6/8/12

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ THN ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛ-ΣΑΪΝΤ

H ΚΕΔ καταγγέλει τον βασανισμό και την αποτρόπαια δολοφονία, από τους μισθοφόρους της αμερικανικής Δημοκρατίας, και των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας, που υποστηρίζουν η ΕΕ, και η ελληνική κυβέρνηση, του δημοσιογράφου και παρουσιαστη ειδήσεων της συριακής κρατικής τηλεόρασης , Μοχάμεντ αλ-Σαΐντ, ο οποίος είχε απαχθεί από το «μέτωπο Αλ Νούσρα», από το σπίτι του στη Δαμασκό, στις 19 Ιουλίου.
Η εκτέλεση του Μοχάμεντ αλ-Σαΐντ, μετα από βασανισμό και "ανάκριση" ανακοινώθηκε "πανηγυρικά" από το συριακό Human Rights Watch στις 3 Αυγούστου. Το «μέτωπο Αλ Νούσρα», που λέγεται ότι συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, που δολοφόνησε τον Σύρο συνάδελφο, ανέλαβε και την ευθύνη για την επιδρομή και τη βομβιστική επίθεση στις 27 Ιουνίου, στον τηλεοπτικό κανάλι Ikhbariya της Συρίας, από την οποία σκοτώθηκαν επτά εργαζόμενοι.
Χαρακτηριστικό είναι πως ουδεμία επαγγελματική οργάνωση δημοσιογράφων καταδίκασε τη δολοφονία του Μοχάμεντ αλ-Σαΐντ, και την εκτέλεση των εργαζόμενων στο κανάλι Ikhbariya. Φυσικά, ούτε και η πλειοψηφία "Τρίμης και εταίροι", στην ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρήθηκαν. Γι΄ αυτούς είδηση είναι ακριβώς ό,τι μεταδίδει το Human Rights Watch και το Freedom House.

Δεν υπάρχουν σχόλια: