7/9/23

7 Σεπτεμβρίου 1833.Οι προδότες και Πράκτορες συνέλαβαν στο Ναύπλιο τους Φιλογενείς Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και Δημήτριο Πλαπούτα για να τους δικάσουν και να τους εκτελέσουν ως Προδότες (Του Στέμματος)

Μαζί τους, συνελήφθη ως Προδότης για να εκτελεστεί,  ο Ιωάννης Φιλήμων που ηρθε σε συμφωνία με την Στοά και αντάλλαξε τη ζωή του με την συγγραφή της ψευδοιστορίας της Φιλικής Εταιρείας.

 Τα εντάλματα για τις συλλήψεις στηρίχτηκαν στις  χαλκευμένες κατηγορίες από το αγγλικό Κόμμα με ψευδομάρτυρα τον Σεβάσμιο της Στοάς της Ζακύνθου Κόντε Ρώμα.                                              

 Αυτός , ο Κόντε Ρώμας, ήταν ο βασικός ,μάρτυρας  σε βάρος του Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και του Δημητρίου Πλαπούτα ,

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!

Ο Κολοκοτρώνης δεν συνελήφθη από την «Βαβαυροκρατία» 

αλλά από την «Αγγλοκρατία».

 

Η Στοά του Λονδίνου που δολοφόνησε τον Καποδίστρια  τον ήθελε νεκρό,

 Έτσι περιέγραψε τη σύλληψη του το Σεπτέμβριο του 1833 ο Κολοκοτρώνης:
«…..ήλθαν τη νύχτα, εις τες 7 Σεπτεμβρίου, και με επήρε ο Κλεόπας, μοίραρχος, με 40 χωροφύλακες και με επήγε εις το Ιτς Καλέ και με παράδωσε εις τον φρούραρχο και μ' έβαλαν 6 μήνες μυστική φυλακή, χωρίς να ιδώ άνθρωπο, εκτός του δεσμοφύλακα. Δεν ήξευρα τι γίνεται δια έξη μήνες, ούτε ποιος ζει, ούτε ποιος απέθανε, ούτε ποιον έχουν εις την φυλακήν. Δια τρεις ημέρες δεν ήξευρα πως υπάρχω, μου εφαίνετο όνειρο ερωτούσα τον εαυτόν μου αν ήμουν εγώ ο ίδιος ή άλλος κανείς. Δεν εκαταλάβαινα, διατί με έχουν κλεισμένο» . 

Την ώρα της σύλληψης,  ο Κολοκοτρώνης βρισκόταν , στο περιβόλι που είχε στην Πρόνοια, έξω από τ' Ανάπλι , κοντά στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων που είχε κτίσει ο ίδιος.


Ο Κολοκοτρώνης δεν συνελήφθη και δεν δικάστηκε  από την «Βαβαυροκρατία» αλλά από την

 «Αγγλοκρατία».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: