22/8/12

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ (2).

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση μας, πρέπει να κάνουμε τρείς επισημάνσεις
1. Το πραγματικό άριστο κάλυμμα του χρήματος είναι η Εθνική Εργασία οτιδήποτε άλλο είναι ψευδές και παραπλανητικό ( όπως π.χ. χρυσός, πολύτιμα μέταλλα, νομίσματα και άλλες κινητές αξίες )
2. Το κράτος εκφράζει την Λαϊκή Κυριαρχία.
3. Το εκδοτικό προνόμιο και η έκδοση χρήματος ( χαρτονόμισμα- κέρματα ) από την Κεντρική Τράπεζα δίδεται από την κυβέρνηση πού εκφράζει την Λαϊκή Κυριαρχία. Σημείωση : α) Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία β) όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. ( Άρθρον 1 παραγ. 2 και 3 του ισχύοντος Συντάγματος) Η Τράπεζα της Ελλάδος ( κεντρική τράπεζα ) αν και έχασε το εκδοτικό προνόμιο λόγω ΟΝΕ έχει όμως την ευχέρεια έκδοσης ομολόγων ( ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου ).
Οι ιδιωτικές τράπεζες για να σωθούν ( στην Ελλάδα ) δέχτηκαν από την Τράπεζα Ελλάδος ομόλογα αξίας 28 ΔΙΣ EURO ( ευρώ ) με ένα επιτόκιο δευτέρας δεκαδικής τάξης. Οι ιδιωτικές τράπεζες ρευστοποίησαν τα ομόλογα αυτά στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΕΚΤ ) Όσες έκαμαν χρήση των κρατικών μας ομόλογων, ρευστοποίησαν αυτά με επιτόκιο 1,5 % περίπου, από την ΕΚΤ. Οι ιδιωτικές τράπεζες, α αναληφθέντα κεφάλαια από την ΕΚΤ τα δανείζουν στους πολίτες ( επιχειρήσεις κ.λ.π και στο Κράτος) με επιτόκια τάξης από 6-17% ΓΙΑΤΙ; Αυτό δεν είναι νταβατζιλίκι ;
(ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες για την έκφραση αυτή ).
Δεν είναι εκχώρηση Λαϊκής κυριαρχίας στους ιδιωτικούς τραπεζίτες, οι οποίοι εμπορεύονται το χρήμα πού δημιουργεί η εργασία ; οι ιδιωτικοί τραπεζίτες δεν είναι μεσάζοντες πού παίρνουν δικά μας χρήματα ( καταθέσεις ) για να μας τα δανείσουν ; ο τόκος δεν είναι η μεγαλύτερη απάτη ; επομένως οι ιδιωτικοί τραπεζίτες δεν είναι κοινοί απατεώνες ;
( ο χαρακτηρισμός δεν αναφέρεται σε φυσικά πρόσωπα αλλά σε θεσμούς ). Και εγείρεται το ερώτημα, γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος βάσει των ομολόγων της, με επιτόκιο δευτέρας δεκαδικής τάξης (0,80 %) π.χ. να μην δανεισθεί από την ΕΚΤ απ' ευθείας και να διαθέσει τα κεφάλαια αυτά στην Εθνική οικονομία με ένα επιτόκιο έστω 1 -1,2% ; ποιός ο λόγος να υπάρχουν μεσάζοντες οι ιδιωτικές τράπεζες ; για να μην φύγουμε από το καπιταλιστικό «πτώμα» ; ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες με τα επιτόκια τους δημιουργούν πληθωρισμούς.
Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η αντίληψη της κοινής γνώμης, όπως την διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν τα ΜΜΕ. Ένα παράδειγμα αυτού είναι και το εξής : Αυτές τις ημέρες ( 14/7/2010 ) η κυβέρνηση δειλά -δειλά «έβγαλε» ένα εξάμηνο ομόλογο στις διεθνείς αγορές ύψους 1,6 Δις ευρώ, οι αγορές το απορρόφησαν αμέσως με επιτόκιο 4,65 %. Θρίαμβος , πανηγυρισμοί , όλες οι ελεγχόμενες γραφίδες ή ανίδεοι με ενθουσιασμό διατύπωναν ότι πλέον αρχίζουν οι αγορές να μας εμπιστεύονται και έτσι θα μπορούμε να δανειζόμαστε. Δηλαδή χαιρόμαστε και το θεωρούμε οικονομική επιτυχία, πού θα ξαναπέσουμε στην «αγκαλιά» των τοκογλυφικών συμμοριών της διεθνούς αγυρτείας. Δηλαδή θριαμβολογούμε πού θα μας ληστεύουν Ε! αυτό δεν είναι μεγάλη ΚΟΡΟΙΔΙΑ ; Παρεμπιπτόντως, θα πρέπει ο γράφων να τονίσει ότι δεν έχει κομματικούς προσανατολισμούς παρά μόνον, προσπαθεί να προβάλει την μοναδική αξία πού υπάρχει την ΕΡΓΑΣΙΑ. Τα διάφορα οικονομικά σχήματα πού χρησιμοποιεί είναι απλώς «εργαλεία» για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Πρέπει να κατανοηθεί απ' όλους ότι μόνον μία αξία υπάρχει, και μονάδα μέτρηση έχει την ΕΡΓΑΤΩΡΑ.

ΧΡΙΣΤΟΣ Α. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Christathan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: