10/2/25

Μη ΓΙΝΕΣΤΕ ΤΟ WC ΟΛΙΓΑΡΧΗ

Οι καταμετρημένες "επί του πεδίου" απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ, από τις 6 Αυγούστου 2024, ξεπέρασαν τους 59 χιλιάδες στρατιώτες

Ο Κοτσαμπάσης της σεισμολογίας. Κληρονόμησε το σεισμό-τσιφλίκι από τον πατέρα του. Και αντί να κρύβεται, φωνάζει παντού σε ΟΛΑ τα καβάλια για τα κληρονομικά του διακαιώματα. Οπως η Ντε Γκρέτσια Γλύξμποργκ.


 Το άλλο τρολ του Μητσοτάκη ειναι η Εύη η ξανθιά. Που δεν ειναι καθηγήτρια αλλά αναπληρωτής

H Τατάνα και ο ΠΦ ούστης. Η Κάργια σε κάθε της βήμα προς τα πάνω είχε τη βοήθεια του Ιδρύματος. Και ο Στησπού, είναι το τέκνο του Αφεντικού.


 

Κόσσοβο και Μετόχι. Ο Κούρτι δεν έχει τη δεδηλωμένη

 

Η καταμέτρηση των ψήφων, έφτασε στο 88%  και σταμάτησε. 

Στο 88% το «Κίνημα Αυτοδιάθεσης» (Vetevendosje)προηγείται με 41,29% των ψήφων, και καταλαμβάνει 46 έδρες. Ενώ η αντιπολίτευση έχει 54. 

Η «δεδηλωμένη» θέλει 61. Το «Δημοκρατικό Κόμμα  (DPK) βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 21,83%, και καταλαμβάνει 25 έδρες. 

Η Δημοκρατική Λίγκα (το LDK) είναι τρίτο με 17,75% των ψήφων, και καταλαμβάνει 20 έδρες. Ο συνασπισμός AΑK-NISMA του Χαραντινάϊ, έλαβε το 7,68% και έχει 9 έδρες. 

Η σερβική Λίστα  έλαβε 38.533 ψήφους χωρίς να υπολογίζονται η Σρμπιτσα και χωρίς να έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι των εκτοπισμένων, και εκλέγει και τους 10 Σέρβους Βουλευτές. Οι άλλοι 10 βουλευτές θα είναι από τις άλλες μειονότητες.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 1941. 106η ημέρα του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου. Οι Ιταλοί βομβάρδισαν τη Φλώρινα, τον Βόλο, την Πρέβεζα και τα Ιωάννινα

Ο Παπάγος ανακοίνωσε ότι καταρρίψαμε τρία ιταλικά αεροπλάνα. Οι Άγγλοι ανακοίνωσαν ότι "μαζί"ρίξαμε 12,

Στις 10 Φεβρουαρίου ,ο Κορυζής έστειλε οδηγίες στον πρέσβη μας στο Λονδίνο Χ. Σιμόπουλο για να ενημερώσει το Φόρεϊν Όφφις για τις απαντήσεις του προς τον Πάλερετ, και σε αυτές τις οδηγίες εξέθεσε πολύ καλά τι πίστευε ο ίδιος για την άφιξη της αγγλικής βοήθειας.
Στο Μέτωπο η Ιταλική Αεροπορία Διώξεως κατέρριψε ένα ελληνικόPotez-633 που βρισκόταν σε αποστολή αναγνωρίσεως.         Ο Διαγγελέας ανακοίνωσε ότι δεν σκοτώθηκε, ο χειριστήςΣμηναγός Γεώργιος Σταυραετόςμ που  έπεσε υπέρ πατρίδος. Κατά τη διάρκεια ιταλικού αεροπορικού βομβαρδισμού φονεύθηκε στο χωριό Βινοκάζιτ ο δεκανέας Κωνσταντίνος Πανουργιάς του Ευαγγέλου, από τη Λαμία. Ξέρουμε ακόμα από το ΓΕΣ ότι στις 10 Φεβρουαρίου σκοτώθηκαν 4 Καλαματιανοί. Ο Στρατιώτης Πέτρος Ηλιόπουλος 24 ετών του 32ου ΣΠ στα «Δυτικά του Πόγραδετς». Ο Στρατιώτης Σπυρίδων Μπούντας 27 ετών, του 14ου ΣΠ, που «φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα». Ο  Στρατιώτης Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, 30 ετών, του 90ού ΣΠ. Πέθανε από τα κρυοπαγήματα  στο ύψ. Μάλι Ταμπαγιάν (ΒΑ Κλεισούρας) και ο Στρατιώτης Γεώργιος Σταθάκης, 31 ετών , του 16ου ΣΠ. Πέθανε στο Α’ Ορεινό Χειρουργείο (στην Πολύτσανη). Το 52ο ΣΠ ανένεφερε την εξαφάνιση του Ζακυνθυνού  στρατιώτη Σπυρίδωνα Σπετσέρης  στην περιοχή της Κλεισούρας.

Το Λονδίνο διέκοψε τις διπλωματικές του σχέσεις με τη Ρουμανία. Στη Γαλλία ο ναύαρχος Φρανσουά Νταρλάν έγινε αντιπρόεδρος του Πετέν και ορίστηκε διάδοχος του.

