27/11/21

Η αυστηρή με την Δημόσια Υγεία εγκληματική Οργάνωση Εφιαλτάκη- Μπουρλά αποφάσισε να διευκολύνει την μεταφορά στην Ελλάδα της μετάλλαξης «Όμικρον», μόνον από Έλληνες Υπηκόους και άλλους υπηκόους

 

Από σήμερα στις 6 το πρωί θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων από τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια, τι Λεσότο, τη Ζιμπάμπουε, τη Μοζαμβίκη, το Εσουατίνι, τη Ζάμπια και το Μαλάουι, μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential), μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
 Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται «καθολικός έλεγχος», (sic) με ταχύ αντιγονικό τεστ. (Rapid Antigen Test). Οι ευρωπαίοι και αμερικανοί ταξιδιώτες που πέρασαν και κόλλησαν από εκεί θα μπορούν να διαδίδουν ελεύθερα τη μετάλλαξη.
 Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

Το κρούσμα μηδέν της μετάλλαξης «Όμικρον», που  εντοπίστηκε στο Βέλγιο στις 22 Νοεμβρίου, είναι  γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας και δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου. 

Αλλά , η εγκληματική οργάνωση Εφιαλτάκη βάζει την Καραντίνα στις 10 ημέρες και δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την Αίγυπτο στις με τις οποίες επιβάλλονται περιορισμοί, ούτε το Ισραήλ όπου εχουν εντοπιστεί κρούσματα.

Μέχρι στιγμής, κρούσματα της νέας αφρικανικής μετάλλαξης έχουν εντοπιστεί εκτός από το Βέλγιο, σε Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, το Χονγκ Κονγκ και το Ισραήλ.
 Η νέα μετάλλαξη πιθανότατα κυκλοφορεί ήδη στην ΕΕ , αλλά σε πολύ μικρό αριθμό
Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης σένα κρούσμα του νέου παραλλαγμένου στελέχους: "Πρόκειται για  άνθρωπο που επέστρεψε από το Μαλάουι", διευκρίνισε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, εκφράζοντας φόβους για "δύο επιπλέον κρούσματα" και σημειώνοντας ότι πρόκειται για ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό και έχουν τεθεί σε καραντίνα. 
 Οι τρεις αυτοί άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί κατά της COVID-19, πρόσθεσε το ισραηλινό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...