29/12/20

Η 29η Δεκεμβρίου στην Ιστορία

875. Ο Βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός στέφτηκε Άγιος Ρωμαίος Αυτοκράτορας από τον Πάπα Ιωάννη Η ́ με το όνομα Κάρολος Β ́.

1170 .Δολοφονήθηκε μέσα στον Καθεδρικό Ναό 
του Καντέρμπουρι από ακόλουθους του βασιλιά Ερρίκου Β΄ της Αγγλίας ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι, Τόμας Μπέκετ.
1503. Τα ισπανικά στρατεύματα στην Καλαβρία και την Απουλία, υπό την αρχηγία του Γκονθάλο δε Κόρδοβα επιτέθηκαν τους Γάλλους. Στην μάχη του Γκαριλιάνο οι Γάλλοι ηττήθηκαν κι αποχώρησαν οριστικά από το βασίλειο της Νεαπόλεως.

1708. Η Πέτρος ο Μεγας υπέγραψε το Ουκάζιο για το χωρισμό της Ρωσικής Αυτοκρατορίας σε 8 επαρχίες.

1709.Πέθανε η αυτοκράτειρα της Ρωσίας Ελισάβετ.

1768. Η Αικατερίνη η Μεγάλη καθιέρωσε το χαρτονόμισμα στη Ρωσία.

1791.Στις 29 Δεκεμβρίου/9 Ιανουαρίου 1792 υπογράφηκε η Συνθήκη Ειρήνης του Ιασίου μεταξύ της Ρωσίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

1797. Ο Γαλλικός επαναστατικός Στρατός κατέλαβε το Μάιντς.

1825. Ο Μπολιβάρ παρέδωσε την προεδρία της Βολιβίας στον Αντόνιο Χοσέ ντε Σούκρε

Το Χειμερινό Παλάτι της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίαςχτίστηκε μεταξύ 1754 και 1762 ως χειμερινή κατοικία των Ρώσων Τσάρων. Σχεδιασμένο από bartolomeo Rastrelli, σε μπαρόκ στυλ, είναι χρωματισμένο σε πράσινο και άσπρο, έχει 1.786 πόρτες και 1.945 παράθυρα. (...) Το 1833 ο αρχιτέκτονας του Μονφερράν προσελήφθη για να επανασχεδιάσει τα κρατικά επιμελητήρια στην ανατολική πλευρά και να οργανώσει την αίθουσα Feldmarshal και τη μικρή αίθουσα του θρόνου (9 και 10).

Το 1837, ξέσπασε φωτιά. Η αιτία της εστίας του είναι άγνωστη, αλλά για την ταχεία εξάπλωση της φωτιάς κατηγορήθηκε από Montferrand. Ο αρχιτέκτονας ήταν γρήγορος να ολοκληρώσει το έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, έτσι χρησιμοποίησε ξύλινα υλικά όπου θα έπρεπε να έχει χρησιμοποιήσει πέτρινα υλικά.

Επιπλέον, τα βιαστικά χτισμένα ξύλινα χωρίσματα έκρυβαν παροπλισμένα τζάκια. Οι φυσητήρες τους, μαζί με τους στενούς αεραγωγούς, λειτούργησαν ως καλάθια πυρκαγιάς, επιτρέποντάς τους να εξαπλωθούν απαρατήρητοι μεταξύ των τοίχων από το ένα δωμάτιο στο άλλο μέχρι να μην μπορούν πλέον να σβήσουν.

1845 . Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσάρτησαν τη Δημοκρατία του Τέξας.

1855. Επιδόθηκε το Αυστριακό τελεσίγραφο προς την Ρωσία για τον Κριμαϊκό Πόλεμο.

1860. Επιβεβαιώθηκε η τεχνολογική ηγεμονία του Ηνωμένου Βασιλείου με την καθέλκυση του «HMS Warrior», με τον συνδυασμό κοχλιωτής προπέλας, σιδερένιου σκελετού και σιδερένιας θωράκισης, που καθιστούσε παρωχημένα όλα τα προηγούμενα πολεμικά πλοία.

