9/4/24

Η ουκρανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Burisma Holdings, που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία, εμπλέκεται στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών επιθέσεων στη Ρωσία

 

ΜΟΣΧΑ. Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας κατόπιν αιτήματος ομάδας βουλευτών της Κρατικής Δούμας  της Ρωσικής Ομοσπονδίας και άλλων προσώπων σχετικά με τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων από κορυφαίους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών και των χωρών του ΝΑΤΟ, έκανε έρευνα λαο "με βάση τα αποτελέσματά της", ασκήθηκε ποινική δίωξη  βάσει του άρθρου 205.1 παράγραφος 4 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας περί "χρηματοδότησης της τρομοκρατίας".

 Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή, η Δύση χρησιμοποίησε την εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου "Burisma Holdings", που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία, για να χρηματοδοτήσει τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. 

Η έρευνα θα ελέγξει την πηγή της παραλαβής αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, καθώς και τη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων από την ηγεσία των δυτικών χωρών, δημόσιων και εμπορικών οργανισμών.

 Επιπλέον, οι συνδέσεις των άμεσων δραστών τρομοκρατικών ενεργειών με ξένους επιμελητές, διοργανωτές και χορηγούς εξεταζονται σε βάθος.

 

Νωρίτερα, η Ερευνητική Επιτροπή δήλωσε ότι είχε βρει μια σύνδεση μεταξύ των κατηγορουμένων για τη διάπραξη  τηςτρομοκρατικής επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών του "Κρόκους Σίτυ Χωλ"  και των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την προδοσία στην Μικρά Ασία. Η αδυναμία λήψης αποφάσεων. Η 23η Ιουνίου 1922

  Στις 22 Ιουνίου 1922, οι «5», Δημήτριος Γούναρης, Νικόλαος Στράτος, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Γεώργιον Μπαλτατζής καὶ Νικόλαος Θεοτόκης μαζί ...