1/4/24

Οι Ρώσοι ερευνούν για τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία

 

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνα σχετικά  με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ουκρανίας και άλλων δυτικών χωρών στην οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν στο έδαφος της Ρωσίας  τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο του ελέγχου, οι ερευνητές θα μελετήσουν όλα τα διαθέσιμα υλικά και θα τους κάνουν «νομική αξιολόγηση», αναφέρει το RIA Novosti.

Νωρίτερα, ο διευθυντής της FSB της Ρωσίας,  Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ , δήλωσε ότι τα πρωτογενή δεδομένα στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης στο «Κρόκους Σίτυ Χωλ» . 

Εν τω μεταξύ, και δέκατος κατηγορούμενος  για την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στο «Κρόκους Σίτυ Χωλ» .  τέθηκε υπό κράτηση Σύμφωνα με την έρευνα, ο Γιακουμπιόνι Γιουσούφζοντα .  λίγες ημέρες πριν από την τρομοκρατική επίθεση, μετέφερε χρήματα μέσω της τραπεζικής του κάρτας για να πληρωθεί η διαμονή των τρομοκρατών στον ξενώνα που έμεναν.

Στις 29 Μαρτίου, το δικαστήριο διέταξε την κράτηση του ένατου ύποπτου για την υπόθεση. 

Χθες 31 Μαρτίου 2024, η FSB συνέλαβε  στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν, «τετραμελή  τρομοκρατικο πυρήνα» , «αποτελούμενο από τέσσερεις ξένους υπηκόους», οι οποίοι προετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης ανθρώπων» Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι κρατούμενοι μαχητές συμμετείχαν άμεσα στη χρηματοδότηση και την παροχή μέσων τρομοκρατίας στους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας που διαπράχθηκε στις 22 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα συναυλιών «Crocus City Hall» στη Μόσχα», ανέφερε η FSB.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://web.archive.org/web/20150215041601/https://www.youtube.com/watch?v=kCNe3t1U8Es

More information if you are interested Spyridon.

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...