2/9/23

Η σφαγή του Χορτιάτη στις 2 Σεπτεμβρίου 1944. Ηταν μια Υπερπαραγωγή του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ . Μια ανθρωποθυσία του ΚΚΕ στον Μωλέχ για να τους πάνε καλά τα υπόλοιπα

 

 Οι φυλακόβιοι «εθελοντές» του ιουδαίου Σούμπερτ που διέπραξαν το έγκλημα, ήταν απλοί κομπάρσοι στο «Υπερθέαμα» του ΚΚΕ. Για την Κόκκινη Φυλή, η μόνη η αλήθεια είναι το συμφέρον τους.  Επειδή  τους συμφέρει  λένε ότι ψέματα τους εξυπηρετούν. Εφαρμόζουν τον επικοινωνιακό  Νόμο 2+2=5. Κάθε Κόκκινο Παπαγαλάκι έχει να λέει για τους «Ταγματασφαλίτες» που έσφαξαν μαζί με τους «Γερμανούς», τους «Αθώους», στον Χορτιάτη.

Λοιπόν!


Το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου 1944, μια διμοιρία του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον Βάιο Ρικούδη, που ανήκε στον λόχο του Αντώνη Καζάκου, (Καπετάν Φλωριά), έστησε ενέδρα στη θέση «Καμάρα», έξω από στο χωριό Χορτιάτης, και επιτέθηκε σε δύο αυτοκίνητα του Οργανισμού Ύδρευσης Θεσ/νίκης που πήγαιναν στον Χορτιάτη για την απολύμανση της δεξαμενής του υδραγωγείου. 
Στο πρώτο αυτοκίνητο επέβαιναν πέντε Έλληνες. Ο εργοδηγός Σιδερίδης, τρεις τεχνίτες και ο Αλ. Σωτηρχόπουλος που ήταν υπεύθυνος για τη χλωρίωση του νερού. Στο δεύτερο επέβαιναν τρεις Γερμανοί και δυο Έλληνες. Ένας εργοδηγός και ένας υπάλληλος του Ο.Υ.Θ . 
 Από την επίθεση των ΕΛΑΣιτών, σκοτώθηκαν ο οδηγός του πρώτου αυτοκίνητου Κλεάνθης Τερζόπουλος και ο εργοδηγός Γεώργιος Σιδερίδης. 
Από το δεύτερο αυτοκίνητο πιάστηκαν αιχμάλωτοι δυο Γερμανοί που εκτελεστήκαν επί τόπου. 
 79 χρόνια μετά δεν έχουμε μάθει ποιος έδωσε την διαταγή για την ενέδρα στου Χορτιάτη και για πιο σκοπό. 

Μετά την επίθεση των ΕΛΑΣιτών, οι κάτοικοι του Χορτιάτη θέλησαν να φύγουν από το χωριό, φοβούμενοι τα αντίποινα των Γερμανών, αλλά οι ΕΛΑΣίτες τους καθησύχαζαν, ότι δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα.
Αργότερα,  την 2α Σεπτεμβρίου, έφτασαν στο Χορτιάτη περίπου δεκαπέντε φορτηγά με Γερμανούς και άντρες του «Σώματος Κυνηγών» του Φριτς Σούμπερτ (Jagdkommando Schubert). 

 Τις εκτελέσεις των 146 κατοίκων, (που δεν ήσαν «εντελώς» αθώοι αφού υπέθαλπαν τους ΕΛΑΣίτες), τις έκαναν οι «Κυνηγοί» του Σούμπερτ, που αποτελούνταν από φυλακόβιους, του υποκόσμου, κυρίως από την Κρήτη. 

 Στον Χορτιάτη δεν έδρασε ούτε ένας «ταγματασφαλίτης». 

 Το Σώμα του Σούμπερτ, συγκροτήθηκε από βαρυποινίτες Κρητικούς που αποφυλακίστηκαν και από φυλακόβιους απο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ληστές, ζωοκλέφτες παιδεραστές και μαχαιροβγάλτες του υποκόσμου. Αυτοί ήσαν οι δολοφόνοι του Σούμπερτ. 

 Αλλά, η αλήθεια δεν τους βολεύει και για αυτό ανακαλύπτουν…. Ταγματασφαλίτες.

 Ωστόσο, δεν μιλάνε για την ευθύνη αυτών που διέταξαν την ενέδρα και την συνευθύνη του συντρόφου Καπετάν Φλωριά και του σύντροφου Ρικούδη, που τους πήραν στον λαιμό τους, και δεν μας λένε γιατί η ματαίωση της χλωρίωσης του νερού, έφερε πιο κοντά το τέλος του πολέμου, και γιατί ήταν αντιστασιακή πράξη η δολοφονία των υπαλλήλων Ο.Υ.Θ από τους Κόκκινους συνεργάτες της Ιντέλιζενς Σέρβις, λίγες ημέρες πριν φυγουν από την Ελλάδα η Γερμανοί.

Η σφαγή του Χορτιάτη δεν ήταν μια παράπλευρη απώλεια μιας επιχείρησης της Αντίστασης, αλλά μια προδιαγεγραμμένη  ανθρωποθυσία σε σκηνοθεσία ΚΚΕ- ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ & Co. 

ΥΓ. Ο Φριτς Σούμπερτ ήταν ένας κοντός μελαχρινός "Άρειος", που μιλούσε τουρκικά ελληνικά και εβραϊκά και είχε γεννηθεί στη Σμύρνη. Η μάνα του ήταν εκδιδόμενη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΣ ΤΟ ΛΙΝΚ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛ.....ΑΚΗ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΠΕΡΙΟΥΣΙΟ
https://www.triklopodia.gr/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bf-%ce%b5%ce%b2%cf%81/?fbclid=IwAR2p_9BSOc8K2m0EfZkVZgbdm8-K9hbLcQGQ8kHPEbucUbOuyjW1QXeb3ak

ΕΘΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...και ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