 Το Γενικό Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων στις 10 Φεβρουαρίου 1941 με το Πολεμικό Ανακοινωθέν  No. 248  παραδέχθηκε τον Βομβαρδισμό της Γένοβας από το Βρετανικό ναυτικό και ανακοίνωσε 72 νεκρούς και 226 τραυματίες. «Στο ελληνικό μέτωπο, σε τοπικές ενέργειες, ο εχθρός υπέστη σημαντικές απώλειες».  «Έντονη δραστηριότητα της αεροπορίας μας.Χτυπήθηκαν σημαντικές ελληνικές ναυτικές βάσεις, η διώρυγα της Κορίνθου και οι στρατιωτικοί στόχοι της Θεσσαλονίκης, με ορατά αποτελέσματα. Σε αερομαχίες , οι μαχητές μας κατέρριψαν έντεκα εχθρικά αεροσκάφη». «Στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εχθρικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από ένα από τα αεροδρόμια μας. Μετά την έντονη  αντιαεροπορική μας δράση, απομακρύνθηκαν χωρίς να προκαλέσουν ζημιές».

ΣΥΜΜΟΡΤΤΟΠΟΛΕΜΟΣ. 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1948. ΜΑΡΚΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΕΡΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΚΩΠΑΪΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ. ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Οι συγγενείς του Αλέκσι Τσιπρέφσκι ο Κουτσούμπας και οι ΣΝΟΦίτες Σεβερνομακεντόνσκι ήσαν μαζί με τους ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ 

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε τη συγκρότηση της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης στις 23 Δεκεμβρίου του 1947 , η οποία αν και
 βαφτίστηκε Κυβέρνηση του Βουνού εγκαταστάθηκε στα χωριά της Πρέσπας. (Πύλη, Βροντερό, Ψαράδες).
 
Δυό μέρες μετά, ανήμερα των Χριστουγέννων οι αντίχριστοι
επιτέθηκαν στην Κόνιτσα, για να την καταλάβουν και να την κάνουν πρωτεύουσα του Λαϊκού Κράτους .

Η μάχη της Κόνιτσας τερματίστηκε στις 6 Ιανουαρίου 1948. 
Μετά ο Ζαχαριάδης διέταξε να επιτεθούν στη Θεσσαλονίκη. 

Στις 9 Φεβρουαρίου 1948, μια δύναμη του ΔΣΕ ακαθορίστου
 συνθέσεως με διοικητή το δάσκαλο Νίκο Τριανταφύλλου, που τον 
είχαν ονομάσει συνταγματάρχη, διείσδυσε μέχρι την τοποθεσία
 Δερβένι - Λεμπέτ σε απόσταση 8 χιλιομέτρων βορείως της Θεσσαλονίκης, χωρίς να γίνει αντιληπτή, μεταφέροντας 
ένα γερμανικό ορειβατικό πυροβόλο των 75, με το οποίο άρχισε
 να βάλει κατά της Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες
 της 10ης Φεβρουαρίου. 


 Ο κανονιοβολισμός άρχισε στις 2:30 π.μ. της 10ης Φεβρουαρίου
και κράτησε περίπου μία ώρα. 

Έπεσαν πάνω από 40 οβίδες, κυρίως σε αποθήκες , στρατώνες, αλλά
 και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους και
την Τσιμισκή. 
Έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν.
 Σκοτώθηκε και ένας Άγγλος . 
Οι στρατιωτικές αρχές της πόλης καταλήφθηκαν εξ απήνης και 
οργίαζαν οι φήμες ότι οι αντάρτες ετοιμάζονταν να καταλάβουν τη Θεσσαλονίκη. 
Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό του, το Γ' Σώμα Στρατού αντέδρασε
 και αναζήτησε τους Κομμουνιστές 
Η μάχη, με το απόσπασμα Τραινταφύλλου δόθηκε κοντά στη λίμνη 
του Λαγκαδά,, όπου σκοτώθηκαν 100 αντάρτες και κάποιοι πνίγηκαν
 στη λίμνη. 
111 αιχμαλωτίστηκαν και οδηγήθηκαν στις 12 Φεβρουαρίου
εν πομπή στις φυλακές εν μέσω αποδοκιμασιών και προπηλακισμών
 από τους πολίτες.
 
Στις 27 Φεβρουαρίου 1948, οι 111 δικάσθηκαν στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. 
Οι 52 καταδικάσθηκαν σε θάνατο, άλλοι 15 σε ποινές φυλάκισης , 
ενώ 44 αθωώθηκαν. 
Ο «συνταγματάρχης» Τριανταφύλλου, που διέφυγε από τη Λίμνη του Λαγκαδά σκοτώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου, σε μάχη με τον Εθνικό
 Στρατό.
<

Η 10η Φεβρουαρίου στην Ιστορία

Η 10η Φεβρουαρίου είναι η 41η ημέρα του 2025. Απομένουν 324 ημέρες μέχρι το τέλος του έτους.


1163. Πέθανε σε ηλικία 32 ετών ο Βαλδουίνος Γ της Ιερουσαλήμ που νυμφεύτηκε το 1158 την 13χρονη Θεοδώρα Κομνηνή. Πέθανε χωρίς παιδιά και τον διαδέχτηκε ο αδελφός του Αμαλρίκ.

1258. Η Βαγδάτη κατελήφθη από τους Μογγόλους του Χουλέγκου Χαν που την έκαψαν. Καταστράφηκε το Χαλιφάτο των Αββασιδών και έληξε χρυσός αιώνας του Ισλάμ.

1392. Η κόρη του Δεσπότη των Σέρβων Κονσταντίν Ντράγκας Ντεγιάνοβιτς Ελένη Δραγάσενα , παντρεύτηκε τον αυτοκράτορα Μανουήλ Β Παλαιολόγο.

