21/7/24

. Η Δεύτερη ημέρα του Αττίλα.21 Ιουλίου 1974. Το Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Μεταπολίτευση έγινε στις 21 Ιουλίου αλλά ανακοινώθηκε δυο ημέρες αργότερα. Ο Κουφός μίλαγε με τον Γκιζίκη περίμενε λεπτό με λεπτό να τον φωνάξουν η Πατρίς και ο Μπανάνος.

 Από το πρωί της 21ης Ιουλίου ο Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Φαίδωνας Γκιζίκης βρισκόταν σε επαφές  με (Μασόνους) πολιτικούς,  (εντός και εκτός Ελλάδος. (Καραμανλής) 

 Γύρω, στις τις 22.00 της 21ης Ιουλίου,  η αμερικανική πρεσβεία αναζητούσε τον Κωνσταντίνο Κυπραίο  στο Υπουργείο των Εξωτερικών,  αλλά ο Κυπραίος δεν ήταν εκεί. Δεν μάθαμε ποτέ αν το έβαλε μόνος του στα  Πόδια ή αν κάποιος του το υπέδειξε. 

Η πρεσβεία αναζήτησε και τον Ανδρουτσόπουλο, που μιλούσε Αγγλικά, και ούτε εκείνος βρισκόταν στην θέση του,  οπότε "κάποιος",  συμβούλεψε την Πρεσβεία να βρει τον Αραπάκη , "που μιλούσε καλά Αγγλικά" . Ο Αραπάκης συμφώνησε με τους Αμερικανούς από τα Κεντρικά, για έναρξη της εκεχειρίας στην Κύπρο από τις  16.00 (gmt) της 22ας Ιουλίου.  

 Στη συνέχεια ο προδότης και μασόνος Αραπάκης, διέταξε τα δυο ελληνικά υποβρύχια που έπλεαν προς την Κερύνεια, να επιστρέψουν στη βάση τους. 

H νέα βάρδια  χωρίς τον Ιωαννίδη είχε ήδη αναλάβει.

TΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 353 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 


Οι Λογοκριμένες εφημερίδες 






 ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΤΙ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ ΕΠΕΜΕΝΕ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ" ΤΗΝ "ΞΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΈΜΒΑΣΗ".

 ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ  ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ 48ωρη ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΡΙΝ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΕΚΠΝΕΥΣΕΙ ΕΦΘΑΣΑΝ Ο ΚΟΥΦΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΝΤΣΟ ΠΑΝΤΣΑ. (ΛΑΜΠΡΙΑ) 



Δεν υπάρχουν σχόλια: