29/11/21

«Παγκόσμια Απειλή» η μετάλλαξη που θεραπεύεται με Ντεπόν στο σπίτι .Κάτι μου λέει ότι η Ντιρεκτίβα της Παγκόσμια Υγειονομικής Διακυβέρνησης για την μετάλλαξη Όμικρον ήταν γραμμένη και έτοιμη από της 18 Οκτωβρίου του 2019, όταν έγινε η προσομοίωση της «αντιμετώπισης» της (αναμενόμενης) Πανδημίας.

 Στις 18 Οκτωβρίου 2019,  6 μόλις εβδομάδες πριν φάει ο κινέζος στο Βουχάν,  ωμό το έρπων φίδι  που είχε φάει την ιπτάμενη  νυχτερίδα  , διοργανώθηκε από το Κέντρο  για την Ασφάλεια  Υγείας ,(Center for Health Security) ,του  Πανεπιστημίου Τζων Χόπκινς σε συνεργασία με τό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός  και το ίδρυμα Μπιλ καί Μελίντα Γκέϊτς, μια άσκηση προσημείωσης   για την αντιμετώπιση  της  Πανδημίας Κορωνοϊού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σύμφωνα με το σενάριο, κάλεσε τα 194 κράτη-μέλη του να επιταχύνουν τον εμβολιασμό στις ομάδες υψηλής προτεραιότητας και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των υπηρεσιών υγείας. 
Η Παγκόσμια Υγειονομική Διακυβέρνηση χαρακτήρισε τον κίνδυνο από το νέο στέλεχος «Όμικρον» «υψηλό επισημαίνοντας ότι «η πιθανότητα περαιτέρω διάδοσής του σε παγκόσμιο επίπεδο είναι επίσης υψηλή» και ότι , «ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που αυτό μπορεί να έχει ενδέχεται να υπάρξει αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις». 

 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημειώνει ότι αναμένονται μολύνσεις και εμβολιασμένων ατόμων, «αν και σε μικρή και προβλέψιμη αναλογία». 

Όσο για το κατά πόσο το νέο στέλεχος είναι ικανό να διαφεύγει της ανοσίας του εμβολιασμού και μιας προγενέστερης νόσησης, ο ΠΟΥ ενημερώνει ότι περισσότερα στοιχεία αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. 
 
Ωστόσο η Νοτιοαφρικανή γιατρός, «που πρώτη υποπτεύθηκε την ματάλλαξη» είπε ότι μέχρι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι ασθενείς με Όμικρον είναι ήπια και μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι. (Με Ντεπόν). Οι ασθενείς μέχρι τώρα δεν παραπονιούνται για απώλεια γεύσης ή όσφρησης και δεν παρουσιάζουν σημαντική μείωση του επιπέδου του οξυγόνου.
 
 Η Βρετανία ακολουθώντας το σενάριο για παγκόσμιο συναγερμό επειδή τα υπάρχοντα εμβόλια δεν θα καλύπτουν την παραλλαγή αυτή, αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των υπουργών Υγείας της Ομάδας των Επτά για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις με την πανδημία. 
Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό ότι εντοπίστηκαν 13 κρούσματα της Όμικρον μεταξύ των επιβατών δύο πτήσεων που έφτασαν στο Άμστερνταμ την Παρασκευή από τη Νότια Αφρική. Εξετάστηκαν συνολικά περισσότεροι από 600 επιβάτες και εντοπίστηκαν 61 κρούσματα ΚΟΒΙΝΤ .
Η Πορτογαλία κατέγραψε 13 κρούσματα της «Όμικρον», μεταξύ παικτών και συνοδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λισσαβόνας, «Μπελενέσες». Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε οκτώ πιθανά κρούσματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ασθενείς ήρθαν στη Γαλλία από τη Νότια Αφρική. 
Το υπουργείο Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι εντοπίστηκαν, δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον. 
Είναι δύο πρόσωπα τα οποία είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Νιγηρία. Κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Αυστραλία, το Βέλγιο, την Μποτσουάνα, τη Βρετανία, τη Δανία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ, την Τσεχία, την Ιταλία, και την Ελβετία. 
Ο πρόεδρος της «Mode-rna» δρ Στέφεν Χοτζ δήλωσε ότι ότι η Όμικρον περιλαμβάνει ένα «μείγμα μεταλλάξεων Φρανκεστάιν» που εγείρει ανησυχίες, όμως πιθανότατα θα παραμένει σχετικά ευάλωτη στα εμβόλια. Αν όχι, τότε τα τελευταία θα χρειαστούν αναπροσαρμογές, κάτι που μπορεί να συμβεί αρκετά γρήγορα χάρη στην τεχνολογία mRNA», είπε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τόσα χρόνια υπάρχει ακόμη αυτό το παράπονο. Αλλά οι περισσότεροι από καρκίνο θα "αποχωρήσουμε" από τον κόσμο αν δε μας σκοτώσουν οι καρδιοπάθειες. Παίρνει ακόμη και παιδάκια.

[Ένας Έλληνας ερευνητής σε μεγάλο Πανεπιστήμιο της Αμερικής αποκάλυψε στην πεθερά του που είναι ξαδέλφη μου ότι έχει βρεθεί το φάρμακο του καρκίνου αλλά τα μεγάλα συμφέροντα δεν επιτρέπουν την αποκάλυψη και την κυκλοφορία του].

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...