1619. Πραγματοποιήθηκε ο γάμος της πριγκίπισσας Χριστίνας Μαρίας της Γαλλίας και του Βίκτωρα-Αμεδέου Α ́ της Σαβοΐας, Δούκα της Σαβοΐας και πρίγκιπα του Πεδεμοντίου.


 1763. Στο Παρίσι, η Γαλλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψαν την Συνθήκη Ειρήνης με την οποία έληξε ο Επταετής Πόλεμος, και η Γαλλία παραχώρησε την επαρχία του Κεμπέκ στη Μεγάλη Βρετανία.

 1784. Η Αικατερίνη Β υπέγραψε το Ουκάζιο για την ίδρυση του λιμένα και του φρουρίου της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.

 1798. Ο Γάλλος στρατηγός Λουί Αλεξάντρ Μπερτιέ, εισέβαλε στη Ρώμη, συνέλαβε τον Πάπα Πίο ΣΤ και ανακήρυξε τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία στις 15 Φεβρουαρίου.

1810 . Ο Τσάρος Αλέξανδρος Α ' αρνήθηκε να δώσει τη Μεγάλη Δούκισσα Άννα Πάβλοβνα, ως σύζυγο στον Ναπολέοντα. Η Εκκλησία της Γαλλίας ακύρωσε το γάμο του Ναπολέοντα με την Ιωσηφίνα ντε Μποχαρνέ τους, που κράτησε πάνω από 13 χρόνια.

1811. Κατόπιν αιτήματος των σερβικών Αρχών που είχαν σχηματιστεί από τις 11 Ιανουαρίου , εισήλθε στο επαναστατημένο Βελιγράδι ένα σύνταγμα του ρωσικού στρατού , (περίπου 1.000 στρατιώτες ), που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από χιλι΄λδες Σέρβους που τους επευφημούσαν. Η άφιξή τους ήταν σαφής στήριξη των Ρωσόφιλοων υπό τον Καραγιώργη και τον Μιλένκο Στοΐκοβιτς έναντι των φίλων της Αυστρίας , υπό τους Ιβάν Γιούγκοβιτς και Μλάντεν Μιλοβάνοβιτς.

1814. Κατά την εκστρατεία των έξι ημερών ο Ναπολέων με 1800 Ιππείς και 4000 πεζούς διέλυσε ένα ρωσικό σώμα στη μάχη του Σαμπομπέρ. Οι Ρώσοι είχαν 3000 νεκρούς και αιχμαλώτους και έχασαν 21 κανόνια.

1821 Ο μονόχειρ Αλέξανδρος Υψηλάντης υπό την επιρροή της «αυλής» του και των Ρώσων «Δεκεμβριστών» φίλων του, απέρριψε το διάβημα, του Κέντρου τη Πίζας και όχι μόνο δεν ανέβαλε το Κίνημα αλλά εσπευσμένα διέβη τον Ρουβίκωνα, ( Προύθο),στις 10/22 Φεβρουαρίου 1821 και δυο ημέρες μετά στις 12/24 Φεβρουαρίου ύψωσε τη σημαία της Επανάστασης στο Ιάσιο της Μολδαβίας, εκδίδοντας και την επαναστατική του προκήρυξη με τίτλο, το σύνθημα των Φιλικών, «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος».

1824. Ο Σιμόν Μπολιβάρ ανακηρύχθηκε δικτάτορας του Περού.

1827. Ιδρύθηκε η Ναυτική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης.


1828
. Υπογράφηκε μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και της δυναστείας Καγιάρ , (10/22 Φεβρουαρίου) η  Συνθήκη του Τουρκμεντσάι με την οποία έληξε ο ρωσο-ιρανικός πόλεμος του 1826-1828, για τον Καύκασο  Με τη συνθήκη, το Χανάτο Ρεβάν, το Χανάτο του Ναχιτσεβάν και το Χανάτο Ταλύς δόθηκαν στη Ρωσία και αποφασίστηκε ότι ο ποταμός Αράς θα αποτελούσε τα σύνορα μεταξύ αυτών των δύο κρατών.

 1837.Tο απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου/10 Φεβρουαρίου ,  στις  14:45, άφησε την τελευταία του πνοή στην Αγία Πετρούπολη,  σε ηλικία 37 ετών, ο Αλεξάνταρ Σεργκέιεβιτς Πούσκιν. Είχε τραυματιστεί δύο ημέρες πριν σε μονομαχία .

1848. Φερδινάνδος Β΄ του βασιλείου των Δύο Σικελιών υπέγραψε το νέο σύνταγμα της Νάπολης.

1867. Ο Γρηγόριος ΣΤ΄ ,(κατά κόσμον Γεώργιος Φουρτουνιάδης), που απαγόρευσε τους ενταφιασμούς εντός των ναών και καταδίκασε τη μετάφραση της Αγίας Γραφής στη νεοελληνική επανήλθε για δεύτερη φορά στον Πατριαρχικό Θρόνο της Κωνσταντινούπολης.

1879. Στο Βέλικο Τάρνοβο άρχισε υπό την προεδρία του Έξαρχου Άνθιμου, η σύνοδος της Συντακτικής Συνέλευσης των Βουλγάρων, μετά την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από τους Τούρκους. Η Συντακτική Συνέλευση, συγκλήθηκε , από τον Ρωσο αυτοκρατορικό διοικητή Πρίγκιπα Αλ. Ντοντούκοφ - Κορσάκοφ, ο οποίος ηγούταν της προσωρινής ρωσικής διοίκησης μέχρι την δημιουργία των κρατικών θεσμών της Βουλγαρίας. Οι 229 λαϊκοί αντιπρόσωποι ολοκλήρωσαν το έργο τους , με την υιοθέτηση του Συντάγματος.

1883 . Τέθηκε  σε ισχύ στη Βουλγαρία ο πρώτος νόμος περί Τύπου.

1895. Ο Χαρίλαος Τρικούπης ζήτησε από τον Γεώργιο εξηγήσεις για την παρουσία του διαδόχου στα αντικυβερνητικά συλλαλητήρια. Ο βασιλιάς κάλυψε το διάδοχο Κωνσταντίνο Α' και ο Τρικούπης αποχώρησε έχοντας υποβάλλει προφορική  παραίτησή στο βασιλιά Γεώργιο Α’.

1901. Ο βασιλιάς της Σερβίας, Μίλαν Ομπρένοβιτς, πέθανε στη Βιέννη. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, η Σερβία κέρδισε διεθνή αναγνώριση στο Συνέδριο του Βερολίνου το 1878.

1904. Η Ιαπωνία κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία.

1906 . Καθελκύστηκε στην Αγγλία το θωρηκτό «HMS Dreadnought» το πρώτο από μία επαναστατική νέα γενιά πολεμικών πλοίων, που δημιούργησε την Κλάση «Θωρηκτό Ντρέντνωτ». Ανάδοχος ήταν ο βασιλιάς Εδουάρδο Ζ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου.

1913 . Βρέθηκαν στην Ανταρκτική. τα πτώματα των μελών της αποστολής του Ρόμπερτ Σκοτ στο Νότιο Πόλο 
1916. Τα γερμανικά τορπιλοβόλα βύθισαν μια βρετανική ναρκοθέτιδα στην Βόρεια Θάλασσα. (Ναυμαχία του Ντόγκερ Μπανκ).

1925. Στην Τουρκία άρχισε η εξέγερση των Κούρδων υπό τον Σείχη Σαίντ.

.1931.Το Νέο Δελχί  έγινε πρωτεύουσα της Ινδίας.

1936 .Στην Αιθιοπία άρχισε η μάχη του Άμπα Αραντάμ μεταξύ των ιταλικών στρατευμάτων και των Αιθιόπων .

1938. Ο βασιλιάς της Ρουμανίας Κάρολος Β' με την ευκαιρία μιας δημόσιας προσβολής από τον πρωθυπουργό Οκταβιαν Γκογκα, προς την εβραία ερωμένη του Μάγδα Λουπέσκου απέλυσε την κυβέρνηση και επέβαλε μια βραχύβια βασιλική δικτατορία, που επικυρώθηκε δεκαεπτά μέρες αργότερα με ένα νέο σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο ο βασιλιάς όριζε προσωπικά και τον πρωθυπουργό και όλους τους υπουργούς. Την επομένη ο Κάρολος διόρισε πρωθυπουργό τον Πατριάρχη Μύρωνα. Στην Αθήνα συνελήφθη και εκτοπίστηκε στην Πάρο ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος.

1939.Στον Ισπανικό Εμφύλιο οι Εθνικιστές ολοκλήρωσαν την κατάληψη της Καταλονίας και έκλεισαν τα σύνορα με τη Γαλλία. Στο Λονδίνο, άρχισαν οι εργασίες της διάσκεψης για το Παλαιστινιακό.

1940. Η Σοβιετική Ένωση άρχισε μαζικούς εκτοπισμούς στην Ουκρανία, το Καζαχστάν και τη Σιβηρία του πολωνικού πληθυσμού από τις κατεχόμενες περιοχές. Συνολικά εκτοπίστηκαν 200 χιλ. άνθρωποι.

1941. Στο Αλβανικό Μέτωπο η Ιταλική Αεροπορία Διώξεως κατέρριψε ένα ελληνικό Potez-633 της 31ης Μοίρας, που βρισκόταν σε αποστολή αναγνωρίσεως. Ο χειριστής Σμηναγός Γεώργιος Σταυραετός έπεσε υπέρ πατρίδος. Κατά τη διάρκεια ιταλικού αεροπορικού βομβαρδισμού φονεύθηκε στο χωριό Βινοκάζιτ ο δεκανέας Κωνσταντίνος Πανουργιάς του Ευαγγέλου, από τη Λαμία.Ξέρουμε ακόμα από το ΓΕΣ ότι στις 10 Φεβρουαρίου σκοτώθηκαν 4 Καλαματιανοί. Ο Στρατιώτης Πέτρος Ηλιόπουλος 24 ετών του 32ου ΣΠ στα «Δυτικά του Πόγραδετς». Ο Στρατιώτης Σπυρίδων Μπούντας 27 ετών, του 14ου ΣΠ, που«φονεύθηκε στην Τρεμπεσίνα». Ο  Στρατιώτης Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, 30 ετών, του 90ού ΣΠ. Πέθανε από τα κρυοπαγήματα  στο ύψ. Μάλι Ταμπαγιάν (ΒΑ Κλεισούρας) και ο Στρατιώτης Γεώργιος Σταθάκης, 31 ετών , του 16ου ΣΠ. Πέθανε στο Α’ Ορεινό Χειρουργείο (στην Πολύτσανη). Η ιταλική αεροπορία βομβάρδισε τη Φλώρινα, το Βόλο, και την Πρέβεζα. Το Λονδίνο διέκοψε τις διπλωματικές του σχέσεις με τη Ρουμανία. Στη Γαλλία ο ναύαρχος Φρανσουά Νταρλάν έγινε αντιπρόεδρος του Πετέν και ορίστηκε διάδοχος του.

