16/8/12

Η άλλη όψη του νομίσματος

 Και ετσι όλοι δουλεύουν για τον ALEXIS και τον θείο SOROS

του Δημήτρη Τσαλαπάτη

Θα μπορούσε να είναι και σύμπτωση. Έλα όμως που δεν είναι. Πώς θα μπορούσε άλλωστε. Δυο πρόσωπα στην ίδια θέση, με τις ίδιες –περίπου- πολιτικές καταβολές και διορίσθηκαν για το ίδιο έργο και παίζουν τον ίδιο ρόλο Υποδύονται τους πολιτικούς Μόνο που στην ουσία εκτελούν συμβόλαια καριέρας. Και τα σφάζουν όλα….. -Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μπήκε με καλά χαρτιά από τις σπουδές του και τον ΟΟΣΑ, στην πολιτική, φουριόζος, με αριστερές-λάιτ καταβολές. Πέρασε από το γραφείο Σημίτη και μετά, από το υπουργείο του Γιάννου ως σύμβουλος και ειδικός γραμματέας Με θητεία όμως και στο ΔΣ του ΟΤΕ, σκαρφάλωσε σε κομματικά πόστα, στον σκληρό πυρήνα του εκσυγχρονισμού για να πάρει όμως γαλόνια με τον Παπανδρέου τον Γ’ Κατάφερε έτσι να «δέσει» μαζί του- ως ο πρόθυμος της αυλής - και να μας δέσουν όλους στο ΔΝΤ. Κρίμα σ΄αυτά που ξοδεύαμε στον «Βρούτο»,λένε κάποιοι που θυμούνται τα παλιά. 
 -Ο Γιάννης Στουρνάρας, πανεπιστημιακός που του ‘κατσε η μετεκλογική συνεργασία τριών κομμάτων, αφού το ΄παιξε ως ολίγον από ΠΑΣΟΚ και μετά την άρνηση Ράπανου, έκατσε στην καρέκλα του Με θέσεις ευθύνης από τις μέρες Σημίτη σύμβουλος,διοικητής της Εμπορικής αλλά και καπάκι δεξαμενή σκέψης, ενός άνεργου… βιομήχανου, (που ηγείται στη ταξική πάλη του κεφαλαίου για να μην χάσει ο εργαζόμενος το γιαούρτι του)έχει λίγο απ΄όλα που θέλει το σύστημα και με την τρόικα όταν μιλάει μαζί του να διαπιστώνει πρόοδο Υπηρέτησε όμως φανατικά τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργική λογιστική( εξ ου και η παρέμβαση Βερελή να κάνει τραπέζι μήπως και τα βρουν με τον Βενιζέλο) αλλά τώρα απλώς δηλώνει τεχνοκράτης. Παίζει όμως το κρυφό χαρτί της εφεδρείας, κόβει και πάλι συντάξεις και μισθούς , όπως και όλοι οι προκάτοχοι του και το χαράτσι χαράτσι. Δηλώνει ωστόσο τεχνοκράτης μήπως και γλιτώσει το προσωπικό στραπάτσο αλλά (μαζί με τον Κορλίρα του ΚΕΠΕ που λέει πάλι τα ίδια) εμφανίζεται πρόθυμος να δώσει κάλυψη στο Σαμαρά. Παπακωνσταντίνου-Στουρνάρα γωνία η ίδια πολιτική Ο ένας με τον Γιώργο του , ο άλλος με τον Αντώνη. Μόνο που τις τελευταίες δύο μέρες δημιουργείται ένα κλίμα ιδιαίτερης ανησυχίας. Μέχρι που κάτι πάει να γίνει με τα σπρέντς, ακούγεται πάλι. 
-«Αν δεν σας κάνω πέστε μου να φύγω…» , αγριεύει ο πανεπιστημιακός Έτοιμος να την κάνει όμως για τη…..Σύρο, στο εξοχικό του. Κάπως έτσι συγκλονίσθηκαν και άλλοτε οι αγορές όταν την έκανε για λίγο τότε τη Σέριφο, στο δικό του εξοχικό, ο Παπακωνσταντίνου που τώρα έχει αρχίσει να γράφει το βιβλίο του για το έλλειμμα. Βίοι παράλληλοι των δύο και στις Κυκλάδες. Η αλήθεια όμως είναι ότι και τους δυο-και όχι μόνο- μπερδεύει η ξαφνική φιλο-παπανδρεική δήλωση της Ξαφά , που τα χώνει στον Ρουμελιώτη, επειδή με την σειρά του είπε τα πράγματα με το όνομα τους για το ΔΝΤ , το Στρός Κάν και το μνημόνιο.
Στη Τήνο πάντως παραμονές της Παναγίας ο Αλογοσκούφης σταυροκοπιέται κάθε βράδυ και μεθαύριο πάει-λέει- για εξομολόγηση. Και εδώ που τα λέμε ποια Μεγαλόχαρη να βάλει το χέρι της. Και σε τι από όλα. 
 ΥΓ 1. Ο Βενιζέλος βέβαια κοιτάει πώς να μαζέψει το αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ και ο Κουβέλης πώς να ισορροπήσει με τους δικούς του , μετά την παραίτηση του παιδικού του φίλου από τα Τρίκαλα. 2. Μόνο που έτσι όλοι δουλεύουν για τον Τσίπρα. 3.Ακόμη-τώρα- και ο Ψυχάρης 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://ventetta.blogspot.gr/2010/02/blog-post_4454.html

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...