1874 .Στρατιωτικό πραξικόπημα του στρατηγού Μαρτίνεθ Κάμπος ανακήρυξε τον πρίγκιπα Αλφόνσο βασιλιά της Ισπανίας.
1877. Κατά τον Σερβο-τουρκικό Πόλεμο του 1877-1878 άρχισε η μάχη της Νίς.

1911. Στην Κίνα, η Επαναστατική Προσωρινή Συνέλευση εξέλεξε τον Σουν Γιατ-Σεν ως προσωρινό πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κίνας. Επίσημα ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου του 1912. Η Μογγολία απέκτησε την ανεξαρτησία της. Ο Μπογκντ Χαν έγινε χαγάνος της Μογγολίας.


1914. Στο Μέτωπο του Καυκάσου ο Ενβέρ Πασάς διέταξε την επίθεση στο Σαρίκαμις. Το 9ο και το 11ο Σώμα δύναμης 12000 ανδρών επιτέθηκαν αλλά αποκρούστηκαν με απώλειες 6000 ανδρών.

1915. Η ναυμαχία του Δυρραχίου ανάμεσα σε πλοία του αυστριακού Ναυτικού και σε πλοία του βρετανικού, Γαλλικού και Ιταλικού ναυτικού που μετέφεραν Σέρβους στην Κέρκυρα. Οι Αυστριακοί έχασαν δυο αντιτορπιλικά.



1916. Η δολοφονία του Ρασπούτιν στην Αγία Πετρούπολη από τον πρίγκιπα Φέλιξ Γιουσούποφ σύζυγο της ανιψιάς του Τσάρου.

1919 .Το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας ψήφισε την ένωσης με τη Ρουμανία της Τρανσυλβανίας, της Μπουκοβίνα και της Βεσσσαραβίας.

1920.Η Κυβέρνηση του Βασιλείου των Σέρβων Κροατών και Σλοβένων έθεσε εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας.

1921.Υπεγράφη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, Βρετανία, την Ιταλία και την Ιαπωνία η Συνθήκης περιορισμού των ναυτικών εξοπλισμών.

1928.Το Κουομιτάγκ κήρυξε την ολοκλήρωση της κινεζικής επανένωσης.

1933. Στη Ρουμανία μέλη της Σιδηράς Φρουράς δολοφόνησαν στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού της Σινάια τον Φιλελεύθερο Πρωθυπουργό Ιον Ντούκα ο οποίος στις 10 Δεκεμβρίου 1933 είχε θέσει τη Σιδηρά Φρουρά εκτός νόμου ενω δώδεκα μέλη της Λεγεωνας δολοφονήθηκαν από την αστυνομία.

1934 Ιαπωνία κατήγγειλε την ναυτική Συνθήκη της Ουάσινγκτον, του 1922 και την ναυτική Συνθήκη του Λονδίνου του 1920.



1937.Τέθηκε σε ισχύ το Σύνταγμα της Ιρλανδίας.

