25/11/10

ΝΕΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Αθήνα, 24/11/2010


Η Κυβέρνηση αιφνιδιάζοντας για μια ακόμη φορά, εξήγγειλε νέα επιδρομή κατά των πολυτέκνων, προαναγγέλλοντας τη θέσπιση εκ νέου εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα και προφανώς και του επιδόματος τους τρίτου παιδιού.

Η θέσπιση του επιδόματος του τρίτου τέκνου και του επιδόματος και σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας έγινε στα πλαίσια της ασκήσεως δημογραφικής πολιτικής, για να ενθαρρυνθούν οι Έλληνες στην απόκτηση περισσοτέρων παιδιών. Η πατρίδα μας έχει καταντήσει να είναι η τρίτη πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου και έχει μεταβληθεί σ΄ ένα απέραντο γηροκομείο, αφού στην απογραφή του 1961 ο αριθμός των παιδιών ηλικίας μέχρι 14 ετών ανήρχετο σε 2.243.962 δηλ. το 27% του πληθυσμού (που ήταν 8.768.372) και των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών σε 686.654 δηλ. στο 8% του πληθυσμού, το δε 2007 ο αριθμός των παιδιών ηλικίας μέχρι 14 ετών μειώθηκε σε 1.598.684, δηλ. στο 14% περίπου του πληθυσμού (που είναι 11.192.849) και των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών ανήλθε σε 2.082.217 δηλ. στο 19% περίπου του πληθυσμού, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών στα 50 αυτά περίπου χρόνια μειώθηκαν κατά 645.278 και οι ηλικιωμένοι οι άνω των 65 ετών αυξήθηκαν κατά 1.395.563!! Αυτή είναι η θλιβερή κατάσταση και δεν διαφαίνεται ελπίδα ανατροπής.

Η θέσπιση αυτών των επιδομάτων δεν έγινε για λόγους κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου να ενισχυθούν αυτοί που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, αλλά για να γεννηθούν παιδιά και αυτά τα θέλουμε απ΄ όλους και όχι μόνον από αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Η ίδια η Κυβέρνηση στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 όχι μόνον διατήρησε τη διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2, πού προβλέπει ότι: «πολύτεκνες οικογένειες... έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος», αλλά προχώρησε ακόμη περισσότερο και θέσπισε με την παρ. 5 του ίδιου άρθρου ότι: « Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους».

Το μέτρο των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος τρίτου παιδιού, του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, θεσπίσθηκε το 1997 και απέτυχε, αφού ουδεμία εξοικονόμηση δαπάνης υπήρξε, όπως αποδεικνύεται από τα ποσά που χορηγήθηκαν από το έτος 1995 και μετά και όχι μόνον αυτό, αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 1095 / 2001 απόφασή του και πλήθος άλλων που επακολούθησαν μέχρι και σήμερα, θεώρησε αντισυνταγματική την παραπάνω θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ το ίδιο αποφάνθηκαν και όλα τα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας.

Η επάνοδος σ΄ ένα μέτρο, που έχει χαρακτηρισθεί αντισυνταγματικό, είναι αδιανόητη και απαράδεκτη. Εκτός, εάν η Κυβέρνηση στα πλαίσια της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης νομίζει ότι έχει εξασφαλίσει εκ προοιμίου απόφαση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θ΄ αλλάξει τη νομολογία του. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε οφείλει να μας το γνωστοποιήσει ώστε να μην ταλαιπωρούνται εκ νέου και οι πολύτεκνοι με προσφυγές στο ΣτΕ. Θεωρούμε, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει και συνεπώς η Κυβέρνηση έχει χρέος να εγκαταλείψει τα αποτυχημένα πειράματα.

Προκαλεί δε απορία και κατάπληξη το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αρνείται να εκδώσει μία απλή Υπουργική απόφαση της Υπουργού Παιδείας, όπως προβλέπεται από το ν. 1566/1985 (άρθρο 2 παρ. 7) που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ψήφισε, με την οποία να υποχρεώνει τους μαθητές να επιστρέφουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς τα σχολικά βιβλία, που τους διανέμονται δωρεάν, ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές της επόμενης σχολικής χρονιάς (αλλιώς να τα πληρώνουν), όπως γίνεται στη Γερμανία για έξι (6) συνεχή χρόνια και με αυτόν τον τρόπο να εξοικονομήσει αμέσως 30.000.000 ευρώ κάθε χρόνο. Ακόμη να πράξει το ίδιο και για τα συγγράμματα, που διανέμονται δωρεάν στους φοιτητές. Προφανώς δε θέλει να θίξει αυτούς που λυμαίνονται αυτούς τους χώρους με τις μίζες και τις προμήθειες, ούτε και θεσπίζει κριτήρια εισοδήματος εκεί για τη διανομή αυτών των βιβλίων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδια όλων εκείνων που θέλγονται από την ησυχία των νεκροταφείων και ενοχλούνται από τις φωνές των παιδιών. Δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει πριν την ώρα της την εξουσία, δεν θα της προσφέρει τίποτε μία ακόμη επιδρομή κατά των πολυτέκνων.

Από το Γραφείο Τύπου
της ΑΣΠΕ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://yregreece.blogspot.com/2010/11/columbia.html

ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΩΣΗ(!!!) ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΛΗΣΤΑΡΧΟΥ ΝΤΑΒΕΛΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 2!

ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΩΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ...ΝΟΙΚΙΑ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ ....

Ανώνυμος είπε...

Να ιδρυθούν τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως λαθρομεταναστών – μεταναστών σε όλη την Ελλάδα , σύμφωνα με το Γερμανικό μοντέλο της φίλης μας κυριας Μέρκελ ,δηλαδή να τους κάνουμε σαπούνι .

Ανώνυμος είπε...

Τα εισοδηματικά κριτήρια τα έβαλαν για να παίρνουν τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα μόνο οι αλλοδαποί!!

Ανώνυμος είπε...

HAPPY THANKSGIVING DAY

PROEDRE JEF,

NIC,ANDY,MARGARET.

HAPPY THANKS GIVING,AXMET LATHRO,ABRAHAM ILOUMINATTI

NEO PASOK,

PROIN ELLADA...

Ανώνυμος είπε...

Μα βεβαια αφου πρεπει να παρει τα λεφτα των πολυτεκνων για να ταισει τους λαθρομεταναστες και να τους πεισει να μεινουν εδω εν μεσω κρισης. Ετσι οι δημογραφικοι συσχετισμοι θα αλλαξουν πιο γρηγορα με το τριτο παιδι για την ελληνικη οικογενεια να ειναι απαγορευτικο, ενω αντιθετα θελουν οι λαθραιοι να γεννανε οσο πιο πολυ γινεται. Ετσι ωστε σε 1 η 2 γενιες να εχουμε σχεδον αφανιστει.

Ανώνυμος είπε...

Εβραϊκής καταγωγής (Κοέν) ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.
Εβραϊκής καταγωγής ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας.
Εβραϊκής καταγωγής ο Πρόεδρος της Γαλλίας.
Εβραϊκής καταγωγής ο Αρχηγός του ΔΝΤ.
Εβραϊκής καταγωγής ο Τρισέ.κ.λπ., κ.λ.π.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...