19/7/24

19 ΙΟΥΛΙΟΥ. Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ. Ο (ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ) ΜΟΥΣΚΟΣ, ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ» ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ.

19 Ιουλίου 1974.
 Στις 02:00 , ο Ετζεβίτ προέδρευσε  στην Άγκυρα, της συνεδρίασης των αρχηγών των Επιτελείων και στη συνέχεια το Υπουργικό Συμβούλιο,  αποφάσισε ομόφωνα την επέμβαση στην Κύπρο. Περίπου 10 ώρες μετά, στις 11:30 πμ της 19ης Ιουλίου, ο τουρκικός στολίσκος από 6 αποβατικά απέπλευσε από τη Μερσίνα, προς την Κύπρο. 

Ο τουρκικός αποβατικός στολίσκος απέπλευσε από τη Μερσίνα στις 11.30 πμ και όχι όπως λένε ψευδώς στο https://www.lifo.gr «στις 19 Ιουλίου, ώρα 20:00 η τουρκική αρμάδα, προλαβαίνοντας οποιαδήποτε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποπλέει από τη Μερσίνα». 
Αυτό το κάνουν σκόπιμα για να μειώσουν τον χρόνο που χρειαζόταν ο τουρκικός αποβατικός στολίσκος για να φθάσει στο «Πέντε Μίλι» και την Κερύνεια.

Η ΚΥΠ ενημέρωσε την Αθήνα για τον απόπλου, αλλά οι προδότες των Αθηνών δεν συγκάλεσαν Πολεμικό Συμβούλιο και δεν έκαναν επιστράτευση ειδικοτήτων και δεν ξέκαναν επιστράτευση στα νησιά.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΙΚΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΑΧΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ.
 
Στις 13:00 της 19ης Ιουλίου επέστρεψε στην Αθήνα από Άγκυρα ο Σίσκο. O Μπονάνος  ο Γκιζίκης, και  ο Ιωαννίδης  που γνώριζαν από την ΚΥΠ τον απόπλου του τουρκικού στολίσκου έκριναν τις πληροφορίες που τους μετέφερε από τουρκικής πλευράς ο Σίσκσο  "μάλλον ενθαρρυντικές". 

Δίπλα στον Ανδρουτσόπουλο καθόταν ο πράκτορας Μπονάνος ντυμένος με πολιτικά. 
Ο Σίσκο έμεινε στην Αθήνα μέχρι τις 19.00 οπότε ξανάφυγε προς την Άγκυρα Οι πρωινές εφημερίδες της επομένης που κυκλοφόρησαν χωρίς την είδηση της απόβασης ανέφεραν:
 Αργότερα, περί τις 19:00, ενω ο τουρκικός στολίσκος προσέγκιζε στην Κύπρο , ο στρατηγός Μπονάνος κάλεσε τους Αραπάκη.Παπανικολάου και Γαλατσάνο, και τους ανακοίνωσε τις πληροφορίες που είχε μεταφέρει ο Σίσκο, ο οποίος στο μεταξύ είχε ήδη αναχωρήσει και πάλι προς την Άγκυρα. 

Ενώ ο τουρκικός αποβατικός στολίσκος  έπλεε προς την Κύπρο ο Μακάριος μίλησε στον ΟΗΕ ως εκπρόσωπος του Κυπριακού Λαού και ζήτησε την επέμβαση των Τούρκων  κατά των Ελλήνων.

Ο Προδότης Μούσκος στο Συμβούλιο Ασφαλείας  του ΟΗΕ , είπε ότι το πραξικόπημα της Εθνοφρουράς, δεν ήταν εσωτερικό ζήτημα,   μίλησε για Κίνδυνο για τους Τούρκους από την «εισβολή των Ελλήνων» και μίλησε ως εκπρόσωπος του Κυριακού λαού.

 « Όπως ανέφερα ήδη, τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων. Αφορούν και επηρεάζουν και τους Τουρκοκυπρίους. Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας αποτελεί εισβολή, και οι συνέπειές του πλήττουν ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Έλληνες και Τούρκους», είπε ο Μακάριος.

Η ελληνική εισβολή έπληττε τον «ολόκληρο κυπριακό λαό», τον οποίο έπρεπε να διασώσει η Τουρκία.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι , στις 19 Ιουλίου 1974, ο «Κύπριος» και Πράκτορας των Άγγλων Μούσκος (Μακάριος), είπε στα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τα εξής:

«όπως έδειχναν να εξελίσσονται τα πράγματα, θεωρούσα τον τουρκικό κίνδυνο πιο ασήμαντο από τον ελληνικό. Και, όπως αποδείχθηκε, οι φόβοι μου ήσαν δικαιολογημένοι».

Αυτό δηλαδή που γράφω συνεχώς, Ότι είχε εγγυήσεις από την Τουρκία.

Το ζήτημα είναι, το γιατί τη επομένη της απόβασης δεν πήγε στην Άγκυρα για να ζητήσει από τον Ετζεβίτ να επανέλθει με τον τουρκικό Στρατό στην Κύπρο και να αναλάβει τα καθήκοντά του. Αντίθετα εξαφανίστηκε. Ουτε καν στην Γενεύη δεν εμφανίστηκε. 

Ο Μακάριος είχε  συμφωνήσει το τι θα έλεγε στο Συμβούλιο Ασφαλείας,  με τη βρετανική κυβέρνηση και την βοήθησε να ανάψει το πράσινο φως στον Ετζεβίτ για να εισβάλει. 

Το «Κλού» της ομιλίας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήταν η ψευδής αναφορά στους κινδύνους για τους Τουρκοκυπρίους που απετέλεσε την πρόσκληση προς τον Αττίλα. 

Ο Μακάριος  στις 17 Ιουλίου 1974, συνοδευόμενος από τον τότε Υπατο Αρμοστή της Κύπρου στο Λονδίνο κ. Κώστα Ασσιώτη, έγινε δεκτός  το πρωί  από τον Βρετανό πρωθυπουργό Χάρολντ Γουίλσον και τον υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Κάλαχαν. Εκεί τα συμφώνησαν ΟΛΑ. Το απόγευμα, της 17ης, πήγε στην Ντάουνιγκ Στρήτ,  ο Ετζεβίτ, πήρε το ΟΚ , γύρισε στην Άγκυρα και ξεκίνησε.

Ο Ετζεβίτ, πρότεινε στους Γουίλσον και  Κάλαχαν, κοινή επέμβαση Τουρκίας και Μεγάλης Βρετανίας ως εγγυητριών δυνάμεων.  Οι Βρετανοί απέρριψαν την πρόταση αλλά του άφησαν την πόρτα ανοιχτή για την τουρκική απόβαση. 

Αυτά τα γνώριζε ο πράκτορας Μακάριος όταν αναχωρούσε για την Νέα Υόρκη

 Εγώ  βγάζω τα συκώτια μου πενήν τα χρόνια τώρα για να εξηγώ τα αμερικανοβρετανικά σχέδια για το νησί, και να τονίζω ότι το πραξικόπημα και η εκδρομή του Αττίλα ήταν μια «χορογραφία» των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, στην οποία πρωταγωνίστησαν οι Μασόνοι πράκτορες τους σε Αθήνα και Λευκωσία.  

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΥΠ.ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΜΠΟΝΑΝΟΣ, Ο ΓΚΙΖΙΚΗΣ, Ο ΑΡΠΑΚΗΗΣ, Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, το βρετανικό ντοκιμαντέρ που αποκάλυπτε ότι οι Βρετανοί εκβίαζαν τον Μακάριο με υποκλαπείσες συνομιλίες ομοφυλοφιλικού περιεχομένου, έχει εξαφανιστεί από το Ίντερνετ! Προστατεύουν την μνήμη του ή τον κώλο τους;

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο είναι από το History Channel, για αυτό και είναι δύσκολο να βρεθεί:

https://www.reddit.com/r/cyprus/comments/18rmvb6/what_do_you_think_about_these_allegations_around/

YPERION είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=wcq0iP5aTvw&t=1805s