27/11/21

Η Εθνική Ανεξαρτησία, το ΟΧΙ και ο Ιωάννης Μεταξάς και η θέση της Πλουτοκρατίας

 

Ο Ιωάννης Μεταξάς, στο ραδιοφωνικό του διάγγελμα της 22ας Νοεμβρίου 1940, προσδιόρισε τον αγώνα των Ελλήνων υπέρ της Ελευθερίας του Έθνους και υπέρ της Εθνικής Ανεξαρτησίας. «Υπερασπιζόμαστε εκείνο που δίνει αξία στη ζωή. Την ελευθερία μας, την εθνική μας ανεξαρτησία και την τιμήν μας και είμαστε αποφασισμένοι να μείνωμεν Έθνος Ανεξάρτητο», ειπε.
 Ο Μεταξάς μίλησε για ιδέες. Δεν μίλησε για τον πλούτο. Μίλησε για την ατομική τιμή την Εθνική Ελευθερία, και την Εθνική Ανεξαρτησία. «Αγωνιζόμεθα δι΄ αγαθά των οποίων η σπουδαιότης, ξεπερνά τα σύνορα μας και τα όρια της Βαλκανικής και εκτείνεται εις ολόκληρον την Ανθρωπότητα. Οφείλομεν να ευχαριστώμεν τον Θεόν, διότι η Πρόνοια του έθεσε και πάλιν την Ελλάδα πρωτοπόρον ενός τόσον ευγενούς Αγώνος». 
 Ο Μεταξάς δεν αναφέρθηκε ούτε στην ελληνική πλουτοκρατία, ούτε στην διεθνή πλουτοκρατία, ούτε στους Τραπεζίτες και φυσικά δεν αγωνιζόταν για να υποταγεί στην Αγγλία.
 Η προκήρυξη του Ανδρέα Κονδάκη που κυκλοφόρησε λίγο πριν φθάσουν οι γερμανοί στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1941 έλεγε: «ο Γεώργιος Β’, τον οποίο δι’ εξαπατήσεως του λαού εγκατέστησε στην Ελλάδα η διεθνής πλουτοκρατία, και που ήθελε να παριστάνει τον Λεωνίδαν των Θερμοπυλών, δραπέτευσε διά νυκτός εξ Αθηνών πριν ακόμη ο κίνδυνος εμφανιστεί στις Θερμοπύλες», και τόνιζε ότι ο άνθρωπος της διεθνούς πλουτοκρατίας , «εν γνώσει του , δολίως παρέσυρε την πτωχή Ελλάδα με το μέρος των πλουτοκρατών και του Διεθνούς Εβραιομασσωνισμού...». 
 Ο Χίτλερ στην ομιλία του Ράιχσταγκ μίλησε για τη «διεφθαρμένη ηγέτιδα τάξη» της Ελλάδας η οποία καθοδηγούμενη «από έναν υποτεταγμένο στη Αγγλία Βασιλιά, εξυπηρετούσε την αγγλική πολιτική και όχι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».
 Ακόμα και ο Ζαχαριάδης έγραφε ότι, «ή Ελλάδα δεν έχει καμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ίταλία-Γερμανία. Αφού ό λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα». 
 Αυτή είναι η διαφορά με τους πράκτορες του Λονδίνου , που έβαζαν πάνω από την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία την υποταγή στο αφεντικό τους και τη Στοά τους. 

 Σπυρίδων Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Στην Ήπειρο που δεν διοικούσε ο διάδοχος οι Έλληνες Νικούσαν