20/7/24

Το Μαύρο Ίλιντεν του 1974. H «οικουμενική» προδοσία της Κύπρου. Σαν σήμερα πριν 50 χρόνια, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, οι Τούρκοι εκδρομείς έφθασαν μετά 15 ώρες ταξείδι στην παραλία «Πέντε Μίλι», της Κερύνειας

Γράφει ο Σπυρίδων Χατζάρας 


Στις 3 το πρωί ,της 20ης Ιουλίου 1974,
επτά τουρκικά αποβατικά, που είχαν την κάλυψη 4 αντιτορπιλικών, έφθασαν στην παραλία «Πέντε Μίλι», οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, και άρχισαν να αποβιβάζουν το πρώτο απόσπασμα του Αττίλα. Ήταν δυο Ουλαμοί αρμάτων και δύο ενισχυμένα τάγματα, που δεν συνάντησαν καμιά αντίσταση. Ήταν η απαρχή της Τουρκικής εισβολής την οποία είχε ζητήσει ο Μακάριος. 

Στις 20 Ιουλίου 2022 στο "Δελτίο των 11" έγραφα: "Στις 20 Ιουλίου 1974 δεν αποβιβάστηκαν οι 40.000 του «Αττίλα» αλλά περίπου ένα Σύνταγμα. Το πόσοι ακριβώς αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» παραμένει ακόμα Εθνικό μυστικό της Τουρκίας που καλύπτει τους πράκτορες «Έλληνες» φίλους της.

Από το "LIFO"  μου απάντησαν ότι " Η τουρκική δύναμη αποτελείτο από 3.000 στρατιώτες, 12 άρματα μάχης M47 και 20 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113, και 12 ολμοβόλα.

Ο πιστός στο ΝΑΤΟ Λοχαγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος , ο Επικεφαλής της 182ης Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού, που έδρευε στο Βόσπορο στην Κερύνεια,   δεν έριξε ούτε μια οβίδα κατά την απόβαση του Αττίλα.

Ο Ομογενειακή εφημερίδα "Ταχυδρόμος" που εκδιδόταν στην Αλεξάνδρεια χωρίς λογοκρισία έγραψε:


Τα διεθνή  πρακτορεία είχαν μεταδώσει τον απόπλου των  της τουρκικής αποβατικής δύναμης περιλαμβάνοντας πολλά ψέματα, για 10.000 άνδρες και 30 πλοία που αποτελούν ακόμα και σήμερα στοιχεία της μυθοπλασίας της ελληνικής ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΨωροΑλίτ.

Ο Τουρκικός    στολίσκος είχε αποπλεύσει στις 11.30 της 19ης Ιουλίου, την στιγμή που ο Ανδρουτσόπουλος και ο Μπονάνος μιλούσαν με τον Σίσκο,  και η Αθήνα το πληροφορήθηκε αμέσως από τις αναφορές της ΚΥΠ.

Το ρεπορτάζ του Ταχυδρόμου βασιζόταν στις ψευδείς πληροφορίες των Πρακτορείων:


Οι προδότες των Αθηνών δεν κήρυξαν επιστράτευση όταν έμαθαν την αναχώρηση του τουρκικού στόλου, ούτε στην Κύπρο ούτε στην 

Ελλάδα, και δεν έστειλαν καμιά ενίσχυση στην Κύπρο. Όταν πληροφορήθηκαν την βύθιση της κανονιοφόρου και την απόβαση στις στις 05.30  επίσης δεν έκαναν τίποτα. 
Κήρυξαν επιστράτευση στην Ελλάδα μετά τον βομβαρδισμό της Λευκωσίας στις 9 το πρωί.

Με το πρώτο φως της ημέρας εμφανίστηκε η τουρκική αεροπορία.
 

 Σμήνη μαχητικών F-100 από τις Μοίρες 171,132, και 184 της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν προσβολές κατά της ευρύτερης περιοχής της Κερύνειας και της Λευκωσίας.

 Στην Κερύνεια χτυπήθηκαν οι θέσεις της 182 Μοίρας ΠΠ που όμως είχε μετακινηθεί. 

Στις 05: 30, έγινε η ρίψη αλεξιπτωτιστών γύρω από τη Λευκωσία, στην οποία συμμετείχαν και τα 19 C-47, τα 6 C-130, και τα 11 C-160d της Τουρκικής αεροπορίας. Συμμετείχαν και 12 ελικόπτερα. Στις 09.00 βομβάρδισαν το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.


Είναι σημαντικό ότι στην ανακοίνωση δεν γινόταν καμιά αναφορά στον χρόνο της Συνεδρίασης.
 Πάντως μετά την κήρυξη της επιστράτευσης πήγαν ΟΛΟΙ στην αίθουσα  συσκέψεων του ΓΕΘΑ στον  τρίτο όροφο  του Πενταγώνου, και περίμεναν τον Σίσκο να φέρει τα νέα από την Άγκυρα. 

Παρόντες ο πρόεδρος ο Φαίδων Γκιζίκης, ο πρωθυπουργός Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος, ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κυπραίος, που καθόταν στην καρέκλα του παραιτηθέντος από τις 8 Ιουλίου Σπυρίδωνα Τετενέ, ο υπουργός Άμυνας αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ευστάθιος Λατσούδης, ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Μπονάνος, οι αρχηγοί Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, Γαλατσάνος, Παπανικολάου, Αραπάκης, και ο ταξίαρχος Ιωαννίδης.

 Όταν έφθασαν «ασθμαίνοντες» από το αεροδρόμιο ο Χένρι Τάσκα με τον Τζότζεφ Σίσκο, ο απεσταλμένος του Κίσινγκερ και ζήτησε «αυτοσυγκράτηση» , και τους κάλεσε «να αποφύγουν κάθε πολεμική ενέργεια», ενώ τους διαβεβαίωσε ότι , «οι Αμερικανοί θα έπειθαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την Κύπρο, τα επόμενα 24ωρα, αφήνοντας μια δύναμη 1.500 ανδρών για ενίσχυση της ΤΟΥΡΔΥΚ και τόνωσης του ηθικού των Τουρκοκυπρίων». 

Μετά από πολύ περίσκεψη και χωρίς Αιδώ στις 15.00 , 12 ώρες μετα την έναρξη της απόβασης εμφανίστηκε ο προδότης Γκιζίκης για να φωνάξει "Ζήτω το Εθνος". Το κλού της παρατάσεως ήταν το "απροειδοποίητα". 

Οι κορυφαίοι προδότες της 20ης Ιουλίου 1974.

-Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Στρατηγός Φ. Γκιζίκης.
 - Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακάριος.
 -Αρχηγός Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Γρηγόριος Μπονάνος. -Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γαλατσάνος. 
 -Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Πέτρος Αραπάκης.
 -Αρχηγός Αεροπορίας αντιπτέραρχος Παπανικολάου.
 -Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος Πρωθυπουργός.
 -Ευστάθιος Λατσούδης Υπουργός Εθνικής Αμύνης. 
 -Ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης. Από αυτούς δεν εκτελέστηκε κανένας. 

 Ο πιστός στο ΝΑΤΟ Λοχαγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος, ο Επικεφαλής της 182ης Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού, που έδρευε στο Βόσπορο στην Κερύνεια, που δεν έριξε ούτε μια οβίδα κατά την απόβαση του Αττίλα, έγινε το 2002 αρχηγός ΓΕΕΘΑ. 

 Η τρίτη ελληνική δημοκρατία, ξεκίνησε το 1974 με την εσχάτη προδοσία της Κύπρου και επέζησε της εσχάτης προδοσίας της συνθηκολόγησης με την Διεθνή Χούντα των Επενδυτών και το ΔΝΤ και της εσχάτης προδοσίας της συνθηκολόγησης με την ΣΝΟΦ και της Εσχάτης Προδοσίας των Νταχάου της Πφάϊζερ. 
 Επέστη η ώρα να  καταρρεύσει .

Τα μεγάλα ερωτήματα σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά που παραμένουν αναπάντητα μετά από 48 χρόνια  είναι πολύ απλά.

1.Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974;

 2. Μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα;

 3. Πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο;

  Για 47 χρόνια, αυτή είναι η ουσία της Προδοσίας των Μακαρίου, Μπονάνου, Ιωαννίδη, Αραπάκη, Παπανικολάου,  Καραμανλή, Αβέρωφ, , κλπ, εκ των οποίων ουδείς δικάστηκε.

 Οι προδότες χωρίζονται σε «δεξιούς» και «αριστερούς» ή σε «ΝΑΤΟδημοκρατικούς και ΝΑΤΟχουντικούς».

 Και οι «Έλληνες προδότες» δεν απαντούν στο ερώτημα, γιατί δεν βύθισαν τα τουρκικά αποβατικά  είτε την δεύτερη , είτε την τρίτη είτε στην τέταρτη  διαδρομή και τα άφηναν και συνέχιζαν το πήγαινε έλα διαρκούσης της Γενεύης.

 Η κορυφή της προδοσίας του 1974 δεν ήταν ο αόρατος Ταξίαρχος, αλλά η τότε ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

 Ο μεν ναύαρχος Αραπάκης, δεν χρησιμοποίησε κατά του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου από 6 «παντόφλες» και ένα αρματαγωγό , τα «Γλαύκος ΙΙΙ», «Νηρευς ΙΙ», «Τρίτων ΙΙ», και δεν ανέκοψε το πήγαινε έλα του Αττίλα.

 Ο δε (αεροπόρος) Παπανικολάου, δεν έστειλε ποτέ εναντίον του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου, τα 7 Φάντομ -4Ε που είχαμε και που μεταστάθμευσαν από την Ανδραβίδα στο Ηράκλειο και έμειναν εκεί .

 Και παρά την απομάκρυνση των προδοτών, από την «Δημοκρατία»,    η προδοσία συνεχίστηκε και επί της άλλης βάρδιας των προδοτών.

Ο Τουρκικός στολίσκος συνέχισε να μεταφέρει στρατό ως και τον Αύγουστο.

 Επί των ημερών του «Εθνάρχη».

 Διότι, «η Κύπρος κείται μακράν». Και για τα Φάντομ.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι στο κέντρο.Σε όλα...