της ιουδαίας βουλευτίνας του δεξιού φιλελε ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ Ραχήλ Μιζράχι η οποία τους είπε ότι οι βούλγαροι βασάνισαν με φάλαγγα τον κομμουνιστή παππού της. 

 «Περιμένω από τη Βουλγαρική πλευρά να αναγνωρίσει ξεκάθαρα το μακεδονικό λαό και τη μακεδονική γλώσσα , και η αντιπολίτευση να μην κερδίζει προσωπικούς πόντους εις βάρος του Ευρωπαϊκού μας μέλλοντος», δήλωσε Ζόραν Ζάεφ  .

Κατά τη συνεδρίαση, η βουλευτής του VMRO-DPMNE, έδειξε φωτογραφίες συγγενών της που μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο Τρεμπλίνκα το 1943 και δεν επέστρεψαν από εκεί, εκτός από τον παππού της. 

Ο Ζάεφ είπε ότι οι ήρωες σκοτώθηκαν από τους φασιστές, όχι και όχι ολόκληρα έθνη, και τόνισε ότι «η Βουλγαρία τότε ήταν κατακτητής, αλλά η απόφαση της τότε κυβέρνησης και διοίκησης της Βουλγαρίας, δεν μας δίνει το δικαίωμα να καλλιεργούμε εχθρικά συναισθήματα έναντι ολόκληρου του βουλγαρικού λαού και του βουλγαρικού κράτους».

Ο Ζάεφ επανέλαβε ότι η μακεδονική ταυτότητα και η μακεδονική γλώσσα δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και των συνομιλιών και δεν θα είναι. 

«Είναι το δικαίωμά μας, η αυτοδιάθεση, ο ευρωπαϊκός νόμος και περιμένω από τη βουλγαρική πλευρά να κάνει σαφή αναγνώριση του μακεδονικού λαού και της μακεδονικής γλώσσας, χωρίς καθυστερήσεις, εκβιασμούς ή επιφυλάξεις, γιατί οι φίλοι το κάνουν» δήλωσε ο Ζάεφ και εξέφρασε την προσδοκία ότι η ιστορική κοινή επιτροπή θα συνεχίσει να αναζητά λύσεις σε ανοιχτά ζητήματα, εκτιμώντας ότι η διαμόρφωση μιας κοινής ιστορίας μεταξύ των δύο λαών και των δύο χωρών είναι μια σοβαρή διαμόρφωση οικοδόμησης φιλίας και ενός ευρωπαϊκού μέλλοντος.

 Ο Ζάεφ πρόσθεσε ότι υπάρχει μια κοινή μακεδονική και βουλγαρική ιστορία, καθώς υπάρχει μια ειδική μακεδονική ιστορία που έχουμε ως μακεδόνας λαός και ως κράτος. «Μέσα από τέτοιες διατυπώσεις μπορούμε να χτίσουμε ένα μέλλον». 

Θα ενεργήσουμε υπεύθυνα και θα οικοδομήσουμε φιλία, σε όλα όσα είναι η ιερότητα μας: εθνική ταυτότητα, μακεδονική γλώσσα, μακεδονικός λαός, μακεδονική ταυτότητα, καθώς και ταυτότητες όλων των λιγότερο πολυάριθμων κοινοτήτων στην κοινή μας πατρίδα. 

Το κράτος καταφέρνει να προχωρήσει. Σήμερα είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, ως Μακεδόνες που μιλούν Μακεδονικά και Θα είμαστε μέλος της ΕΕ, ως Μακεδόνες που μιλούν Μακεδονικά», τόνισε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ελλάς ! Τι θα γίνει φίλε μου, με μάς ; Θα πάρουμε κάνα επίδομα ;
Κι άσε τον Ζάεφ και την Μακεδονία, να καίγονται ! Μουρτάτες ! Ούτε μιά ανακοίνωση δεν είν' άξιοι να βγάλουνε, που να διαμαρτύρονται στον...Ζάεφ !

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...