12/12/08

Καλό ταξείδι Τάσσο.


Το ελληνικό έθνος δεν θα ξεχάσει ποτέ τον εθνικό ηγέτη που ακύρωσε το σχέδιο Ανάν. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανήκει στο Πάνθεο της Ιστορίας τών Ελλήνων.
Ηχήστε βροντερά οι σάλπιγγες!

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΤΩΝ ΜΑΚΑΡΩΝ.
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΛΑΟΙ-ΟΠΟΥ ΓΗΣ-ΤΟΝ ΠΡΟΠΈΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ.
ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΜΩΝΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ, ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΙΤΙΚΗ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΎΠΡΟΥ.
ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ.ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΩΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΟΦΏΝΗΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΦΥΣΙΚΩΣ ΑΠΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ .ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΘΑ ΝΙΚΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ
Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Ο Τάσσος έφυγε
Ο Τάσσος έφυγε. Λαμπρότερο επιτύμβιο από τον παραπάνω τίτλο μιας από της μεγαλύτερης τουρκικές εφημερίδες, δεν θα μπορούσε να' χει Έλληνας. Αυτό ας χαραχθεί στο νου και την ψυχή του καθενός από μας.Σκεφθείτε έναν προς έναν όλο αυτό το συρφετό που τον μίσησε και τον πολέμησε κι εδώ και στην Κύπρο. Ποιος τους υπολόγισε ποτέ; Ποιός τους φοβήθηκε, ποιός τους σεβάστηκε; Κανείς. Πουτάνες των πρεσβειών και του μαύρου χρήματος. Λαδωμένοι αρουραίοι των ξένων συμφερόντων. Ποιος ξένος υπολόγισε ποτέ αυτές τις πολιτικοδημοσιογραφικές κοκότες; Κανείς. Βρείτε έστω μια τόση δα ασήμαντη προσφορά τους στο Κοινό των Ελλήνων. Τίποτα. Μια επαρχιώτικη φτωχομπινέδικη μαφία, ψιλοπαλιανθρωπάκοι, ανακυκλωμένοι αριστεροί και ραμολιμέντα της Αποστασίας, διανοούμενοι του δίφραγκου, κομπέρ της πολιτικής, αδίστακτα ασπόνδυλα της κοινοβουλευτικής ραστώνης και όλοι, μα όλοι, βαθύτατα μισέλληνες, συμπλεγματικοί επαρχιώτες της Εσπερίας.Ο Τάσσος ήταν Αρχηγός, πρόμαχος. Σίγουρα είχε ελαττώματα κι έκανε λάθη. Όμως τον άντρα τον κρίνει η μεγάλη ώρα κι εκεί ο Τάσσος στάθηκε τείχος Τιμής και Εθνικού Συμφέροντος. Από τα νιάτα του στην ΕΟΚΑ και τις άγριες μέρες της ανταρσίας, ως την απόπειρα εφαρμογής του ανανικού απαρτχάϊντ στην Κύπρο. Τους έτριψε το σχέδιο τους στην μούρη. Το διάγγελμα του ήταν η πρώτη στιγμή μετά από χρόνια που ένοιωσα πάλι υπερήφανος, που νοιώσαμε όλοι περήφανοι. Διέλυσε τους σχεδιασμούς τους, αποκάλυψε το αποκρουστικό πρόσωπο τους, συνέγειρε τον λαό. Σταμάτησε τον εχθρό στις Πύλες και ξεβράκωσε την Πέμπτη Φάλαγγα της νεοκυπριακής και κολωνακιώτικης δουλοφροσύνης. «Ο μόνος Έλληνας εδώ και δεκαετίες που γονάτισε του Τούρκους». Καλό ταξίδι.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, που συνέδεσε το όνομά του με το συντριπτικό «όχι» των Ελληνοκυπρίων (και του ελληνισμού)στο Σχέδιο Ανάν ,«εφυγε» από τη ζωή στη μία και οκτώ πρώτα λεπτά της 12ης Δεκεμβρίου.Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ( 2003-2008) ,νοσηλευόταν από τις 22 Νοεμβρίου, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονος και με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.
Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 7 Ιανουαρίου 1934.
Αναλυτικά το βιογραφικό του.
1955-59: Εξάσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στη Λευκωσία. Έλαβε ενεργό μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ από διάφορες θέσεις, αρχικά ως τομεάρχης Λευκωσίας και αργότερα ως γενικός υπεύθυνος για όλη την Κύπρο της πολιτικής οργάνωσης της ΕΟΚΑ, ΠΕΚΑ.
1959: Λαμβάνει μέρος στη Διάσκεψη του Λονδίνου και καταψήφισε τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου.
