31/5/09

H Ξάνθη έγινε Eskije στο iphone

Αγαπητοί συμπατριώτες


Θα ήθελα να ενημερώσω το forum γιά μία εξέλιξη την οποια εγώ (και λόγω καταγωγής) θεωρώ τουλάχιστον ενοχλητική αν όχι ανησυχητική.

Αναφέρομαι στην καταγραφή της γενέτειρας μου Ξάνθης στον κατάλογο καιρού του iphone (ένα απλό πρόγραμμα αναζήτησης θερμοκρασιών στο διαδύκτιο) ως Eskije (η οποία είναι η τουρκική ονομασία της). Για κάποιους αυτό μπορεί να είναι μια μικρή παράβλεψη όπως οι τόσες άλλες, αλλά έχοντας υπ’όψιν και το χοντρό εδαφικό παιχνίδι που παίζεται αύτην τη στιγμή που μιλάμε από την «φίλη» και γείτονα Τουρκία με μοχλό πίεσης την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, και ο πλέον αφελής θα μπορούσε να καταλάβει ότι τέτοιου είδους «μικροπαραβλέψεις», εάν αυξηθούν σε αριθμό (που ποιός μπορεί να ξέρει πόσες είναι ήδη), μπορεί να φανούν χρήσιμες σε κάθε είδους βλέψεις. Ας μην αγνοούμε οτι πολλές φορές στην παγκόσμια πολιτική σκηνή οι λέξεις μπορεί να αποδειχθούν επικινδυνότερες ακόμα και πράξεων. Τονίζω ότι ίσως να έχουμε να κάνουμε με απλή έλειψη σοβαρής προετοιμασίας από πλευράς της εταιρίας (πρέπει να είναι η ΜΑC) πού δημιούργησε το πρόγραμμα αλλά όπως και να έχει το ζήτημα, εδώ δημιουργείται ένα κακό προηγούμενο πού ίσως και να είναι και ανησυχητικό λόγω της πολυπολιτισμικής σύνθεσης της περιοχής.
Ευχαριστώ
Ιορδάνης Καραγιαννίδης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όπως χαρακτηριστικά λέει κι ο Ζουράρης "οταν παραδίδεις λέξεις, παραδίδεις εδάφη". Κι όταν ψάχνω παραμυθία καταφεύγω στις Γραφές. " Γρηγορείτε. Ο καιρός γαρ εγγυς εστιν" και κυρίως εκείνο το " Κράτα την Ψυχή σου στον Αδη και Μη Απελπίζου", γιατί πολλή απελπισία μας πλάκωσε και λύση δεν βλέπουμε πουθενά, περικυκλωμένοι τελικά απο κάθε είδους.... agents ή όπως το λέμε στο χωριό μου... πρακτόρια.

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...