1943. Στο πολιορκούμενο Λένινγκραντ άρχισε η Μάχη στο Κράσνι Μπορ, όπου αποδεκατίστηκε η ισπανική Γαλάζια Μεραρχία (με απώλειες κοντά στο .Στο Αλγέρι δημοσιεύτηκε το Μανιφέστου του αλγερινού λαού από τον Φερχάτ Αμπάς.

1945.  Στην Βάρκιζα ΚΚΕ,  Άγγλοι και Σοφιανόπουλος, συμφώνησαν κατ Αρχήν. Το σοβιετικό υποβρύχιο S-13 βύθισε ανοικτά των ακτών της Βαλτικής το γερμανικό «General von Steuben» που μετεφερε περισσότερους από 4.200 πρόσφυγες από την Πομερανία. Πνίγηκαν 3608 άνθρωποι. Σώθηκαν 659 άτομα. .Έληξε η μάχη μεταξύ αμερικανικών και γερμανικών στρατευμάτων για τον έλεγχο του δάσους Χίρτγκεν, με συνολικά 36.000 στρατιώτες νεκρούς.Η ρουμανική 4η Στρατιά επιτέθηκε στους Γερμανούς κατά μήκος του ποταμού Χρον, στην περιοχή του Μπρασώφ.

1947. Οι Σύμμαχοι της Γερμανίας , η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία και η Φινλανδία, υπέγραψαν τη συνθήκη ειρήνης των Παρισίων. Η Ιταλία παραχώρησε την Τεργέστη στη Γιουγκοσλαβία και τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα. Η Αλβανία έγινε ανεξάρτητο κράτος. Tο Συμβούλιο Aσφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με εννέα ψήφους υπέρ και με αποχή της Πολωνίας και της Σοβιετικής Ένωσης ενέκρινε το ψήφισμα 17 για το «ελληνικό ζήτημα» που διευκρίνιζε ότι ότι η Επιτροπή που δημιουργήθηκε από το ψήφισμα 15 δεν είχε αρμοδιότητα να ζητήσει από τις κυβερνήσεις της Ελλάδος, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της Γιουγκοσλαβίας να αναβάλει την εκτέλεση οποιουδήποτε από τους πολιτικούς κρατούμενους εκτός και εάν ο συγκεκριμένος θα μπορούσε να δώσει μαρτυρία που θα επικουρούσε την Επιτροπή στο έργο της».

1948. Ο Δημοκρατικός Στρατός βομβάρδισε για μια ώρα τη Θεσσαλονίκη. Από τις 02.30 έως τις 03.30 έριξαν περίπου 40 βλήματα. Σκότωσαν 6 αμάχους και έναν εγγλέζο. Συγκρούσεις με Κομμουνιστές έγιναν στη Βόνιτσα και τα Φάρσαλα. 1949. Ο Δημοκρατικός Στρατός έκανε την εμφάνιση του στο οροπέδιο της Φλώρινας με την προώθηση τμημάτων στο Κλειδί.

1951. Το Τάγμα του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας, μετά από τριήμερη επίθεση, κατέλαβε τα υψώματα βόρεια του υψώματος 402.

1953. Η Συνέλευση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βουλγαρίας ενέκρινε τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα με τις οποίες επιβαλλόταν η θανατική ποινή για το αδίκημα της προδοσίας.

1955. Η Ρουμανία και η Γιουγκοσλαβία υπέγραψαν συμφωνία για τη θέσπιση κανόνων της ναυσιπλοΐας στο Δούναβη.

1958 . Σκοτώθηκε στη Λύση από ενεδρεύουσα Αγγλική περίπολο ο Πάτροκλος Κόκκινος 20 ετών από τη Λύση ενώ μετέφερε οπλισμό.

1959. Στην Κύπρο, εκτελέστηκε από συναγωνιστές του ο Γιαννάκης Στεφανίδης 20 ετών από την Κώμη Κεπίρ.

1962. Στο Βερολίνο έγινε η ανταλλαγή του Σοβιετικού κατασκόπου Ρούντολφ Αμπελ με τον Γκάρι Πάουερς.

1964. Στο Λονδίνο , έληξαν άκαρπες οι εργασίες της Πενταμερούς

1972. Το Εμιράτο Ρας αλ-Καϊμά προσχώρησε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έγιναν 7.

1986. Το Ιραν εκαπέλυσε επίθεση για την κατάληψη της χερσονήσου αλ- Φάο. Άρχισε η δίκη της μαφίας στο Παλέρμο με περισσότερους από 400 κατηγορούμενους.


1990. Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα με το Γερμανό Καγκελάριο Χέλμουτ Κολ δήλωσε ότι η ενοποίηση της Γερμανίας αφορά στους Γερμανούς και όχι στη Σοβιετική Ένωση. Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Φρέντερικ Βίλεμ ντε Κλερκ ανακοίνωσε την απελευθέρωση  του  Νέλσον Μαντέλα

1997.Οι κροατικές δυνάμεις από το δυτικό τμήμα του Μόσταρ άνοιξε πυρ εναντίον μουσουλμάνων στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

2000. Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σερβίας Βόισλαβ Σέσελι δήλωσε ότι τα αυτοαποκαλούμενα «ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης» είναι μισθοφόροι των Αμερικανών.

2004.Ο Πρόεδρος της Γεωργίας πράκτορας Μιχαήλ Σαακασβίλ επισκέφθηκε τη Μόσχα
2005.Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας για πρώτη φορά ανακοίνωσε δημόσια ότι η χώρα διαθέτει πυρηνικά όπλα .

2006 . Ο Φατμίρ Σεϊντίου εξελέγη πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου.

2007 . Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου. Σε διαδήλωση  της «Αυτοδιάθεσης» στην Πρίστινα ενάντια στο σχέδιο του ΟΗΕ για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους, 70 τραυματίστηκαν και 14 συνελήφθησαν

2008. Ο Αλιέκσι Τσιπρόφσκι εκλέχτηκε νέος Πρόεδρος του Συνασπισμού με το 70% των ψήφων του 5ου Συνεδρίου του κόμματος.

2009.Βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ. Το κόμμα του Καντίμα κέρδισε τις εκλογές αλλά δεν κατάφερε να σχηματίσει συνασπισμό. Ως αποτέλεσμα, το κόμμαΛικούντκα τάφερε να σχηματίσει συνασπισμό και να σχηματίσει κυβέρνηση.


2015. Στον Πόλεμο του Ντονμπάς επίθεση τω αυτονομιστών με 32 Ρουκέττες κατά των ΟΥΚΩΝ στο Κραματόρσκ. Σκοτώθηκαν 17.

2020.Ο Μαυροβούνιος υπουργός άμυνας Πέταρ Μπόσκοβιτς δήλωσε ότι οι αντιδράσεις στο νόμο για την ελευθερία της θρησκείας εξελίχθηκαν σε έναν πολιτικό αγώνα κατά του Κράτους και του κυριαρχικού δικαιώματος του να ρυθμίζει τις εσωτερικές υποθέσεις. Σε συνέντευξη στον «Ριζοσπάστη» (Πόπιεντα), τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην ανεχθεί την κλιμάκωση των διαμαρτυριών και τυχόν συγκρούσεις, και ότι συζήτησε με τους εταίρους του ΝΑΤΟ που του είπαν ότι μπορεί πάντα να υπολογίζει στη υποστήριξη του.

2022. Ο επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπίας,  (SVR) Σεργκέϊ Ναρούσκιν δήλωσε ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται για πόλεμο στο Ντονμπάς .

2024. Το κίνημα 21 ανακοίνωσε την  Γνωμοδότησή του Συνταγματολόγου Μποτόπουλου σχετικά με την αναπλήρωση των θανόντνων και παραιτηθέντων βουλευτών κατα τα τρία πρωτα έτη της θητείας της Βουλής. 

Σύμφωνα με το Exit poll του Τ/Ο σταθμού "ΚΛΑΝ ΚΟΣΟΒΑ" το Κίνημα Αυτοδιάθεση του Κούρτι έλαβε το 38,2%, το PDK του Κράσνικι 22,4%, το LDK 20,1%, και AAK του Χαραντινάι 7,6%. Η Σερβική Λίστα 5,4%


Το Κίνημα Αυτοδιάθεσης (VV) του Άλμπιν Κούρτι  θα έχει 43 έδρες. Το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου (PDK) του Memli Krasniki 25 έδρες και η Δημοκρατική Λίγκα του Κοσσυφοπεδίου (LDK)  23 έδρες. Ο Ραμούς Χαραντινάϊ που κατέβηκε σε συνασπισμό με τη Σοσιαλδημοκρατική Πρωτοβουλία  9 έδρες. Η Σερβική Λίστα θα έχει 10.
 Παρόμοια αποτελέσματα δόθηκαν από δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν από τις Gazeta Express, TV7 και RTV Dukagjini. Νωρίτερα, μια πρόβλεψη για τις εκλογές κυκλοφόρησε από τον Koha, σύμφωνα με την οποία το VV θα κερδίσει το 42,3%, το PDK το 21,3%, το LDK το 20,4% και το AAK το 6,3% των ψήφων. 

9/2/25

Ο Ελόν Μασκ ζήτησε να κλείσουν το ραδιόφωνο της Cia και η "Φωνής της Αμερικής"



Είναι απαραίτητο να κλείσουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «Radio Liberty» και «Voice of America», αφού κανείς δεν τους ακούει και περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως δαπανώνται για τη δουλειά τους. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ (DOGE), Ελόν Μασκ


Ημέρες του 66.Τα ΘΑ ποτέ δεν πεθαίνουν. 1966-2025. Η Αγία ΚωλοΟικογένεια των Μητσοτακένσκι είναι πάντα εδώ. Μαζί και οι Γλύξμπουργκ-Ντε Γκρέτσια

Στον παράδεισο των Αποστατών. 
Ο Εφιάλτης Κώστας Μητσοτάκης ανακοίνωσε στις 8 Φεβρουαρίου 1966 το Πενταετές 1966-1970 με αύξηση του ΑΕΠ 7,7% τον χρόνο, 10.000 νοσοκομειακές κλίνες και 7000 αίθουσες διδασκαλίας. 
Ταυτόχρονα οι πράκτορες παρακολουθούσαν με ψυχραιμία τις τουρκικές απειλές. 
Την ιδία ψυχραιμία έχουν σήμερα και το Εφιαλτάκι και ο Ιουδαίος με το ΚΙΠΑ από την Χειμάρρα

Ημέρες του 45. Παρασκευή 9η Φεβρουαρίου. Ενώ στην Βάρη, στην Βίλα του Πέτρου Κανελλόπουλου οι Άγγλοι προπαθούσαν να πείσουν τους Κομμουνιστάς να επιστρέψουν στον Νόμο του Ρότσιλντ, βρέθηκαν στο Μπραχάμι 80 πτώματα αγνοουμένων. Οι αντιπροσωπείες της Αριστεράς υπό τον Σοφιανόπουλο και των Κομμουνιστών που συζητούσαν για 4 ώρες με τους Άγγλους εμπειρογνώμονες διαφώνησαν στην άρση του Στρατιωτικού Νόμου.

Η εφημερίς "Ελευθερία" του πράκτορα της SoE Πάνου Κόκκα  φώναζε με θράσος χιλίων πιθήκων ότι  έπρεπε να εκλείψουν από την Ελλάδα οι Ένοχοι συνεργασίας  με τον κατακτητή. 
Το Λονδίνο, εν τω μεταξύ, γνωμάτευσε ότι ουδείς συνδικαλιστής πλήν των Κομμουνιστών δεν εκπροσωπούσε την ελληνική εργατική Τάξη

Παράλληλα συνεχιζόταν η περισυλλογή των πτωμάτων     

  που σκόρπισε σε όλη την Αθήνα το «Κόκκινο θηρίο».  

            Η χρυσή Λίρα έκανε 5450 δραχμές.                                  Πιάστηκε και ο ΕΑΜίτης έφορος που διέθεσε τους Φόρους

 για τον Αγώνα. (Αυτός αμνηστεύτηκε). 




ΜΕ ΑΠΕΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ....ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ

Δεν θυμήθηκα μόνο εγώ την Αντιγόνη λόγω USAID αλλά και άλλοι.(ΜΕΓΚΑ ΤΣΑΝΕΛΕ)


 

Έφυγε από την ξαφνικίτιδα

 

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Όλγα Πάστρα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της. 
Η κ.  Όλγα Πάστρα, έφυγε από τη ζωή προδομένη από την καρδιά της, τρεις μήνες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Σπύρο Λιακωτίτη.

Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε το πρωί χωριό Βασιλευκα στo μετωπο του Κραματορσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν την Μπαρανόβκα

Φωτογραφία από το Πακρόφσκ.

Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται για το Πακρόφσκ, από το οποίο αποσύρονται Ουκρανικές μονάδες. Οι πρώτες ρωσικές  ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης εισήλθα;ν από το πρωί  στα περίχωρα του Παακρόφσκ  υπό την κάλυψη πυρών πυροβολικού. Οι Χαχόλοι ανακοίνωσαν ότι απέκρουσαν στο Πακρόφσκ 54 επιθέσεις.

 Σκληρές μάχες εντός του Τσασόβ Γιάρ, του οποίου η απελευθέρωση δε θα αργήσει.

 Μεγάλη ρωσική προέλαση στο μετωπο του Χάρκοβο.Οι Ρώσοι στρατιωτικοί συντάκτες  μεταδίδουν  ότι η κατάσταση για τους ουκρανικούς σχηματισμούς στην περιοχή του Κουπιάνσκ και στο βόρειο τμήμα της περιοχής του Χάρκοβο είναι σχεδόν καταστροφική.Χθες καταλήφθηκε το χωριό Φιγκολέβκα.

Ο διοικητής της 132ης Ανεξάρτητης  Μηχανοκίνητης Ταξειρχίας Ίβαν Σουλγκα είπε στους δημοσιογράφους ότι στο Τορέτσκ συνελήφθησαν ανδρες των ουκρανικών Ταγμάτων "Λιούτ"  και "Σαφάρι" , τα οποία αποτελούν μέρος των παραστρατιωτικών μονάδων της ειδικής αστυνομίας της Ουκρανίας. 

Οι ρωσικές δυνάμεις Μονάδες του Σώματος Στρατού «Βοστόκ» βελτίωσαν την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής σε τέσσερεις οικισμούς, της περιοχής Ζαπορόζιε.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας  ανακοίνωσε  ότι  το  63,2% των εδαφών που είχαν καταλάβει οι Χαχόλοι στην περιοχή Κούρσκ έχουν απελευθερωθεί. ( 801 τετραγωνικά χιλιόμετρα).
Ο ρωσικός στρατός απώθησε σήμερα από την Φανασέεβκα και την Τσερκάσυ Κονοπέλκα τα υπολείμματα των χαχόλων που ειχαν παραμείνει στις δασικές ζώνες από τις 6 Φεβρουαρίου  μετα την ανεπιτυχή  «αντεπίθεση» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας,
) Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέκρουσαν τρεις αντεπιθέσεις των Χαχόλων στο έδαφος της περιοχής Κουρσκ. Οι Ρώσοι αντιμετώπισαν 11 ταξιαρχίες. Μια Τεθωρακισμένη , τέσσερες μηχανοκίνητες, δύο αερομεταφερόμενες, μια πεζοναυτών και τρεις εδαφικής άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Bogdanovka, Gogolevka, Goncharovka, Zaoleshenka, Ivashkovsky, Kolmakov, 1st Knyazhy, 2nd Knyazhy, Lebedevka, Martynovka, Mirny, Nikolsky, Rubanshchina, Sverdlikovo, Sudzha και Yuzhny. 
 Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερους από 320 στρατιώτες. Επιπλέον, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν πέντε άρματα μάχης , τρία τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 16 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 26 οχήματα, τέσσερα πυροβόλα, δύο όλμους, ένα σημείο ελέγχου μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), δύο αποθήκες πυρομαχικών και έναν σταθμό ραντάρ ελέγχου εναέριου χώρου.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 1941. 105 ημέρα του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου. Οι Ιταλοί βομβάρδισαν τις εκκλησίες. Καταστράφηκε ο Αγιος Σπυρίδωνας των Ιωαννίνων. Ζημιές στην Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη. Ο Τσώρτσιλ διέταξε στις 9 Φεβρουαρίου, την προετοιμασία για την αποστολή στην Ελλάδα από την Αίγυπτο, μιας «Δύναμης».


 Το Γενικό Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων στο Πολεμικό Ανακοινωθέν ανέφερε 247 της 9ης  Φεβρουαρίου 1941 ανέφερε:  «Στο ελληνικό μέτωπο, τοπικές δράσεις. Η αεροπορία μας βομβάρδισε αποτελεσματικά  εχθρικές θέσεις και στρατεύματα. Χτυπήθηκαν επίσης ορισμένοι στόχοι των βάσεων της Πρέβεζας και του Ναυαρίνου. Κατά τη διάρκεια αυτών των ενεργειών, ένα αεροσκάφος τύπου Gloster και ένα αεροσκάφος τύπου P.Z.L. καταρρίφθηκαν από τα βομβαρδιστικά μας. Ένα από τα αεροσκάφη μας σε αναγνώριση πάνω από τη δυτική Μεσόγειο, που δέχθηκε επίθεση από τρία μαχητικά αεροσκάφη τύπου Hurricane, κατέρριψε ένα από αυτά.  Στη Βόρεια Αφρική, τοπικές μάχες στη νότια Βεγγάζη.Στην Ανατολική Αφρική, ο εχθρός ανανέωσε τις επιθέσεις του, οι οποίες αποκρούστηκαν. Στα σύνορα με τη Σομαλία, μια επίθεση σε μία από τις θέσεις μας αποκρούστηκε .Ο εχθρός επιχείρησε αεροπορικές επιδρομές στην Ασμάρα Στο Αιγαίο, χθες το απόγευμα, εχθρικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τα αεροδρόμια μας. Χωρίς θύματα, μικρές ζημιές».

ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ 10ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1941

Μια φωτογραφία της αγγλικής προπαγάνδας που έδειχνε "τα δικά μας" να σπεύδουν για να διώξουν τα Ιταλικά  
 Το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου ο Διαγγελέας ανακοίνωσε την κατάρριψη οκτώ Ιταλικών αεροσκαφών και την σύλληψη αιχμαλώτων


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΊΑΣ με τον Νόμο της εξαπάτησης 2+2=5.Ο Ελληνικός χρυσός εκλάπη το 1941 από την πρακτορική Φαμίλια των Ντε Γκρες, (Γλυξμπουργκ) και παραδόθηκε στους Άγγλους . Για 81 χρόνια, καμια κυβέρνηση κανείςπ Πρψθυπουργός, και κανένα κοινοβούλιο, και ούτε η Επταετία ζήτησαν ποτέ την επιστροφή του Ελληνικού Χρυσού


Ο Ελληνικός Εθνικός χρυσός μεταφέρθηκε στην Κρήτη  με το Αντιτοριπιλικο Βασσίλισα ΟΛΓΑ   την Καθαρή Δευτέρα του 1941.

Ηταν η 3η Μαρτίου. Την επομένη εφθασαν στον Πειραιά για ν αμας βοηθήσουν,  οι πρώτοι Άγγλοι, που έστειλε ο Τσώρτσιλ. 

Η εντολή για την συσκευασία και την μεταφορά του Χρυσού στην         Κρήτη  δόθηκε  πριν τις 3 Μαρτίου. 

Στην συνέχεια,  παραδόθηκε με πρωτόκωλλο  από την Βασιλική κυβέρνηση  και την Τράπεζα της Ελλάδος στους Άγγλους που τον μετέφεραν από την Κρήτη στην Αίγυπτο και από εκεί στην                    Νότιο Αφρική. Και στην συνέχεια χάθηκε.

Το πρακτορείο του ΚΚΕ υποστήριζε ψευδώς το 1946 ότι ο χρυσός θωρήθηκε από τον Βασιλιά στους Άγγλους. 

Δεν υπήρξε καμιά πράξη δωρεάς. 

Οι κομμουνιστές,  δεν ζητούσαν να επιστραφεί ο  χρυσός                             από την Αγγλία, αλλά , ενόψει του δημοψηφίσματος,                               έλεγαν ότι ο Κακός Βασιλιάς τον χάρισε στους Άγγλους                         η οποίοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να τον επιστρέψουν.

 ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του MI6 ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΑΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΕΦΙΛΑΤΗΣ                 ΑΠΌ ΤΙΣ ΣΤΗΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΖΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ                    ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΜΠΑΛΦΟΥΡ (ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΑΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ PER MARE         PER TERRA H «ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΉ» METAPEDIA), ΔΙΕΨΕΥΔΑΝ ΜΕ            ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ  ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ.

                ΝΑ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΕΚΛΑΠΕΙ              ΑΠΌ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ Ο ΕΥΓΝΩΜΩΝ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΓ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΑΝΟΣ  ΚΟΚΑΣ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ                    ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 1946

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΑΣ
 ΑΛΛΑ , ΝΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΈΜΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΊ Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ  ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ 74  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ημέρες του 49. Η Στροφή του Τίτο. Η Εξόντωση των Συμμοριτών στην Πελοπόννησο, ο διωγμός των Ελλήνων της Ρουμανίας, το Μακεδονικό