1/5/09

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γράφει: Η Ρόζα Βιδάλη ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ
Πηγή:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3332

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με τη μεγάλη οικονομική κρίση που δημιούργησε η παγκοσμιοποίηση, η νέα τάξη πραγμάτων και οι τράπεζες.
Είναι ανάγκη λοιπόν, η φετινή 1η ΜΑIΟΥ να σημάνει την ανατροπή στις πολιτικές εκείνες που έχουν οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ηττοπάθεια και τον ωχαδερφισμό και όχι στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.
Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι οι προκλήσεις της σημερινής εποχής δεν μπορούν να απαντηθούν μέσα από παραταξιακές και κομματικές λογικές αλλά μόνο όταν οι έννοιες:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, αποκτήσουν νόημα και μόνο όταν η καθαρή μας φωνή βρει διέξοδο μέσα από μια πλατιά κοινωνική συμμαχία και γκρεμίσει τα σχέδια των τεχνοκρατών της εξουσίας.
Η ανασυγκρότηση του Σ/Κ πρέπει να γίνει άμεσα και με όρους ειλικρινείας και σοβαρών επιχειρημάτων και στη συνέχεια να αναδειχθούν οι πραγματικές καθαρές φωνές που έχουν συνεπή και αποφασιστική δράση.
Η φετινή Πρωτομαγιά δεν πρέπει να έχει το χαρακτήρα μνημοσύνου και δημαγωγικής έκφρασης αλλά να δώσει το σύνθημα της ανατρεπτικής πολιτικής ενάντια σε κόμματα και κυβερνήσεις που με τις ενέργειές τους προσπαθούν να μας αφαιρέσουν τις κατακτήσεις και τα νόμιμα δικαιώματα μας.
Οφείλουμε λοιπόν να αντισταθούμε σθεναρά σε αυτό που μας ετοιμάζουν και να απαντήσουμε δυναμικά στη προπαγάνδα των μηχανισμών της εξουσίας και ορισμένων μέσων ενημέρωσης που συκοφαντούν αγώνες και εργαζομένους διότι κάποιοι δε θέλουν να ασκούμε το δικαίωμα που μας δίνει το ίδιο το Σύνταγμα να συνδικαλιζόμαστε και να παλεύουμε για τα συμφέροντα των εργαζομένων.Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση και να απομονώσουμε τους υπονομευτές και ψευτοηγεμόνες του Σ/Κ, που με τις συμπεριφορές και τις ενέργειες τους, με πράξεις πραξικοπηματικές δηλητηρίασαν το επαναστατικό πνεύμα των εργαζομένων και δημιούργησαν το αίσθημα της απαξίωσης στις τάξεις των εργαζομένων.

Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ καλεί τους εργαζόμενους να υψώσουν τη φωνή τους, να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να γίνουν συνοδοιπόροι στο ΝΕΟ, ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ που κάνει ο Σύλλογός μας για τη διασφάλιση των κατακτήσεων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  29/3/23 Η 29η Μαρτίου στην Ιστορία Η 29η Μαρτίου είναι η 88η ημέρα του  Γρηγοριανού ημερολόγιου. Απομένουν 277 μέρες μέχρι το τέλος του έτ...