1959-60: Διατελεί μέλος της Συνταγματικής Επιτροπής, που συνέταξε το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Απρίλιος 1959: Διορίζεται υπουργός Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης.
Αύγουστος 1960: Διορίζεται υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ιανουάριος 1964: Διορίζεται και υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων. Επιπλέον, διατελεί υπουργός Υγείας.
1970: Εκλέγεται βουλευτής Λευκωσίας του Ενιαίου Κόμματος.
1976: Επανεκλέγεται βουλευτής, ως ανεξάρτητος.
Απρίλιος - Οκτώβριος 1976: Ορίζεται πρόεδρος της Βουλής.
1976-78: Είναι σύμβουλος του πρώτου διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς στις διακοινοτικές συνομιλίες, Γλ. Κληρίδη. Τον Απρίλιο του 1976 διορίζεται ο ίδιος συνομιλητής, θέση στην οποία παραμένει έως τον Ιούλιο του 1978. Αντιπροσωπεύει την Κύπρο σε πολλά διεθνή συνέδρια και την ελληνοκυπριακή κοινότητα σε πολλές προσφυγές της Κύπρου στον ΟΗΕ και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
1980: Ιδρύει το κόμμα Ένωση Κέντρου. 1981: Αποτυγχάνει να εκλεγεί βουλευτής.
1989: Η Ένωση Κέντρου συγχωνεύεται με το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ).
1991: Διατελεί βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου.
Στις 7 Οκτωβρίου του 2000 εκλέγεται, χωρίς αντίπαλο, πρόεδρος του ΔΗΚΟ, διαδεχόμενος τον ιδρυτή και πρόεδρο του κόμματος, τότε πρόεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού.
Στις 27 Μαΐου του 2001το ΔΗΚΟ συγκεντρώνει ποσοστό 14,84% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές και έρχεται τρίτο, με πρώτο το ΑΚΕΛ και δεύτερο τον ΔΗΣΥ. Ο ίδιος επανεκλέγεται βουλευτής Λευκωσίας.
Στις 16 Φεβρουαρίου του 2003 κερδίζει τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 51,51% των ψήφων, έναντι 38,80% του τότε προέδρου Γλαύκου Κληρίδη. Την υποψηφιότητά του στηρίζουν το ΔΗΚΟ, το ΑΚΕΛ, το ΚΙΣΟΣ, το Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών, η Έπαλξη Ανασυγκρότησης του Κέντρου και η Κίνηση Ανανεωτικής Πρωτοβουλίας.
Αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 28 Φεβρουαρίου.
Στις 16 Απριλίου του 2003 υπογράφει στη Στοά του Αττάλου, επί ελληνικής προεδρίας, τη συνθήκη προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Την 1η Μαΐου του 2004, η Κύπρος γίνεται μέλος της ΕΕ.
Στις 26 Φεβρουαρίου του 2005 ανακηρύσσεται πρόεδρος του ΔΗΚΟ, χωρίς αντίπαλο, για την επόμενη τετραετία.
Στις 21 Μαΐου του 2006 το ΔΗΚΟ συγκεντρώνει το 17,92% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές, σημειώνοντας αύξηση 3,08% σε σχέση με το 2001, παραμένει όμως τρίτο κόμμα, με πρώτο το ΑΚΕΛ και δεύτερο τον ΔΗΣΥ, που και τα δύο καταγράφουν απώλειες.
Στις 29 Αυγούστου του 2006 υποβάλλει την παραίτησή του από την ηγεσία του ΔΗΚΟ.
Στις 7 Οκτωβρίου του 2006 αποχωρεί και τυπικά από την ηγεσία του ΔΗΚΟ.
Στις 17 Φεβρουαρίου του 2008 έρχεται τρίτος, με ποσοστό 31,79% των ψήφων, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και αποκλείεται από το δεύτερο γύρο, στον οποίο αναμετρώνται ο Ι. Κασουλίδης (33,51%) και ο Δ. Χριστόφιας (33,29%). Την υποψηφιότητά του στηρίζουν το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών και το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος. Το όνομα του έχει ήδη γραφτεί με μεγάλα γράμματα στην ιστορία του σύγχρονου ελληνισμού, είθε να μην ξεχαστεί και να μην μαυριστεί απο οποιονδήποτε ποταπό συκοφάντη,εφιάλτη και λακέ η μνήμη του και οι εθνικοι αγωνες του.

24 Νοεμβρίου 1940.28η ημέρα του ελληνοϊταλικού Πολέμου,Ο προδότης Δθαγγελέας Παπάγος θυσίασε 60 ελληνόπουλα σε μια βλακώδη "επιτελική" επιχείρηση στη Σαγιάδα που σχεδίασε μαζί με τους Άγγλους φίλους του

24 Νοεμβρίου 1940. Η εγκληματική αποβατική επιχείρηση του Διαγγελέα Παπάγου στη Σαγιάδα  Στις 20 Νοεμβρίου 1940 , ο Παπάγος διέταξε τον διοι...