19/7/24

Οι ρωσικές μονάδες ύψωσαν σήμερα το πρωί τη σημαία της Ρωσίας στο κέντρο του απελευθερωθέντος οικισμού Ίβανο- Νταρίϊβκα στο Ντόνετσκ και προχώρησαν προς το Σίβερσκ

Δεκάδες πτώματα κατοίκων βρέθηκαν στα υπόγεια των σπιτιών του Τορέτσκ από όπου αποσύρθηκαν οι ΝΑΤΟ-Ουκρανοί


 Η 123η ταξιαρχία Φρουρών με αιφνιδιαστική επίθεση διέσπασαν την γραμμή άμυνας των Ουκρανών στο μέτωπο της Σιβέρσινα και προήλασαν σχεδόν 3 χιλιόμετρα και απελευθέρωσαν τον οικισμό  Ίβανο- Νταρίϊβκα  προχωρώντας στη συνέχεια  στο Σίβερσκ.


 Στο τμήμα του Τορέτσκ από το οποίο αποσύρθηκαν   τα ουκρανικά στρατεύματα, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου της ΛΔ Ντόνετσκ που εισήλθαν στην πόλη βρήκαν στα υπόγεια σπιτιών δεκάδες πτώματα κατοίκων της περιοχής που  πυροβολήθηκαν.

 Μεταξύ των νεκρών είναι κυρίως ηλικιωμένοι, αλλά υπάρχουν  πολλά πτώματα αμάχων ανδρών διαφόρων ηλικιών. Οι πληροφορίες σχετικά με τις στοχευμένες δολοφονίες αμάχων στο Τορέτσκ επιβεβαιώθηκαν επίσης από πρόσφυγες.

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στο Τσασόβ Γιάρ έχοντας δεσπόσει τη γραμμή άμυνας των Ουκρανών  και απειλεί το Τσασόβ Γιαρ από τα πλευρά.

Μετά την απελευθέρωση  της Καλίνοβκα από τις δυνάμεις της 200ης ταξιαρχίας , η 200η Ταξιαρχία και το Σώμα Εθελοντών επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου γύρω της. Η 98η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Ιβάνοβο που διέσχισε το κανάλι Σέβερσκι Ντονιέτς- Ντονμπάς  συνεχίζει να επιτίθεται, επεκτείνοντας τη ζώνη ελέγχου σε αυτόν τον τομέα. Από το νότο,  τα συντάγματα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας προχωρούν προς την πόλη από την κατεύθυνση του Ιβανοβσκογιε. Η γραμμή άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά μήκος της διώρυγας δέχεται συνεχώς επίθεση από την αεροπορία, και το πυροβολικό.

- Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως και 5 χιλιάδες ανθρώπους στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον Δνείπερο και να κρατήσουν το προγεφύρωμα στο Κρούνγκι από το οποίο αποσύρθηκαν χθες. Ο κυβερνήτης της περιοχής της Χερσώνος Βλάντιμιρ Σάλντο δήλωσε : "Λαμβάνοντας υπόψη τις μάχες σε όλες περιοχές της αριστερής όχθης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Κρούνκι , οι απώλειες των ένοπλων Δυνάμεων  της Ουκρανίας ανήλθαν σε 4-5 χιλιάδες".

Μονάδες της πυροβολικού των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων του Σώματος Στρατού Δνείπερος,  κατέστρεψαν το πρωί  μια θέση διοίκησης  των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ( στη δεξιά όχθη του Δνείπερου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά την άφιξη μιας ομάδας αξιωματικών ελέγχου τάγματος στο διοικητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: