4/11/10

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν. και -ελλ. έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον “εκσυγχρονισμό”.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή;
Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δoσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για .επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την “ελεύθερη αγορά”;
Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους .κανόνες διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους “μη νόμιμους μετανάστες” τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.

Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε “εκπαίδευση”; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι του Χριστοφοράκου.

Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της Ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;

Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε “όμορφο” που παριστάνει τον εργολάβο.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων “τίποτα” με ειδικότητα στον αέρα.

Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κομματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόπιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις “άγιες οικογένειες” του τόπου.

Δεν θα βρείτε κανέναν από τους Έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη.

Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται.

Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και το ξέρουν.

Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Θυμηθείτε το, κάνουν μια νέα μορφή γενοκτονίας και το ξέρουν πάρα πολύ καλά....

Λεωνίδας Αποσκίτης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MAΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ,ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΔΕΞΙΟΙ,"ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"...

Αλλοδαπός (καθολικός Αλβανός ;) υποψήφιος, στον συνδυασμό του Γεωργιάδη !..



ΡΕΤΖΟ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ...

Ανώνυμος είπε...

Σκάνδαλο με συντάξεις αλλοδαπών

Συντάξεις σε αλλοδαπούς οι οποίοι εμφανίζονται με "πλαστά ένσημα" ως εργαζόμενοι στην Ελλάδα ενώ έχουν πατήσει τα 70 τους, πληρώνει το ΙΚΑ. Κατοχυρώνοντας εδώ το "συνταξιοδοτικό" δικαίωμα, παίρνουν ελληνική σύνταξη και στη συνέχεια την ξοδεύουν στις χώρες τους, όπου οι μισθοί είναι χαμηλοί και η ζωή φθηνότερη. Δηλώνουν όμως ως τόπο διαμονής την Ελλάδα, γιατί αν δηλώσουν μετεγκατάσταση στη χώρα τους η σύνταξή τους θα πρέπει να μειωθεί κατά 30%.
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ένας εργαζόμενος παίρνει σύνταξη από τη χώρα στην οποία συμπληρώνει τις ελάχιστες προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από το αν έχει κάνει τον περισσότερο χρόνο ασφάλισης στη δική του χώρα. Αν εγκατασταθεί στη χώρα του η σύνταξή του μειώνεται.
Αυτή η δυνατότητα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης (όχι από όσους εργάζονται για πολλά χρόνια στη χώρα μας) από αλλοδαπούς που έχουν για παράδειγμα 14 χρόνια δουλειάς στη Βουλγαρία και με 1 χρόνο ασφάλισής στην Ελλάδα συμπληρώνουν 4.500 "ένσημα" και παίρνουν κατώτατη σύνταξη 486 ευρώ μαζί με ΕΚΑΣ 230 ευρώ.
Το θέμα απασχολεί το υπουργείο Εργασίας, ιδίως μετά την παρατηρούμενη αύξηση των αιτημάτων για σύνταξη από Βουλγάρους και Ρουμάνους που δηλώνουν διαμονή στην Ελλάδα και ασφαλίζονται στο ΙΚΑ σε ηλικίες 68 και 70 ετών, ίσα ίσα για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στην Ελλάδα.
Στο ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα ο "ΑΤ", αποκαλύπτεται και άλλη μια διάσταση της απάτης: Αλλοδαπός χρησιμοποίησε ψεύτικο αριθμό μητρώου και εμφάνισε σε αρμόδια υπηρεσία (της Περιφέρειας) "καρτέλα ασφάλισης", που όμως δεν ανήκει στον ίδιο, αλλά, όπως ανακάλυψε το ΙΚΑ κάνοντας το σχετικό έλεγχο, ανήκει σε άλλον ασφαλισμένο! Η απάτη αποκαλύφθηκε μάλιστα σχεδόν από τύχη, όταν ζητήθηκε από το ΙΚΑ να ελέγξει σε ποιον ανήκει ο αριθμός μητρώου ασφάλισης που παρουσίασε ο αλλοδαπός.
Κενό ελέγχων υπάρχει και στα μισθωτήρια συμβόλαια. Δηλώνει για παράδειγμα ένας αλλοδαπός ότι διαμένει μόνιμα στη χώρα μας, αλλά ουδέποτε γίνεται έλεγχος (αυτοψία) για να διαπιστωθεί αν όντως το σπίτι που δηλώνεται ως διαμονή, κατοικείται! Επιπρόσθετα, δεν γίνεται έλεγχος ούτε στον ιδιοκτήτη για να διασταυρωθεί αν το ενοίκιο που εμφανίζεται να το πληρώνει ο ασφαλισμένος αλλοδαπός, δηλώνεται και από τον ιδιοκτήτη στην Εφορία!
Τώρα που διαπιστώνεται πόσο διάτρητο είναι το σύστημα με τις "συντάξεις των αλλοδαπών", το υπουργείο ξεκινά ελέγχους και σε πρώτη φάση θα τσεκάρει σε πόσους ξένους πληρώνει συντάξεις και πόσοι εξ αυτών ξοδεύουν τη σύνταξή τους στην Ελλάδα ή έχουν εγκατασταθεί στη χώρα τους.
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=26174

Demetra είπε...

Αρχαιολογικό Μουσείο, ώρα 8 το απόγευμα απόψε (και καθε "απόψε" τον τελευταίο καιρό): Ξυπόλυτοι αλλοδαποί, έψαχναν φλέβα στις πατούσες τους για να χτυπήσουν ένεση μπροστά σε όλο τον κόσμο.

Αυτα βλεπει ο τουρίστας που επισκέπτεται την Ελλάδα...
(όπως και όλοι οι υπόλοιποι που απλά περπατάμε στην Πατησίων)

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ???
ΛΙΓΟ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ, ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ, ΕΚΑΝΕ ΜΟΣΤΡΑ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΛΕΣ...

(ΚΑΙ Ο LATHRO-LOVER ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΧΑΖΟΛΟΓΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΙΝΑΚΗ...)

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...