7/7/24

Οι χώρες BRICS συζητούν την εισαγωγή ενός ενιαίου νομίσματος

 



Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κίνα Ιγκόρ Μοργκούλοφ  δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι  χώρες «BRICS» διαπραγματεύονται για την δημιουργία ενός «κοινού   νομίσματος». 

«Αφήνουμε τον χώρο που κυριαρχείται από το δολάριο και αναπτύσσουμε τον μηχανισμό και τα εργαλεία ενός πραγματικά ανεξάρτητου χρηματοπιστωτικού συστήματος», είπε. 

Ο Ρώσος πρεσβευτής τόνισε ότι το νέο νόμισμα θα είναι «ανεξάρτητο» από «οποιαδήποτε κυριαρχία» . Ο Ρώσος πρεσβευτής είπε ότι δεν αναμένει την καταληψη των διαπραγματεύσεων στο εγγύς μέλλον.

Μιλώντας στο 12ο Παγκόσμιο Φόρουμ Ειρήνης στο Πεκίνο ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κίνα τόνισε ότι μετά την διεύρυνση  ένωση των δέκα Κρατών που εντάσσονται στους «BRICS» με πληθυσμό 3,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, που είναι σχεδόν το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη,  θα διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στις παγκόσμιες διαδικασίες,  και θα επιτρέψει στη φωνή του αναπτυσσόμενου κόσμου να ακουστεί δυνατά και καθαρά», είπε.

Ο Ρώσος  οικονομικός αναλυτής Μιχαήλ Μπελιάεφ εξήγησε ότι οι διαπραγματεύσεις  αφορούν στην δημιουργία της  τράπεζας που θα εκδώσει αυτό το νόμισμα και τα ποσοστά κάθε χώρας  με βάση το ΑΕΠ, το μερίδιο στο εξωτερικό εμπόριο και «διάφορους άλλους παράγοντες». Ο Μιχαήλ Μπελιάεφ  είπε ότι «δεν υπάρχει σαφής χρονικός ορίζοντας» αλλά η πολιτική οδηγία προς τους «εμπειρογνώμονες», είναι ο ένας χρόνος. 

 «Ωστόσο, εάν οι χώρες καταφέρουν να συμφωνήσουν, αυτό το νόμισμα θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει πλήρως το δολάριο», τόνισε ο οικονομολόγος..

*Στην Πόρτα των BRICS βρίσκονται η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη και η Μαλαισία

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έλεγε ο Γιαλτουρίδης τις προάλλες στον Αγγελάτο στην Φλόριδα ότι δεν είναι πρόβλημα το χρέος των ΗΠΑ επειδή είναι "εσωτερικό", ξεχνάει ότι οι ΗΠΑ γέμισαν τον κόσμο δολλάρια επειδή χρησιμοποιείται ως παγκόσμιο νόμισμα οπότε όταν καταρρεύσει θα προσπαθήσουν όλοι να επιστρέψουν τα δολλάρια στις ΗΠΑ και να λάβουν κάτι άλλο ως αντάλλαγμα, δηλαδή ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί κατά χιλιάδες φορές μέσα σε λίγες ημέρες και επειδή οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να πάρουν πίσω τα δολλάρια θα σημάνει πόλεμος, ίσως η πρώτη φορά που θα δεχθούν επίθεση στο έδαφός τους από όλες τις πάντες μέχρι να παραδώσουν γή και ύδωρ στους εξηπατημένους που δέχόντουσαν τόσα χρόνια το δολλάριο ως νόμισμα

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα έχεις σκεφτεί γιατί η Ρωσία έστειλε πρόσκληση για το Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στον Λαφαζάνη και όχι στο Κίνημα 21; Λες να έχει σχέση με τα άρθρα σου που συγχαίρεις τους Ναζί για την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή;

Ανώνυμος είπε...

Για όσα είχαν ακουστεί για μια κόρη μπλεγμένη
σε ενοικιάσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς
γνωρίζεις κάτι;