2/12/21

1940.Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου .36 ημέρα του Πολέμου.

 

 Παπάγος με τον διάδοχο Παύλο έκαναν μια βόλτα  στο μέτωπο.        Ο Μεταξάς στην Αθήνα πήγε στα Νοσοκομεία. Στο ημερολόγιο του έγραψε: «Γενική προχώρησις. Συγκινητικά τηλεγραφήματα πατέρων που σκοτώθηκαν τα παιδιά τους». 

Η 4η  Μεραρχία της Τριπόλεως που άρχισε να επιστρατεύεται στις 28 Οκτωβρίου, και μετα  μετακινήθηκε στο Ναύπλιο από όπου  αναχώρησε   στις 19 Νοεμβρίου , έφρασε μετά από 35 ημέρες στο Μέτωπο . Η 2α Μεραρχία που κατείχε τη βορειοανατολική πλευρά της στενωπού Σούχα, με δύο συγκροτήματα δυνάμεως Συντάγματος επιτέθηκε για την εκπόρθηση της στενωπού . 

Το απόσπασμα Δημοκωστούλα που ανήκε στην Μεραρχία Ιππικού κατόρθωσε παρά τη συνεχή και άφθονη χιονόπτωση να καταλάβει το χωριό Λούσγια, θέτοντας υπό τα πυρά του την Πρεμετή και τη γέφυρά της  στον Αώο ποταμό.  

Η Ταξιαρχία Ιππικού κατέλαβε στις 2 Δεκεμβρίου  το χωριό Σεροπούλι δυτικά του χωριού Φράσερι αναγκάζοντας τους Ιταλούς  να συμπτυχθούν  στα ανατολικά της Κλεισούρας. 

Στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, προσγειώθηκαν οκτώ αεροσκάφη Gloster Gladiator Mk II της 112 Βρετανικής Μοίρας ως ενίσχυση από την RAF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παράπλευρες Απώλειες

  Μελβούρνη: Η Κινέζα πελάτισσα του Μπούρλα στραμπούλιξε την καρδούλα της και την έβγαλαν με το καροτσάκι