1940 Το Υ/Β «ΠΡΩΤΕΥΣ» που απέπλευσε από το Ναύσταθμο στις 26 Δεκεμβρίου 1940 με Κυβερνήτη τον Πλωτάρχη Μ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΝΤΗ, στις 29 Δεκεμβρίου έχοντας φθάσει στην περιοχή περιπολίας του εντόπισε εχθρική νηοπομπή, ερχόμενη από την Αυλώνα της Αλβανίας με τελικό προορισμό το Μπρίντιζι , αποτελούμενη από τα μεταγωγικά SARDEGNA , ITALIA και PIEMONTE , τα οποία συνόδευε το ιταλικό τορπιλοβόλο ANTARES .
Ο «ΠΡΩΤΕΥΣ» επιτέθηκε με τορπίλες εναντίον της νηοπομπής και βύθισε το SARDEGNA. Μετά την εξαπόλυση των τορπιλών το «ΠΡΩΤΕΥΣ» έχασε το καταδυτικό του βάθος με αποτέλεσμα να ανέλθει στην επιφάνεια, να γίνει αντιληπτό και να εμβολιστεί από το τορπιλοβόλο ANTARES, με αποτέλεσμα να βυθιστεί αύτανδρο. Στο «ΠΡΩΤΕΥΣ» επέβαιναν 48 άτομα αξιωματικοί και ναύτες. Μιχαήλ Χατζηκωνσταντής (Πλωτάρχης - Κυβερνήτης), Γεώργιος Μαριδάκης (Υποπλοίαρχος), Θεόδωρος Κονίδης (Υποπλοίαρχος), Ανδρέας Τουρνάς (Υποπλοίαρχος), Κυριάκος Νικολαράκος (Αρχικελευστής μηχανικός),Διονύσιος Τηλέμαχος (Αρχικελευστής μηχανικός), Αντώνιος Καφετζής (Κελευστής ηλεκτρολόγος),Ιωάννης Κυριαζής (Κελευστής μηχανικός),Θρασύβουλος Τσάτσας (Υποκελευστής Α΄ τηλεγραφητής) Αναστάσιος Ντόντος (Υποκελευστής Α΄ τορπιλητής) Βασίλης Γεωργίου (Υποκελευστής Α΄ μηχανικός) Αχιλλέας Τούλης (Υποκελευστής Α΄ μηχανικός) Θεόδωρος Σανούδος (Υποκελευστής Α΄ μηχανικός) , Δημήτριος Γιανέλλης (Υποκελευστής Α΄ πυροβολητής) , Αναστάσιος Αναστασόπουλος (Υποκελευστής Β΄ ηλεκτρολόγος) , Γεώργιος Τσαλίκης (Υποκελευστής Β΄ ηλεκτρολόγος) , Παναγιώτης Σκλάβος (Υποκελευστής Β΄ τορπιλητής) , Ηλίας Κατσουράνης (Υποκελευστής Β΄ τορπιλητής) , Ναπολέων Άνθης (Δίοπος ηλεκτρολόγος) , Διονύσιος Άννινος (Δίοπος ηλεκτρολόγος) , Νικόλαος Αρμένης (Ναύτης εθελοντής ηλεκτρολόγος) , Σπυρίδων Βλάχος (Ναύτης μηχανικός) , Παντελής Βουτσινάς (Ναύτης εθελοντής ηλεκτρολόγος) ,Σπυρίδων Γιαλυψός (Ναύτης εθελοντής εσχαρεύς) ,Σταμάτιος Γιατράκος (Δίοπος μηχανικός) ,Χαράλαμπος Δελής (Ναύτης εθελοντής πυροβολητής) ,Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος (Δίοπος σηματωρός), Χρήστος Ζαφείρης (Δίοπος μηχανικός) , Παναγιώτης Θεοδώσης (Δίοπος τορπιλητής),Γεώργιος Κάψος (Ναύτης εθελοντής τηλεγραφητής) , Εμμανουήλ Λεβαντής (Ναύτης εθελοντής ηλεκτρολόγος) , Γεώργιος Λιάτσης (Ναύτης εθελοντής ηλεκτρολόγος) , Παναγιώτης Μηνάς (Ναύτης εθελοντής μηχανικός) , Γεώργιος Μοριανός (Ναύτης μηχανικός) , Σταύρος Μουσούλης (Ναύτης εθελοντής σηματωρός),Δημήτριος Ορφανός (Ναύτης εθελοντής αρμενιστής),Ζαχαρίας Πανταλέων (Δίοπος αρμενιστής), Μιχαήλ Παπαπαναγής (Δίοπος μηχανικός), Παναγιώτης Παράσχης (Δίοπος σηματωρός) ,Ελευθέριος Περδικούρης (Δίοπος μηχανικός) , Απόστολος Σκαράκης (Δίοπος τορπιλητής) , Γεώργιος Τηλέμαχος (Ναύτης εθελοντής μηχανικός), Αριστείδης Τούσσας (Δίοπος μηχανικός) , Παναγιώτης Φουρίκης (Δίοπος τορπιλητής), Πέτρος Χατζηδημητρίου (Ναύτης τορπιλητής) ,Κωνσταντίνος Χελιώτης (Δίοπος αρμενιστής) 47. Γεώργιος Χρυσανθόπουλος (Ναύτης νοσοκόμος) ,Πέτρος Ψυλλάς (Δίοπος τηλεγραφητής).
Η βύθιση του «ΠΡΩΤΕΥΣ» έγινε γνωστή στην Ελλάδα την 10η Ιανουαρίου 1941 από ανακοινωθέν του ιταλικού ραδιοφωνικού σταθμού.
Στις 29 Δεκεμβρίου 1940, ένα Blenheim Mk IV της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού, κατά τη διάρκεια αποστολής στον τομέα του Β' Σώματος Στρατού, δεχθηκε επίθεση από ιταλικά καταδιωκτικά Fiat CR.42 . Το ελληνικό βομβαρδιστικό δέχθηκε καταιγιστικά διασταυρούμενα πυρά και κατέπεσε στην περιοχή της Αυλώνας, παρασύροντας στο θάνατο το πλήρωμα. τον Υποσμηναγό Κλεάνθη Χατζηιωάννου και τους Αρχισμηνίες Κωνσταντίνο Σωτηριάδη και Νικόλα Αραμπατζή.
Η Λουφτβάφε βομβάρδισε με εμπρηστικές βόμβες το Λονδίνο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 3.000 αμάχους.
Στη Βουλγαρία εκδόθηκε ο νόμος περί ιδρύσεως οργανισμού νεολαίας.
1944. Κατά τα Δεκεμβριανά, στις 7.15 πρωινή της 29ης Δεκεμβρίου, άρχισε η επίθεση της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας στην Καισαριανή. Έως το τελευταίο φως της ημέρας μετά από σκληρές οδομαχίες , είχε καταληφθεί ο λόφος Μαυρομάτη, το δυτικό τμήμα της Καισαριανής έως την οδό Φαρσάλων, και το Κέντρο της Καισαριανής έως την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου. Οι κομμουνιστές είχαν μεγάλες απώλειες. 100 ένοπλοι κομμουνιστές πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Οι Βρετανοί επιτέθηκαν και εκκαθάρισαν τις στήλες του Ολυμπίου Διός και έφτασαν έως την Πλατεία Πλαστήρα. Μονάδες της 4ης Μεραρχίας εκκαθάρισαν το Κατσιπόδι, το Δρουγούτι, και τη συνοικία Κυνοσάργους.
Σύμφωνα με αναφορά του Α’ ΣΣ στην ΚΕ του ΕΛΑΣ, το βράδυ της 29ης Δεκεμβριου η δύναμη και διάταξη του ΕΛΑΣ στην Αθήνα είχε ως εξής:
«α) Μικτό Απόσπασμα: Μπαρουτάδικο-Ιερά Οδός-Κων/λεως-ΣΠΑΠ σε βάθος μέχρι Ακαδημία Πλάτωνος. Δύναμη 1.050 μαχητές.
β) 4ο Σύνταγμα: Βάθη-Μεταξουργείο-Ομόνοια. Δύναμη 800.
γ) 3ο Σύνταγμα: Νεάπολη-Φυλακές Αβέρωφ-Λεωφ. Αλεξάνδρας (Εξάρχεια-Πευκάκια-Ομόνοια). Δύναμη 700 άνδρες.
δ) Ανεξάρτητο Απόσπασμα: Φυλακές Αβέρωφ-Αμπελόκηποι-Γηροκομείο. Δύναμη 1.100.
-5ο Σύνταγμα Προαστίων 400 μαχητών.
- Εφεδρεία του Σώματος: ένα Τάγμα του 7ου κι ένας Λόχος 11ου. Σύνολο 350 μαχητές.»
Στο μέτωπο της Ηπείρου, ο ΕΛΑΣ εκτόπισε τον ΕΔΕΣ και από την Πρέβεζα.
Στην Ουγγαρία άρχισε η πολιορκία της Βουδαπέστης, από το Σοβιετικό Στρατό και μονάδες της Ρουμανίας.

1947. Στην συνεχιζόμενη μάχη της Κόνιτσας, ο ελληνικός στρατός κατόρθωσε να κλείσει το ρήγμα που είχαν προκαλέσει ο κομμουνιστοσυμμορίτες στην βόρεια είσοδο της πόλης στο Μακροβούνι .
Οι δυνάμεις των συμμοριτών στον τομέα βορείως του Καλπακίου ήταν αρκετά μεγάλες και κατείχαν τα υψώματα της Γκραμπάλας στα χαρακώματα που πολέμησαν οι ημίθεοι του Κατσιμήτρου.
Το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου στις 15.00, μία Διλοχία του 527 Τάγματος Πεζικού με επικεφαλής τον Κρητικό ταγματάρχη Γιώργο Λυγεράκη, με ηρωϊκή εξόρμηση μπήκε στα χαρακώματα και έδιωξε κακήν κακώς τους συμμορίτες. Μετά την κατάληψη του υψώματος 1060, το άλλο ύψωμα της Γκραμπάλας, το ύψωμα 1090 εγκαταλείφτηκε τις νυχτερινές ώρες, όπως και το ύψωμα 723, μεταξύ Γκραμπάλας και Βίγλας, όπου παρέμεναν οχυρωμένοι οι κομμουνιστοσυμμορίτες της Ταξιαρχίας Παλαιολόγου. Παράλληλα, το 523 Τάγμα Πεζικού της 41ης Ταξιαρχίας, που βρισκόταν κάπου στην περιοχή της Καλαμπάκας και γιόρταζε τα Χριστούγεννα όταν έφτασε η είδηση για την Κόνιτσα, το μεσημέρι της 29ης έφτασε κατάκοπο στα Άνω Ραβένια και την ίδια ώρα ρίχτηκε στη μάχη.
Τη νύχτα της 29ης Δεκεμβρίου οι πολιορκημένοι της Κόνιτσας αντίκριζαν πέρα, κατά τη Βίγλα, να σκάζουν οι φωτοβολίδες των τμημάτων που αγωνίζονταν να ανοίξουν τον δρόμο για την Κόνιτσα και παρατηρούν τα τμήματα των κομμουνιστοσυμμοριτών που εγκατέλειπαν την περιοχή βορείως του Καλπακίου και κινούνταν προς τα χωριά Σαναβώ και Μάζι για να ενισχύσουν τους συμμορίτες που είχαν πιάσει τις θέσεις του Λόχου Βήτου στο Μπουραζάνι.
Ωστόσο τη νύχτα της 29ης οι ΛΟΚατζήδες μέσα στο πυκνό σκοτάδι, υπερπήδησαν το ύψωμα 935, και το ύψωμα Κεφαλοβουλγάρα, και βρέθηκαν στα νώτα της Βίγλας, που ήταν το κλειδί για το Μπουραζάνι. Οι ΛΟΚατζήδες ενημέρωσαν με τον ασύρματο την Κόνιτσα.
Η διείσδυση των ΛΟΚ στα νώτα των συμμοριτών συντόμεψε κατά πολύ την επαφή του στρατού με την πολιορκημένη Κόνιτσα. Ήταν κάτι που ο «Δημοκρατικός Στρατός'» δεν το περίμενε.


1948. Εκδόθηκε το ψήφισμα No. 66 του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ.για το παλαιστινιακό ζήτημα.

1949. Η κομμουνιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποφάσισε την εθνικοποίηση όλων των ιδιωτικών και των ξένων εταιριών.

1953 .Στην Ελλάδα εισήχθη το κιλό αντί της οκάς και το μέτρο αντί του πήχη.

1958. με το Βασιλικό Διάταγμα 20, Περί Συστάσεως Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου, ιδρύθηκε ο ΟΠΑΠ,

1960.Ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου του Νοτίου Βιετνάμ.

1962. Οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ κατέλαβαν το Ελίζαμπεθβιλ στην Κατάνγκα του Κογκό.


1963. Στην Κύπρο υπογράφηκε η συμφωνία κατάπαυσης των εχθροπραξιών και η Λευκωσία χωρίστηκε σε ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή από την «Πράσινη Γραμμή». Η διαχωριστική γραμμή που χωρίζει την πόλη ονομάστηκε Πράσινη, από το μελάνι με το οποίο ο υπεύθυνος των Ηνωμένων Εθνών χάραξε πάνω στο χάρτη της πόλης τη γραμμή αντιπαράταξης.

1964.Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών παρέπεμψε τους Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του Γρηγόρη Λαμπράκη και τους Γιοσμά και Καπελώνη για ηθική αυτουργία. Οι αξιωματικοί της Χωροφυλακής, μεταξύ τους και ο στρατηγός Κωνσταντίνος Μήτσου, παραπέμφθηκαν για παράβαση καθήκοντος.

1966 .Έπειτα από 12ωρη σύσκεψη, οι ένορκοι του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη ανακοινώνουν την ετυμηγορία τους: καταδικάζονται οι Σπύρος Γκοτζαμάνης και Μανώλης Εμμανουηλίδης σε ποινές φυλάκισης 11 και 8½ χρόνων αντίστοιχα, ενώ απαλλάσσονται όλοι οι αξιωματικοί της Χωροφυλακής που κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία και παράβαση καθήκοντος.

1971. Ο Τζιοβάνι Λεόνε ορκίστηκε ως ο έκτος πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

1981. Αμερικανικές κυρώσεις κατά της Σοβιετικής Ένωσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή του στρατιωτικού νόμου στην Πολωνία. Εμπάργκο στις εξαγωγές Κομπιούτερς και προγραμμάτων.
1989 .Το κοινοβούλιο της Τσεχοσλοβακίας εξέλεξε το συγγραφέα Βάτσλαβ Χάβελ πρόεδρο της Τσεχοσλοβακίας. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Πολωνίας έγινε Δημοκρατία.

1992 .Το κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας καταψήφισε την κυβέρνηση του Μίλαν Πάνιτς και ομοσπονδιακός πρωθυπουργός ανέλαβε ο Ράντογιε Κόντιτς.

1993. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία υπέγραψαν τη συμφωνία πυρηνικού αφοπλισμού START II.

1996 . Η κυβέρνηση της Γουατεμάλας και οι ηγέτες της Εθνικής Επαναστατικής Ένωσης (Unidad Revolucionaria Nacional Guatemalteca) υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία με την οποία έληξε ο εμφύλιος πόλεμος που κράτησε 36 χρόνια.

1998.Το ΝΑΤΟ απείλησε τους Σέρβους με επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο εάν η εκεχειρία δεν αποκατασταθεί.


2006 .Το Ηνωμένο Βασίλειο αποπλήρωσε το δάνειο των 42,5 εκατομμύριων λιρών που έλαβε κατά τη διάρκεια του β ' Παγκοσμίου Πολέμου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

2013. Βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 60 ανθρώπους και τραυμάτισε 50  άλλους  στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγογκραντ στη νότια Ρωσία.Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ βρισκόταν εκτός πίστας στο θέρετρο Μιραμπέλ στις Γαλλικές Άλπεις.

2014.Ανακοινώθηκαν εκλογές στην Ελλάδα μετά την αδυναμία εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
2016. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και στις δυνάμεις των ανταρτών. Οι ΗΠΑ απέλασαν 35 Ρώσους διπλωμάτες λόγω παρέμβασης της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. 
2018. Η κυβέρνηση της Ρωσίας απαγόρευσε την εισαγωγή από την Ουκρανία σταριού, σοκολάτας και μπίρας. Η Ιταλική Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, των πέντε αδτέρων με τους Δημοκρατικούς με την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2019. Ο Τσιπρόφσκι ανακοινώσε στη Θεσσαλονίκη την ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...