3/9/23

Η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Ο Ανδρέας ανακοίνωσε την Ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.  

ΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΓΕΛΑΣ. 
-Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ  ΤΡΑΓΩΔΙΑ
-ΠΑ-ΣΟΚ! ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΟΚ!
 -Ο ΠΑΣΟΚΟΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΣ 

Ο Αντρέ, στα νιάτα του ήταν Τροτσκιστής.  
Μαζί με τον (συνιδρυτή) του Κινήματος, ΠΑπανδρέουΣΟΚ, τον Μιχάλη Ράπτη ή Πάμπλο, διάλεξαν να ανακοινωθεί η διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ  την 3η του  Σεπτέμβρη, λόγω της ίδρυσης στις 3 Σεπτεμβρίου 1938 στο Παρίσι της 4ης Διεθνούς . 
 Αυτή η επιλογή ήταν μήνυμα προς τους έξωθεν και «Άνωθεν». 

 Για τους ΟΠΑΔΟΥΣ Εσωτερικού, είπαν ότι θυμήθηκαν το πραξικόπημα του Ρουφιανογιάννη με το οποίο ο μεταρρυθμιστής Μαξ ντε Ροτσίλντ, οδήγησε την ψωροκώσταινα από την απόλυτη μοναρχία στη «συνταγματική ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ»

 Το 1938, στις 3 Σεπτεμβρίου, στο σπίτι του Άλφρεντ Γκριό, (Ροσμέρ), έξω από το Παρίσι , πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνάντηση της 4ης Διεθνούς. Την εισήγηση λόγω της δολοφονίας του Ρούντολφ Κλέμεντ έκανε ο Πιέρ Ναβίλ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν αντιπρόσωποι από τις κυριότερες χώρες της Ευρώπης, και από τη Βόρεια Αμερική. 
Συγκροτήθηκε μια Διεθνής Γραμματεία. Ανάμεσα στις αποφάσεις που υιοθετήθηκαν από την συνδιάσκεψη, ήταν και το «Μεταβατικό Πρόγραμμα». 

 Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ 3ης Σεπτέμβρη ΕΔΩ....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναμασάς την παλιά μητσοτακική προπαγάνδα περί Πάμπλο και 17Ν εν σχέσει προς το ΠΑΣΟΚ, του Ελεύθερου Τύπου και της Απογευματινής (και άλλων ρυπαρών κωλοφυλλάδων). Μετά θα μας πεις για Λαλιώτη και ΠΑΚ. Άστα. Αντρέα θα λέμε και θα κλαίμε. Όλοι οι 300 της Βουλής δεν κάνουν το δεξί του αρχίδι...

Πρασινοφρουρος είπε...

(Κυρ Σεπ 03, 03:47:00 μ.μ.)
Ρε Στεφανε ακομα τζουμακιες αμολας; Τι ψυχη θα παραδωσεις ρε πουστη μου;

Ανώνυμος είπε...

Και επίσης, Στέφανε, για πες μας πόσους διορισατε με ρουσφέτι στο κωλοδημοσιο; Πόσος είναι ο στρατός πληρωμένων αφισοκολλητων που φτιάξατε; Ενάμισι εκατομμύριο ίσως; Εσύ θα λες Αντρέα και θα κλαις, Στέφανε. Που σάς έκανε ανθρώπους όλους σας. Εμείς, του ιδιωτικού τομέα και της βιοπαλης, δεν είδαμε τίποτα από τον Αντρέα σας. Εκτός ίσως από κανένα ψαροκοκκαλο, έτσι από σπόντα από τα δικά σας φαγοπότια. Α, ρε Στέφανε. Καλά σου λέει ο από πάνω, τι ψυχή θα παραδώσεις;